Un preparat natural vindecă orice infecţie şi poate înlocui antibioticele

Turmericul rămâne a fi unul dintre preparatele minune care vindecă orice infecţie.

Folsirea antibioticelor în lupta cu infecţiile este tot mai puţin o soluţie valabilă, în condiţiie în care tot mai multe microorganisme au devenit rezistente la antibiotice. În plus, efectele secundare sînt tot mai greu de suportată în condiţiile în care acestea trebuie să fie tot mai puternice pentru a fi eficiente. Existenţa unui preparat natural care să ne rezolve aceste probleme este mai mult decît o veste bună, este un miracol. Preparatul pe care îl prezentăm are numai ingrediente naturale şi fiecare element component al acestui tonic are, de sine stătător, efecte extrem de benefice asupra sănătăţii. Are efecte antibacteriene, îmbunătăţeşte digestia, ajută la tratarea gripei şi răcelilor, previne şi tratează infecţiile, va scapă de starea de ameţeală, de durerile de cap şi întăreşte sistemul imunitar. Foarte mulţi oameni apelează la acest tonic pentru a-şi îmbunătăţi sănătatea per total, scrie noi.md.

Să vedem cum se prepară şi de ce avem nevoie.

Ingrediente: – 2 linguri de pudră de turmeric – 700 ml de oţet de mere – 50 grame de usturoi măcinat – 50 grame de ceapă măcinată – 50 grame de pudra de ghimbir – 2 linguri de hrean măcinat – 2 ardei iuţi, feliaţi.

Metoda de preparare:

  • Puneţi toate ingredientele uscate într-un borcan cu capac peste care turnaţi apoi oţetul de mere.
  • Lăsaţi borcanul la păstrat într-un loc răcoros şi întunecat între 2 săptămîni şi 30 de zile (în funcţie de cît de puternic va doriţi să fie tonicul). Scuturaţi/ Amestecaţi borcanul de cîteva ori pe zi.
  • După perioada de acţionare, strecuraţi această compoziţie într-un alt borcan. Dacă mai rămîne ceva din compoziţie, nu o aruncaţi, o puteţi folosi la gătit.
  • Începeţi să consumaţi această compoziţie luînd cîte o lingură în fiecare zi şi încet, încet începeţi să consumaţi cîte un pahar.
  • Dacă aveţi infecţii mai serioase puteţi începe să consumaţi încă de la început cîte 6 linguri pe zi.

Primăria din Bălți a redus programul de lucru pentru economisirea energiei electrice

Primăria municipiului Bălți a decis să modifice programul de lucru al angajaților pentru a reducere consumul de energie electrică în contextul stării de urgență, scrie IPN.

Potrivit unei dispoziții semnate de primarul Alexandr Petkov pe 13 ianuarie 2025, noul program intră în vigoare imediat și stabilește un interval orar fix, între 08:00 și 16:30, cu o pauză de masă de 30 de minute, între 12:00 și 12:30.Decizia vine ca răspuns la recomandările Comisiei pentru Situații Excepționale, din 27 decembrie 2024, prin care au solicitat autorităților publice să adopte măsuri pentru economisirea resurselor energetice.Primăria a suspendat, de asemenea, toate graficele individuale de lucru stabilite anterior.Autoritățile locale mulțumesc cetățenilor pentru înțelegere și colaborare în această perioadă, subliniind că măsurile adoptate au scopul de a sprijini funcționarea eficientă a instituției în condiții dificile.Primarul a subliniat că măsura este temporară și adaptată situației excepționale.

Crește consumul de energie: Astăzi a constituit cu 18% mai mult decât ieri

Energocom estimează pentru astăzi o creștere cu 18% a consumului de energie electrică pe malul drept al Nistrului, în comparație cu ziua de duminică, transmite IPN.

Cifra este mai mare și decât lunea trecută, cu 2%.

Energocom informează că a rezervat capacitatea comercială necesară la hotarul cu România, pentru a suplimenta cererea internă de electricitate cu importuri.Astfel, pentru data de 13 ianuarie, Republica Moldova își va asigura necesarul de energie electrică de la centralele de termoficare din Chișinău și Bălți, de la instalațiile locale de energie regenerabilă, precum și cu electricitatea importată, pe bază de contracte bilaterale și de pe bursă, notează sursa.

Republica Moldova va apela marți la energie de urgență, în intervalul 16:00-19:00

Pentru 14 ianuarie se planifică un consum de energie electrică pe malul drept al râului Nistru similar cu cel din data de 13 ianuarie. Din cauza limitei de capacitate a interconexiunii cu România (cumulat pe Piața pentru ziua următoare și pe Piața intrazilnică) nu a fost posibilă rezervarea integrală a capacității, anunță Energocom, citat de IPN.

Prin urmare, în intervalul orelor 16:00-19:00, pentru a-și acoperi prognozele de consum, Republica Moldova va apela la energie de urgență.„Pentru a nu avea deconectări de energie, operatorul de transport Moldelectrica va solicita de la operatorul de transport din România Transelectrica energie ca să poată să fie acoperit necesarul de consum. Deconectări nu vom avea”, a precizat pentru IPN consilierul directorului Energocom, Victor Bînzari.Cetățenii sunt îndemnați să reducă consumul de energia electrică pentru a putea micșora presiunea pe întreg sistemul.Potrivit Energocom, restul electricității necesare pentru data de 14 ianuarie va fi livrată de centralele de termoficare din Chișinău și Bălți, de centralele de energie regenerabilă, precum și suplimentată cu energia importantă, atât în baza contractelor bilaterale, cât și de pe bursă.

Prezentatoarea TV Marcela Dedin, mamă a trei băieţi, şi-a încreştinat mezinul
Articolul anterior
Edilul Capitalei, indignat că oamenii nu respectă curățenia
Articolul următor