Un vin moldovenesc a fost inclus în top 10 cele mai bune spumante din lume

Cuvée de Purcari Alb Brut a obținut medalia de aur, fiind inclus în top 10 cele mai bune spumante, în cadrul celui mai important concurs de spumante din lume, Effervescents du Monde 2018. Competiția s-a desfășurat în perioada 14– 16 noiembrie 2018, în Bourgogne, Franța.

separator
Aceasta este cea mai înaltă distincție pe care o obține un vin moldovenesc într-un concurs. La ediția din 2018, au fost înscrise 600 de vinuri din peste 20 de țări, fiind jurizate de un panel internațional din 100 de experți din lumea vinului, scrie finewne.md.

Cuvée de Purcari Alb brut este un spumant făcut dupa metoda clasică de producție, „champennoise”, cu fermentare și maturare secundară la sticlă, timp de 12 luni. Spumantele de la Purcari sunt produse în colaborare cu enologul francez Jerome Barret. Cuvée de Purcari Alb brut are o culoare galben deschisă, arome citrice și gust de piersici. În top 10 Best Sparkling Wines, alături de Purcari au luat poziții vinuri spumante din Franța, Italia, Brazilia, Africa de Sud și Argentina.

În afară de acesta, grupul Purcari a mai luat o altă medalie de aur pentru Cuvée de Purcari Rose brut, al doilea an la rând, în timp ce noul spumant din Feteasca Albă a fost distins cu medalie de argint.În afară de medaliile de aur de la Purcari, alte câteva spumante din Moldova au fost distinse cu argint. Este vorba de Bostavan Alb Brut; Apriori Extra Brut și Aprisecco de la Consalcom; Radacini Reserve Brut; Mileștii Mici Alb Brut; Fresco Glera Brut; Roșu de Nisporeni dulce; Cricova Cuvee Prestige și Aurelius Brut Rose.

Grupul Purcari este unul din cele mai mari grupuri vinicole regionale, cuprinzând o familie de patru vinării, ȋn Moldova şi România: Vinăria Purcari, Vinăria Bostavan, Crama Ceptura şi Vinăria Bardar, totalizând circa 1.060 hectare de viță de vie în gestiune. Grupul este liderul segmentului premium ȋn Romania, cu o cotă de piață de 30% și cel mai mare exportator de vin din Moldova, cu o reţea de exporturi care acoperă peste 30 de ţări. Vinăria Purcari este cea mai medaliată vinărie din Europa Centrală şi de Vest la Decanter Londra ȋn 2015-2016, la DAWA 2018, și respectiv la Effervescents du Monde 2018 și printre cele mai bine clasate în Vivino.

Peste 6.000 de ucraineni au fost evacuați din regiunea Harkov în ultimele trei zile

Forțele armate rusești își concentrează toate eforturile militare pe cucerirea orașului Vovceansk, care se află în nord-estul Harkovului. 1.600 de ucraineni au fost evacuați doar din acest oraș, ieri, și 6.000 de persoane, în total, din regiunea Harkov, de la începutul noii ofensive militare rusești.

Între timp, preşedintele Putin a propus un nou ministru al apărării, pe Andrei Belousov, numindu-l pe Serghei Şoigu secretar în Consiliul de Securitate a Ţării.

Situaţia pare să fie extrem de dificilă în oraşul Vovceansk, mai ales că ucrainenii nu au fortificaţii adecvate aici, iar ruşii au încercuit oraşul. Este vorba despre un avans de 2,5 km al ruşilor pe direcţia Vovceansk, unde Moscova a  dislocat cel puţin patru batalioane motorizate din cadrul Districtului Militar Leninngrad.

Şi Statul Major al Apărării din Ucraina a anunţat, noaptea trecută, că situaţia este dificilă în Vovceansk şi pe direcţiile Plina-Likianţi, Plina-Hliboke, Plina-Oliinikove şi Murom-Buruvatka. Kievul a anunţat şi că dislocarea de rezerve militare pentru a stabiliza situaţia în zonă continuă.

sursa

Regele Charles, dezvăluiri cu privire la un efect secundar al tratamentului chimioterapeutic pentru cancer

Regele Charles a oferit luni o perspectivă personală asupra luptei sale cu cancerul.  Monarhul a dezvăluit că și-a pierdut simțul gustului, potrivit The Independent. Mărturisirea i-a făcut-o unui veteran al armatei britanice.

În timpul vizitei efectuate luni după-amiază la Muzeul aviatic al armatei din Middle Wallop, Hampshire, regele, în vârstă de 75 de ani, a stat de vorbă cu Aaron Mapplebeck, veteran al armatei britanice și supraviețuitor al cancerului.

Cei doi au discutat despre efectele secundare ale tratamentului.

Când veteranul i-a mărturisit monarhului că și-a pierdut simțul gustului în timpul chimioterapiei pe care a urmat-o anul trecut, Regele Charles a spus că acest lucru i s-a întâmplat și lui.

I-a predat Prințului William comanda fostului regiment al Prințului Harry

Monarhul a venit cu elicopterul la ceremonia specială la care a participat și Prințul William, în cadrul căreia a predat oficial comanda fostului regiment al Prințului Harry.

Prințul Harry și Regele Charles nu s-au văzut în timpul scurtei vizite a ducelui la Londra.

sursa

Videoclipul care i-a înfiorat pe ruși: Număr copleșitor de morminte ale soldaților morți pe front, filmat în cimitirul din orașul Orenburg

Numărul imens de morminte proaspete le amintește în mod constant rușilor de prețul pe care trebuie să-l plătească în fiecare zi pentru ,,operațiunea” militară a lui Putin în Ucraina.

Pe rețelele de socializare au apărut filmări de la cimitirul din orașul Orenburg, situat aproape de granița cu Kazahstanul, unde sunt îngropați soldați ruși care au murit în Ucraina de la începutul invaziei, relatează ziare.com.

Unul dintre martorii oculari a filmat un videoclip cu un telefon mobil în timp ce conducea pe lângă cimitirul de la marginea orașului.

Videoclipul a fost distribuit pe scară largă pe rețelele de socializare și arată nivelul la care au ajuns pierderile rușilor în urma invaziei Ucrainei.

Numărul mare de morminte ale soldaților ruși poate fi observat după steagurile militare rusești, coroane și simbolul ”Z”.

Încercând să cucerească regiunile de est ale Ucrainei, armata lui Putin pierde zeci de mii de oameni, câștigând controlul asupra ruinelor Avdeevka și Bakhmut.

Incredibil! Acest cuplu din Japonia se îmbracă la fel, timp de 38 de ani
Articolul anterior
Vine gerul. Temperaturile vor coborî până la -12 grade Celsius, în următoarele zile
Articolul următor