Conţinutul de alcool din mustul obţinut prin stoarcerea şi presarea strugurilor variază în funcţie de zilele trecute de la momentul în care a fost făcut. De aceea, trebuie să se ţină cont de câte zile au trecut de când a fost stors nu numai atunci când este consumat de şoferi, ci şi în cazul în care este oferit copiilor.
De cel mai dulce must avem parte în prima zi după ce a fost stors din struguri. La acest moment, mustul nu conţine deloc sau cel mult 1% alcool, scrie realitatea.net.
După trei sau cel mult patru zile, mustul care fermentează începe să pişte limba, prinde un gust acrişor, iar gradul de alcoolemie se duce spre 4%.
Deja ai de-a face cu tulburelul, aşa că acesta nu mai este recomandat copiilor şi nici şoferilor. Bineînţeles, cu cât trec zilele, cu atât concentraţia de alcool creşte.
Un șofer care a consumat must de patru zile spune că a fost depistat cu alcoolemie în sânge, așa că mare atenție la acest aspect.