Un tată din Rusia a mers la război pentru a-și căuta fiul dispărut

A ajuns să fie prizonier, însă el doar a vrut să-și găsească fiul dispărut. Potrivit currenttime.tv, este vorba despre Ivan Kazmalî. Ivan este un cetățean rus care s-a oferit să meargă la război în Ucraina pentru a-și găsi fiul în vârstă de 19 ani, care fusese dat dispărut în primăvara anului curent, transmite ea.md, conform sursei citate. 

A mers la război pentru a-și găsi fiul dispărut, dar a ajuns prizonier al soldaților din țara sa (Video)

Ivan nu și-a găsit fiul, iar în cele din urmă a ajuns la spital. Acesta fost bătut crunt de comandantul unității în care lupta. Ulterior, bărbatul a fost trimis într-un lagăr de prizonieri unde a fost ținut timp de două luni. 

Fiul lui Ivan, Denis Kazmalî, în vârstă de 19 ani, a semnat un contract de doi ani pentru a face în armată, imediat după terminarea colegiului politehnic din Sîktîvkar. Deja după patru luni de la începutul serviciului a fost trimis la războiul din Ucraina. Tatăl său spune că Denis a luat legătura cu el pentru ultima oară pe 19 februarie. L-a rugat pe tatăl său să-i trimită trei mii de ruble, spunând că nu are bani pentru a-și cumpăra un cort. După aceea, nu a mai primit nicio veste de la fiul său. La 5 aprilie, comisarul militar al districtului Ust-Kulomsk din Komi le-a transmis părinților o notificare prin care îi anunța pe aceștia că fiul lor a fost dat dispărut.

Disperat să-și găsească fiul, Ivan a decis să meargă el însuși pe front. A depus de nouă ori cereri la biroul de înregistrare și înrolare militară, dar a fost refuzat, deoarece are două fiice minore. 

Deja în Rostov, Ivan a reușit să-l convingă pe șeful biroului că ar trebui să se înroleze în calitate de voluntar. Ulterior, acesta a petrecut două luni într-un lagăr pentru prizonierii de război.

Ivan spune că a fost bătut de un comandant rus după ce a fost sunat de soția sa. Utilizarea telefonului în prima linie este tehnic interzisă, dar nu toată lumea respectă această cerință.

„Mai întâi, înfuriat, comandantul m-a bătut. Mi-a rupt coastele și mi-a perforat un plămân. Dar, pentru ca superiorii mei să nu afle ce mi-a făcut, m-a turnat ca observator – cineva care transmite informații către ucraineni”, povestește Ivan. 

Ulterior, Kazmalî a fost trimis într-un lagăr rusesc pentru prizonierii de război.

„Când m-au dus mai departe, rușii mei m-au bătut din nou, eram pe jumătate mort. Îmi ziceau: recunoaște că ești agent, altfel vei primi 25 de ani. În Lugansk sau Donețk există o pedeapsă cu moartea pentru asta. Le-am răspuns că m-am dus să-mi caut fiul, nu să omor pe cineva, dar au vrut să mă împuște de trei ori”, spune bărbatul. 

După ce a fost supus mai multor controale, Ivan a fost încarcerat timp de două luni. Acesta a reușit să transmită informații despre locul în care se afla, iar, în cele din urmă, soția sa a reușit să-l găsească și să ajute la eliberarea sa. Fiul său continuă să fie dat dispărut.

Lingouri din aur nedeclarate, depistate în bagajul unui pasager, la Aeroport

Funcționarii postului vamal Aeroport Internațional Chișinău, în colaborare cu polițiștii de frontieră, au identificat patru lingouri din aur în bagajul unui pasager al rutei Chișinău – Londra, scrie pulsmedia.md.

Acestea erau ascunse printre bunurile personale ale unui nerezident în vârstă de 63 de ani și nu au fost declarate autorităților vamale.

Lingourile au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana este pasibilă de sancționare contravențională, conform prevederilor art. 43¹ și art. 287 alin. (10) din Codul Contravențional al Republicii Moldova.

Atacul masiv cu rachete rusești asupra sistemului energetic ucrainean: Mai multe au survolat ilegal spațiul aerian al țării noastre

Poliția de frontieră anunță că în această dimineață de Crăciun, Rusia a atacat din nou sistemul energetic ucrainean folosind un arsenal întreg de rachete și drone, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Deocamdată nu au fost raportate perturbări în sistemul energetic al Republicii Moldova, care este conectat cu cel din Ucraina. Verificăm suplimentar alte detalii.

Potrivit rapoartelor Poliția de Frontieră informeză că una din rachetele lansate de Rusia a fost observată de o patrulă pe direcția Iampol-Cosăuți. Ulterior, una din rachete ar fi traversat spațiul aerian al Republicii Moldova în zona Otaci-Moghilev Podilsk și a ieșit prin frontiera cu România în zona Dorohoi-Herța.” se arată în comunicat.

Un avion de pasageri s-a prăbușit în Kazahstan. 62 de oameni se aflau la bord. 27 au supraviețuit

Un avion Embraer care zbura din Azerbaidjan spre Rusia s-a prăbușit miercuri în apropierea orașului Aktau din Kazahstan cu 62 de pasageri și cinci membri ai echipajului la bord, au anunțat autoritățile kazahe, transmite Reuters citat de digi24.ro.

ACTUALIZARE 12:30 Cel puţin 32 de persoane au fost salvate, iar operaţiunile sunt în curs de desfăşurare, au anunţat autorităţile kazahe, relatează Reuters. Cu toate acestea, au fost raportate şi decese, inclusiv piloţii aeronavei. „Potrivit informaţiilor iniţiale deţinute de partea azeră, la bord se aflau 62 de pasageri şi 5 membri ai echipajului”, a comunicat Ministerul kazah al Transporturilor într-un comunicat de presă preluat de AFP. La rândul său, Azerbaijan Airlines a precizat că este vorba despre o aeronavă Embraer 190 care „a efectuat o aterizare de urgenţă”. Anterior, agenţia de ştiri Tengrinews preluată de agenţia germană de presă a relatat că 22 de persoane au fost duse la spital. Avionul Embraer 190 a încercat o aterizare de urgenţă la Aktau, în sud-vestul Kazahstanului, după ce s-a ciocnit cu un stol de păsări, a relatat Azertag, citând primele rapoarte ale companiei aeriene. Aeroportul din Groznâi ar fi fost închis din cauza ceţii, forţând aeronava să devieze spre Mahacikala, capitala republicii ruse Daghestan. Aktau, pe ţărmul estic al Mării Caspice, este situat la aproximativ 200 de kilometri de Mahacikala, pe ţărmul vestic. Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis condoleanţe omologului azer Ilham Aliev pentru pierderile de vieţi omeneşti în accidentul de miercuri. „Din păcate, preşedintele Azerbaidjanului a fost nevoit să părăsească Sankt Petersburg (unde a avut loc un summit regional). Putin l-a sunat deja şi şi-a exprimat condoleanţele în legătură cu prăbuşirea avionului azer la Aktau”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de Reuters.

ACTUALIZARE 10:45 Autoritățile kazahe au anunțat că 27 de persoane au supraviețuit.

Ucraina se îndreaptă hotărâtor spre NATO. Anunțul lui Vladimir Zelenski
Articolul anterior
Kanye West a deschis prezentarea colecției Balenciaga la Săptămâna Modei din Paris
Articolul următor