Dmitri Leontiev, un tânăr originar din regiunea transnistreană, dar care muncește în Chișinău, a povestit în cadrul unui podcast cum funcționează propaganda rusă în stânga Nistrului.
În cadrul podcastului „Raport”, tânărul a spus că cele mai mari surse de dezinformare sunt pe canalele de Telegram și pe TikTok, unde se publică minciuni, iar unii locuitori din regiunea transnistreană își dau seama că acolo nu este nimic altceva decât propagandă, transmite www.stiri.md.
„Eu când citeam știri, păi citeam din site-uri rusești și de foarte multe ori îl priveam pe Vladimir Soloviov, iar eu cu prietenii mei discutam despre emisiunile lui și înțelegeam că este doar propagandă, iar eu discutam cu prietenii mei despre asta cu ironie. Totuși, eu mă informam din mai multe surse precum Ria, unde știam din start că e propagandă, sau Meduza, aici deja știam că e mai ok, adică nu este controlată de Moscova. Eu mă informam din aceste surse pentru că atunci nu cunoșteam limba română și eram limitat. O altă formă de propagandă în regiunea transnistreană este pe Telegram și TikTok, unde sunt create foarte multe canale anume pentru dezinformare”, a spus Dmitri Leontiev.
Tânărul a menționat că, deși sunt foarte multe surse de dezinformare în regiunea transnistreană, există și surse sigure, din care locuitorii din stânga Nistrului pot afla adevărul, una dintre ele fiind platforma YouTube, pe care așa-zisele autorități de la Tiraspol nu o pot controla.
„YouTube este platforma cea mai liberă, chiar și în stânga Nistrului, aici ea nu poate fi controlată, iar dacă ai dorință, păi atunci te poți informa din surse sigure”, a mai spus tânărul.