Un șofer moldovean a încercat să dea mită în România, dar a fost reținut

Şoferul unui autovehicul, cetăţean al Republicii Moldova, care a încercat să mituiască doi poliţişti din municipiul Călăraşi, România, pentru a nu i se întocmi dosar penal, a fost reţinut.

Moldoveanul a fost reținut pentru dare de mită şi sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, se arată într-un comunicat al DGA, transmite digi24.ro.

DGA a fost sesizată în acest caz de doi agenţi de poliţie rutieră care l-au oprit în trafic pe bărbat, în municipiul Călăraşi, în timp ce acesta conducea un autotren a cărui masă maximă autorizată nu permitea accesul în oraş.

„Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, agenţii de poliţie i-au solicitat permisiunea testării cu aparatul etilotest, solicitare refuzată, ca şi cea ulterioară, de recoltare a mostrelor biologice de sânge, la spital.

În acest condiţii, conducătorul auto a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Călăraşi – Biroul Rutier, în vederea întocmirii dosarului penal sub aspectul săvârşirii faptei de sustragere de la prelevare de mostre biologice”, se precizează în comunicatul citat.

Bărbatul ar fi încercat în mod repetat să ofere suma de 400 de dolari poliţiştilor, însă aceştia l-au refuzat.

În cauză, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi a dispus reţinerea pentru 24 de ore a cetăţeanului moldovean şi cercetarea penală a acestuia pentru infracţiunile de dare de mită şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Încă 27 de persoane, răpuse de Covid-19 în ultimele ore
Articolul anterior
Un medic român care s-a vaccinat în Marea Britanie spune că nu a avut niciun efect advers la vaccinul Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante