Un tânăr de 20 de ani, împușcat mortal în timp ce încerca să facă o farsă pentru a o posta pe youtube

Un băiat în vârstă de 20 de ani a fost împușcat mortal în timp ce încerca să filmeze o farsă privind jefuirea unor trecători, pe care urma să o posteze pe canalul său de YouTube, relatează BBC.

Potrivit martorilor, băiatul împreună cu un prieten au abordat mai multe persoane aflate în fața unui parc de trambuline din orașul Nashville, Tennessee, în timp ce țineau în mâini cuțite de mari dimensiuni, transmite Digi24.ro.

Tânărul a fost împușcat de un alt bărbat în vârstă de 23 de ani care le-a declarat polițiștilor că nu avea nicio idee că cei doi aveau de gând să facă o farsă, așa că a acționat în legitimă apărare.

După incidentul mortal, prietenul victimei a relatat că încercau doar să filmeze gluma pentru a urca clipul pe YouTube.

Polițiștii nu au efectuat deocamdată nicio arestare în legătură cu moartea băiatului.

Farsele cu jafuri, populare în rândul YouTuberilor americani

Înregistrările video cu jafuri false au devenit din ce în ce mai întâlnite pe platforma YouTube, majoritatea implicând implicând arme false, cagule sau mașini pentru evadare.

Clipurile ajung deseori să aibă milioane de vizualizări, deși sunt false iar toți participanții sunt la curent cu faptul că este vorba doar de o glumă.

YouTube a interzis mai multe clipuri cu farse

În urmă cu doi ani, platforma YouTube a introdus reguli care interzic farsele periculoase, precum cele care pun victimele în situația în care să se teamă de un pericol fizic sau care creează suferință emoțională minorilor.

Totodată, amenințările cu arme și jafurile false fac parte dintre caracteristicile care duc la eliminarea unui clip video de pe platformă.

Regulile au fost introduse după ce o farsă a doi YouTuberi a devenit mortală și a ajuns în atenția publică.

În 2017 Monalisa Perez, atunci în vârstă de 19 ani, l-a împușcat pe prietenul său, Pedro Ruiz, printr-o carte groasă despre care credea că va opri glonțul. Perez a fost condamnată la șase luni de închisoare în martie 2018 iar YouTube a interzis farsele periculoase zece luni mai târziu.

Fragment de ghețar, prăbușit în Himalaya: 18 morți și peste 200 de dispăruți
Articolul anterior
Deputat, despre bătaia elevelor: ,,Ar trebui exmatriculate”
Articolul următor
Alte articole interesante