Un primar și-a trimis subalternii să ia prânzul timp de o lună în cantinele din școli

Primarul orașului Kazan, al optulea oraș ca mărime din Rusia, a emis un ordin, prin care funcționarii primăriei, dar și consilierii locali vor fi obligați, timp de o lună, să ia prânzul în cantinele școlare din oraș.

separator

În acest mod edilul vrea să verifice calitatea alimentelor din instituțiile de învățământ, scrie moldova.org, cu referire la presa locală.

„Trebuie să aflăm unde există probleme, unde nu există suficiente încăperi, locuri, unde există încălcări”, a spus Ilsur Metșin. Astfel, angajații executivului local, dar și aleșii locali vor trebui să mănânce la prânz, achitând 69 de ruble (1,05 dolari) – atât costă prânzul în școlile din Kazan pentru elevii din clasele 5-11.

Potrivit presei din Rusia, în multe regiuni din țară, elevii din familiile cu venituri mici primesc mese gratuite în școli. La începutul lunii mai, o locuitoare din orașul Volgograd a postat un mesaj pe site-ul Change.org, în care care a menționat că alimentația gratuită în școli este foarte diferită față de cea plătită și a făcut un apel de a stabili o rație unică pentru toți elevii. Ministerul Educației din Rusia, potrivit lui Kommersant, a promis că va efectua o inspecție a alimentației școlare în toată Rusia.

sursa

Fizicul lui Meghan a fost comparat cu cel al lui Kate, după naștere
Articolul anterior
Care este cel mai verde oraș din Moldova, dar și localitatea care nu are deloc spații verzi
Articolul următor
Alte articole interesante