Un tobogan gonflabil s-a răsturnat în Piața Constituției din București. 12 copii se aflau în interior și au fost răniți

Un tobogan gonflabil în care se aflau 12 copii s-a răsturnat din cauza vântului. Micuții au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Un tobogan care se afla în centrul Bucureștiului acolo unde era organizat festivalul Oktoberfest s-a răsturnat din cauza unor rafale de vânt. 12 copii se aflau în interior și s-au rănit. Aceștia au fost transportați la spital cu diferite răni însă toți se află în afara oricărui pericol.

Din primele informații, un copil de 7 ani a suferit o lovitură în zona bărbiei, un altul în vârstă de 4 ani prezintă o lovitură în zona capului, un copil de 8 ani acuză dureri în zona brațului și un alt copil în vârstă de 10 ani are dureri la partea toracică. Minorii au fost duși la spitalele Grigore Alexandrescu, Budimex și Bagdasar pentru investigații.

Autoritățile au deschis dosar penal.

George Epurescu, Prim-vicepresedinte at Federatia Sindicala Hermes, a relatat despre incident, pe Facebook

„Piața Constituției, OktoberFest – un tobogan gonflabil mare a fost luat de vânt cu tot cu copiii care se jucau. 3 copii răniți. Ancorarea era făcută cu câteva cărămizi, o rafală de vânt mai puternica a răsturnat practic tot ansamblul”, a scris Epurescu.

Mai mulți oficiali au depus flori la Ambasada Ucrainei la Chișinău

Astăzi, 24 februarie, se împlinesc doi ani de război în Ucraina. În tot acest timp, milioane de persoane au fugit din țara vecină, iar zeci de mii de soldați ucraineni și-au pierdut viața în luptele împotriva Rusiei.

Mai mulți oficiali au depus flori la Ambasada Ucrainei în R. MoldovaFoto: European Union in the Republic of Moldova/Facebook

Ambasadorul UE și ambasadorii statelor membre ale UE Uniunii Europene au depus flori în fața Ambasadei Ucrainei la Chișinău.

Potrivit Delegației UE la Chișinău, cei prezenți au adus un omagiu forței și curajului națiunii ucrainene care luptă pentru viitor mai bun.

„Astăzi se fac doi ani de când Putin și Rusia au inițiat o invazie de scară largă împotriva unui popor rezistent, cu o voință de fier și speranță pentru un viitor mai bun. Pentru a păstra amintirea vie, aducem un omagiu forței și curajului națiunii ucrainene. Împreună transmitem un mesaj puternic de solidaritate, stând umăr la umăr cu prietenii noștri ucraineni. Vom sprijini Ucraina și poporul ei în timp ce își continuă drumul către pace și o zi de mâine mai luminoasă”, se arată în mesajul Delegației UE.

Primarul Ion Ceban, la doi ani de război: ,,Rămânem solidari cu poporul ucrainean”

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a transmis un mesaj, astăzi, 24 februarie, când se împlinesc doi ani de când Rusia a pornit un război împotriva Ucrainei.

,,2 ani de război în Ucraina. Din prima zi, noi, moldovenii, am fost alături și am ajutat cetățenii ucraineni și rămânem solidari cu poporul ucrainean.

PACE dorim în toată lumea și în țara vecinilor noștri. Și aici, acasă, cetățenii noștri își doresc siguranță, liniște și încredere în ziua de mâine.

În semn de solidaritate astăzi Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău și Arcul de Triumf vor fi iluminate în culorile drapelului Ucrainei”, a transmis Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban.

Teren public de peste trei hectare din Capitală, dobândit ilegal. Procuratura a inițiat investigații

Un grup criminal organizat este investigat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale pentru dobândirea ilegală a unui teren public de peste 3,3 hectare din municipiul Chișinău, prin folosirea unei încheieri judecătorești false.

Astfel, procurorii PCCOCS s-au autosesizat și au pornit o urmărire penală, în rezultatul căreia au acumulat suficiente probe care ar permite solicitarea arestării a doi membrii ai grupului criminal organizat.

În acest sens, cei doi au fost anunțați în căutare internațională, iar procurorii PCCOCS au depus demers la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, care urmează a fi examinat în contumacie.

În cazul satisfacerii demersului procurorilor, cei doi învinuiți urmează să fie arestați pentru 30 de zile imediat după stabilirea locului aflării și reținerea acestora.

Reprezentanții PCCOCS menționează că investigațiile pe caz continuă și în privința altor terenuri și imobile pretins a fi dobândite ilicit de către membrii grupului criminal organizat.

Accident în Capitală. Un troleibuz s-a ciocnit violent cu un BMW
Articolul anterior
Bella Hadid rupe tăcerea cu privire la conflictul dintre Israel și Hamas. Ce mesaj a transmis fotomodelul palestinian
Articolul următor