Un preot din Rusia a primit 21 de ani de închisoare, după ce a violat 11 fetițe adoptive

Preotul din Orenburg, Rusia, Nikolai Stremsky, a apărut în fața instanței. A primit 21 de ani de închisoare pentru viol. Scandalul din jurul fostului stareț al Mănăstirii Milostivirii Sfintei Treimi a izbucnit în toamna lui 2019. Fiica adoptivă de 16 ani a duhovnicului a spus că în urmă cu un an a închis-o cu surorile ei, a ținut-o timp de 10 zile, și a violat-o cu brutalitate.

Изнасиловал 11 приемных дочерей: оренбургский священник получил 21 год колонии

Locuitorul din Orenburg a fost arestat. Potrivit anchetei, din 1999 până în 2019, acuzatul „a săvârșit infracțiuni contra inviolabilității sexuale împotriva a 11 minori”, relatează presa rusă.

A fost condamnat astăzi. Anchetatorii au concluzionat că șapte minori au devenit victime ale acțiunilor lui Stremsky.

Familia lui este cea mai mare din Rusia, cu mulți copii. În 1992, împreună cu soția sa, a început să adopte copii din orfelinate din diferite regiuni ale țării. A crescut 70 de copii adoptați.

Dintre copiii lui Stremsky, 25 de persoane îi poartă numele de familie, restul sunt sub tutelă. Nu toată lumea crede că acesta și-a violat fiicele. În special, una dintre fete, Veronica, și-a acuzat sora că a mințit.

„Dacă nu ar fi tata, nu am mai fi în viață. Tata este foarte amabil și îl iubim foarte mult. Sora spune tot felul de prostii. Ea nu se gândește la consecințe”, a spus fata când Stremsky a fost arestat.

În spatele preotului a mai fost un scandal. În 2015, a încălcat regulile de circulație și a încercat să se ascundă de poliție într-un Mercedes auriu. Când preotul a fost prins, acesta a refuzat controlul medical.

Prima întâlnire a lui Putin cu militarii ruși răniți în Ucraina, la 3 luni după ce a declanșat războiul

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a vizitat miercuri, 25 mai, un grup de soldați răniți în războiul din Ucraina. Liderul de la Kremlin a fost însoțit de ministrul Apărării, Serghei Şoigu, potrivit AFP.

A fost prima întâlnire a liderului de la Kremlin cu militarii răniți în cele trei luni de război.

Potrivit unor imagini difuzate de televiziunea rusă, Putin, care purta un halat alb, a stat de vorbă cu mai mulţi militari, pe care i-a întrebat din ce oraşe sunt şi care este situaţia lor familială.

În alte imagini, soldații apar stând în picioare lângă patul din spital, fără a li se vedea rănile.

Unuia dintre militari, președintele rus i-a spus că fiul acestuia, în vârstă de nouă ani, ”va fi mândru de tatăl său”.

Rusia comunică foarte puţin cu privire la pierderile înregistrate de armată în rândul personalului.

Ultimele date au fost publicate la 25 martie, când armata rusă susținea că a pierdut în Ucraina 1.351 de militari, iar alţi 3.825 au fost răniţi.

Luptele din Donbas ar putea decide soarta Ucrainei. Kievul vorbește despre ”cea mai activă fază a agresiunii ruse”

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Oleksandr Motuzianik, a declarat marți, 24 mai, că soarta țării ar putea fi decisă de bătăliile care se duc în estul Ucrainei, potrivit Reuters.

La trei luni după invadarea țării, forţele ruse încearcă să încercuiască trupele ucrainene în oraşele gemene Severodoneţk şi Lisiceansk, situate pe râul Siverski Doneţ din estul Ucrainei.

Motuzianik a spus că forţele ruse nu au renunţat la încercările de a traversa râul.

Armata rusă şi-a aruncat toate forţele în luptă pentru a finaliza încercuirea şi apoi cucerirea celor două oraşe, ceea ce i-ar permite să controleze întreaga regiune Lugansk, unul dintre obiectivele sale declarate în Donbas.

”Observăm acum cea mai activă fază a agresiunii pe scară largă pe care Rusia a desfăşurat-o împotriva ţării noastre”, a declarat Motuzianik într-o conferinţă de presă transmisă de posturile de televiziune ucrainene.

”Situaţia pe frontul de est (în Donbas) este extrem de dificilă, pentru că soarta acestei ţări s-ar putea să fie decisă (acolo) chiar acum”, a subliniat reprezentantul Ministerului ucrainean al Apărării.

Forţele ucrainene opun rezistenţă de mai multe săptămâni trupelor ruse în acest sector, dar, confruntându-se cu o intensificare a atacurilor care nu lasă nicio clădire intactă, par să întâmpine din ce în ce mai multe dificultăţi.

”Inamicul îşi concentrează toate eforturile pe ofensiva care vizează încercuirea Severodoneţk şi Lisiceansk”, a declarat anterior și guvernatorul regiunii Lugansk (partea controlată de ucraineni) Serhii Gaidai, care se află încă în regiune.

”Intensitatea tirurilor împotriva Severodoneţk a crescut considerabil, ei distrug oraşul”, a declarat el unui post de televiziune ucrainean, precizând că încă 15.000 de locuitori s-ar afla în continuare în acest oraş.

Un jurnalist de la Reuters care s-a deplasat la Bahmut, puţin mai la vest, a văzut şi auzit bombardamente intense de-a lungul autostrăzii care duce spre Lisiceansk. Tancuri, vehicule blindate, lansatoare de rachete multiple şi soldaţi ucraineni se îndreptau marţi spre liniile de front pentru a întări apărarea celor două oraşe.

surse

Un ucrainean și-a investit banii în criptomonede, de teama invaziei rușilor, dar i-a pierdut aproape pe toți

Din dorința de a-și ține banii în siguranță, în contextul în care țara sa este atacată de Rusia de la finalul lunii februarie, un ucrainean a decis să-și investească banii familiei într-o criptomonedă promovată ca fiind stabilă și a cărei valoare este legată de valoarea dolarului. Din păcate pentru el, valoarea criptomonedei a scăzut puternic.

”Era nesigur să depozitezi banii în bacnote”, a precizat ucraineanul, stabilit în Kiev, pentru The Guardian. El a fost convins, să-și investească banii în criptomoneda Terra, de promovarea din jurul activului digital prin care era indusă ideea că este un activ sigur și susținut de către valutele tradiționale.

Criptomoneda era promovată ca fiind din categoria ”stablecoin”, active digitale care nu ar fi trebuit să fie riscante. Acestea ar fi trebuit să își mențină valoarea de un dolar.

”Nu sunt un speculant, voiam doar să-mi salvez banii”, a declarat ucraineanul.

Însă, criptomoneda Terra s-a prăbușit la începutul lunii mai, pierzându-și 99% din valoare. Terra se afla înainte de această cădere puternică în top 10 cele mai valoroase criptomonede. În acest moment, valoarea de piață a criptomonedei este de 1 miliard de dolari, valoare care înainte de prăbușire atinsese și pragul de 50 de miliarde de dolari.

”Nu mai pot dormi, am pierdut 4 kilograme. Adesea am dureri de cap și anxietate. Nevasta mea încă nu știe despre pierderi. Nici nu știu cum să-i zic”, a povestit ucraineanul.

Conform documentelor trimise către The Guardian, acesta mai avea doar 500 de dolari, din cei aproximativ 10.000 de dolari investiți.

El nu este singurul care a trecut prin acest șoc, unul dintre investitori a scris în secțiunea dedicată criptomonedei Terra(LUNA) de pe de Reddit că și-a pierdut toate economiile adunate de-a lungul vieții, conform independent.co.uk.

”Am cumpărat când era la 85 de dolari, nu sunt sigur de ce ar trebui să fac în continuare”, a adăugat acesta.

Un altul s-a plâns că a pierdut 15.000 de dolari după ce a refuzat a vinde atunci când se tranzacționa cu peste 100 de dolari per unitate.

”Trebuia să vând când era 100 de dolari, însă am devenit lacom sperând că voi obține mai mulți bani în așa fel încât să îmi pot permite achitarea unui avans pentru o casă în care să locuiesc cu familia”, a adăugat acesta.

sursa

Cum a ajuns să arate Elena Băsescu după numeroase intervenții estetice. E de nerecunoscut!
Articolul anterior
Africa de Sud renunţă la măsura depistării contacţilor după ce varianta Omicron a devenit dominantă
Articolul următor