Un robot a atacat un inginer de la o fabrică. Doi martori au privit îngroziți cum robotul și-a înfipt ghearele metalice în spatele colegului

Robotul l-a prins și și-a înfipt ghearele metalice în spatele și în brațul bărbatului, care în acel moment lucra la un software pentru doi roboți Tesla cu defecțiuni, la fabrica companiei de lângă Austin, statul american Texas, informează Daily Mail citat de libertatea.ro.

Doi martori au privit îngroziți cum colegul lor a fost atacat de mașina concepută să apuce și să mute piese auto din aluminiu proaspăt turnat.  Cei doi martori oculari ai incidentului au spus reporterilor de la The Information că atacul robotului a avut loc în secțiunea fabricii din Texas unde sunt asamblate șasiurile vehiculelor. Potrivit mărturiei celor doi, în timp ce inginerul Tesla însângerat încerca să scape din strânsoarea robotului de asamblare, un alt muncitor a apăsat butonul de „oprire” de urgență pentru a pune capăt atacului mașinii.

După ce a fost eliberat din strânsoare, inginerul a căzut câțiva metri „pe un tobogan conceput pentru a colecta resturi de aluminiu, lăsând în urma lui o urmă de sânge”. Incidentul, care i-a provocat victimei cu o „rană deschisă” la mână, a fost dezvăluit într-un raport de rănire din 2021 depus la autoritățile de reglementare din comitatul Travis și la cele federale. Potrivit Tesla, rănile inginerului, care i-au fost provocate la mâna stângă, au necesitat „zero” zile libere de la muncă pentru recuperare. 

Avocat: Numărul accidentelor de muncă este subraportat

Un avocat care îi reprezintă pe lucrătorii contractuali de la Tesla Giga Texas a declarat pentru DailyMail că, pe baza discuțiilor sale cu angajații, crede că numărul de accidente suferite în fabrică este subraportat. 

Această subraportare, a spus avocatul, include chiar și decesul, pe 28 septembrie 2021, al unui muncitor în construcții, care fusese contractat să ajute la ridicarea fabricii. „Am avut mai mulți lucrători care au fost răniți și un muncitor care a murit. Aceste accidente sau decesul nu sunt amintite în rapoartele pe care Tesla ar trebui să le completeze și să le transmită statului Texas pentru a obține stimulente fiscale”, a transmis avocatul Hannah Alexander.

Rănirile autoraportate ale lucrătorilor Tesla acoperă o gamă variată, de la traumatisme până la expuneri chimice și accidente de mașină, care i-au trimis pe unii muncitori în recuperare luni întregi. În schimb, rapoartele OSHA ale Tesla includ entorse, tăieturi și fracturi, precum și boli care decurg din contactul cu toxine precum amoniacul. Un asociat al fabricii nu a putut lucra timp de 127 de zile (peste patru luni) după ce glezna i-a fost prinsă de un cărucior care se deplasa, în august 2022.  La scurt timp după, un manipulator de materiale a fost lovit în cap de un obiect metalic. În urma incidentului, bărbatul a avut nevoie de 85 de zile pentru a se recupera. Nici în 2021, nici în 2022 Tesla nu a raportat autorităților de reglementare de la uzina din Texas vreun accident de muncă, notează Daily Mail.

Foto! Cum a arătat centrul Capitalei în Noaptea de Înviere

La slujba de Înviere din centrul municipiului Chișinău s-au adunat sute de oameni. Scuarul Mitropoliei Chișinăului si a întregii Moldove a devenit neîncăpător pentru enoriașii care au asistat la serviciul divin cu coșurile pline de bunătăți și purtând Focul Haric.

Cetățenii Republicii Moldova au trăit cu bucurie Învierea Domnului, s-au rugat pentru pace, sănătate și bunăstare. Iată, mai jos, care a fost atmosfera în centrul capitalei!

Foto: Primăria Municipiului Chișinău

Canada va acorda Republicii Moldova un sprijin financiar pentru dezvoltarea sectorului energetic și judiciar

Canada va acorda Republicii Moldova un sprijin financiar pentru dezvoltarea sectorului energetic și judiciar, dar și pentru sprijinirea societății civile. Un anunț în acest sens a fost făcut de ambasadorul Canadei în Moldova cu sediul la București, Gavin Buchan, în cadrul unui interviu. Potrivit acestuia, negocierile privind acordarea unui împrumut major acordat Executivului de la Chișinău sunt în proces.

„Introducem o serie de domenii în care vom sprijini Moldova. Avem un mic proiect de sprijin pentru societatea civilă, avem sprijin pentru sistemul judiciar, vom introduce un anumit sprijin în sectorul energetic și suntem în proces de negociere a unui împrumut major, pentru sprijin financiar acordat Guvernului. Moldova este o țară mică, dar este o țară care a făcut absolut tot ce trebuie să facă pentru a câștiga invitația de aderare la Uniunea Europeană, pe care a primit-o anul trecut”, a spus oficialul, transmite moldova1.md. 

Ambasadorul Canadei la Chișinău a spus că Republica Moldova face toate reformele corecte și este pe cale să devină o democrație europeană.

„Ei introduc tot felul de măsuri corecte și merită în mod absolut sprijinul nostru în fața eforturilor consistente ale Rusiei de a-i destabiliza. Deci, da, ca și în cazul Ucrainei, Canada și România sunt foarte aliniate în privința importanței susținerii Republicii Moldova. Și una dintre marile bucurii ale misiunii mele aici este că ajung să lucrez la lucruri concrete de genul acesta, în colaborare cu partenerii mei români, a relatat oficialul.

Referindu-se la combaterea fenomenului dezinformării din țara noastră, Buchan a precizat că autoritățile trebuie să se asigure că încurajează gândirea critică și să-i facă pe oameni să înțeleagă care sunt sursele de știri credibile și care nu.

„Trebuie să avem mesaje puternice și proactive, trebuie să preîntâmpinăm asta. Trebuie să faci ceea ce ei numesc pre-demontare, să ne asigurăm că oamenii au informațiile corecte în prealabil, astfel încât să știe când aud ceva care este dezinformare. Și într-adevăr, trebuie să încurajăm gândirea critică. Trebuie să-i facem pe oameni să înțeleagă ce este o sursă de știri credibilă și ce nu este o sursă de știri credibilă. Trebuie să-i facem pe oameni să aibă obiceiul să trateze toate postările de pe rețelele de socializare ca și cum ar fi 1 aprilie. Nu ar trebui să existe doar o zi pe an când ne uităm critic la fluxurile noastre de socializare. Ar trebui să fie 365”, a concluzionat Gavin Buchan.

Maia Sandu va efectua o vizită în Norvegia săptămâna viitoare

Președintele Maia Sandu va efectua o vizită de stat în Norvegia, în perioada 6-7 mai. Din delegația condusă de șeful statului va face parte și ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi. Aceasta este prima vizită de stat a unui președinte al Republicii Moldova în această țară.

Pe 17 aprilie, Republica Moldova a fost vizitată de ministrul norvegian de Externe, Espen Barth Eide. Într-un interviu pentru Moldova 1, diplomatul a declarat că Norvegia își va deschide în scurt timp o misiune diplomatică în Republica Moldova, transmite moldova1.md.

De menționat că Norvegia este una dintre cele șase țări, unde moldovenii ar putea vota prin corespondență în cadrul alegerilor prezidențiale și referendumului constituțional din 20 octombrie.

Ce înseamnă prea multă carne. Câtă ar trebui să consumăm
Articolul anterior
Ce a reușit să realizeze Maia Sandu în trei ani de mandat
Articolul următor