Unica gală destinată femeilor din agricultura Moldovei a ajuns la ediția a 3-a

PRIAevents și AIPA,având ca parteneri principali pe Kaufland Moldova, FNF, PRIMA FINAȚARE, Moldova Fruct, vă invită să luați parte la Pria Gala Femeilor în Agricultură în Republica Moldova în data de 7 iunie 2024, începând cu ora 9:30, în Chișinău.

Pentru prima dată, în Republica Moldova, PRIAevents a organizat in 2022 UNICA Gala a Femeilor în Agricultura Moldovei! Suntem onorați că PRIAevents este prima și singura care organizează acest eveniment în Moldova, ajuns acum la ediția a 3-a.  

Mulțumim    partenerilor    media  principali: AGROBIZNES.MD,  –AGRO  TV  Moldova  și AGROEXPERT și partenerilor media Agro Media, Diez, Gazeta Satelor, Zugo, Telegraph, Mybusiness.md, Gazeta de Chișinău și  Unica.md. 

Multumim, de asemenea asociațiilor partenere : Moldova Fruct, Asociația MOVCA, NGO       BIOS, Asociația Fermierilor-Producatori de Lapte, AFPMDD, Asociația Republicană a Medicilor Veterinari din Moldova, Bacifera, Asociația Patronală a Avicultorilor din Moldova, AFAM, Incubatorul de Afaceri Cahul, Asociatia Oamenilor de Afarceri Next, Grapes from Moldova, AJMTEM.

Este un eveniment unic, care mai ales in acest an, în premieră, este conceput pentru a celebra și aplauda realizările remarcabile ale acelor femei care aduc o contribuție semnificativă la agricultura din Republica Moldova, care sunt exemple de urmat.

Astfel, vom organiza unul dintre cele mai importante și mai inedite evenimente destinate agriculturii și creșterii acesteia, dar si dezvoltării afacerilor femeilor din Republica Moldova în agricultură și domenii conexe din acest an.

Totodată, intr-un panel înaintea ceremoniei de decernare a premiilor Galei Femeilor din Agricultura, dezbatem alături de fermieri, autorități și companii conexe temele cele mai

importante, găsim cele mai bune soluții pentru aceste momente de încercare, dar descoperim și oportunitățile pe care le pot avea.

PRIA GALA FEMEILOR În AGRICULTURĂ va avea loc la într-o locație deosebită în Chișinău  și vă invităm să participați. Veti gasi detalii complete pe www.priaevents.ro, iar pentru  participare gratuită va rugam sa trimiteti un email la raluca.voivozeanu@priaevents.ro sau compeltați:

Agricultura este vitală pentru întreaga lume. Republica Moldova acordă o atenție deosebită acestui sector, cel mai important al economiei sale.

Fermierii au unul dintre cele mai importante roluri pentru omenire și pentru economie.

De aceea, vom răspunde la întrebările: Cum îl putem crește? Cum putem ajuta femeile fermier ? Care sunt poveștile lor de succes? Cu ce provocări se confruntă în această perioadă femeile în agricultură? Ce oportunități își pot crea? Cum pot exporta din Republica Moldova spre România sau spre alte țări Europene? Cum putem digitaliza agricultura?

AGENDA

09,30-10,00 – Înregistrarea participanților

10,00 – 11,45 – Panel de dezbatere teme importante pentru agricultura Moldovei

11,45- 12,30: Ceremonia PRIA GALA FEMEILOR ON AGRICULTURA MOLDOVEI

12,30 -13,30 – Networking Cocktail

Lectorii:

 • Vladimir Bolea, Ministru, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare
 • Diana Coșalîc, Director Adjunct, AIPA
 • Oana Lungu, Director Achiziții Kaufland Romania și Moldova
 • Maria Brăguță, Șef Departament Credite, PRIMA FINAȚARE
 • Valeriu Cosarciuc, Președinte, Federația Națională a Fermierilor
 • Ludmila Catlabuga, Asociatia Fermierilor Producatori de Lapte
 • Tatiana Nistorică, Președinte, Asociația MOVCA
 • Reprezentant bancă
 • Representant companie asigurări
 • Reprezentant Moldova Fruct
 • Reprezentanti alte asociații /Reprezentant companii utilaje Agricole/Reprezentant companie IT
 • Moderator: Raluca Voivozeanu, CEO, PRIAevents

Temele pe care le vom aborda sunt: – Care este rolul statului si al organizațiilor sale pentru companiile din agricultură  deținute de femei– ferme, procesatori si producători? – Care este bilanțul pentru 2023? Cum prevedem că va fi anul agricol 2024? – Cum ne putem pregăti din timp ca sa fie un 2024 cu mai multe rezultate pentru doamnele din agricultură? – Folosirea tehnologiei pentru a eficientiza costurile în procesul de producție agricolă -Agricultura bio. Se poate dezvolta mai repede? -Ce domenii au ales doamnele din agricultură ? -Cum susțin retailerii femeile în agricultură? -Ce provocări și ce oportunități sunt pentru femeile din agricultură în această perioadă in Republica Moldova? -Granturile sau alte modalități de finanțare pentru femeile fermier -Ce spun consultanții si avocații? Cum pot ajuta prin expertiza lor? -Cum sunt finanțate doamnele din agricultura care sunt la început de drum, micro și mijlocii, dar întreprinderile mari? -Cum se face pregătirea forței de munca în acest domeniu? -Rolul asociațiilor pentru femeile în agricultura De ce au nevoie pentru a-și crește afacerile? -Care sunt poveștile lor de succes? Cum au învățat să facă business și cum ne pot împărtăși din experiența lor? -Care este rolul cercetării? Dar al instituțiilor de învățământ?

 Despre Gala femeilor în Agricultură

Pria Gala Femeilor în Agricultura din Republica Moldova in fiecare an comunitatea agricolă moldoveană într-o ceremonie extrem de prestigioasă transmisa în direct dintr-o locație de top din Chișinău. De această dată, în lumina reflectoarelor se vor afla doamnele care activează în agricultură și domenii conexe. Premiile recunosc și recompensează excelența, încurajează inovarea și creează un mediu de lucru care inspiră creativitatea și schimbul de bune practici. Apreciem, de asemenea, crearea locurilor de muncă, implicarea în comunitate, tinerele fermiere, femeile din agricultură. Pentru câștigătoare, primirea unui astfel de premiu, mai ales în aceasta perioadă, când activitatea fermierilor este una de importanță crucială, este un moment foarte special. Pria Gala Femeilor în Agricultura din Republica Moldova este un eveniment major pentru agricultură și o sărbătoare a tot ceea ce este minunat în agricultura moldoveană. Este UNICA gală destinată doamnelor din agricultura Moldovei!

Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei în România, Moldova și Bulgaria.

Veți avea ocazia să întâlniți cei mai importanți lectori din domeniu, dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleși subiecte ca voi. Exemplele, studiile de caz și n outățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfăsurați.

Detalii complete si pentru înscriere veți găsi pe www.priaevents.ro

Imagini de la ediția din 2023:A group of people standing in a room Description automatically generated with medium confidence
A group of women posing for a photo Description automatically generated with medium confidence

Deputații lui Șor nu au voie să se prezinte la următoarele cinci ședințe ale Parlamentului

Deputații afiliați penalului fugar Ilan Șor, nu mai au voie să participe la următoarele cinci ședințe ale Parlamentului, scrie stirileprotv.ro.

Decizia a fost anunțată de președintele Parlamentului, Igor Grosu, după cei șapte legislatori au blocat tribuna centrală, au bătut cu pumnii și pixurile în masă.

Înainte de a le fi aplicată sancțiunea, celor șapte legislatori li s-a solicitat, în repetate rânduri, să deblocheze tribuna. Este vorba despre deputații Vasile Bolea, Denis Ulanov, Vadim Fotescu, Irina Lozovan, Marina Tauber, Reghina Apostolova și Alexandr Nesterovschi.

„V-am făcut avertisment, v-am chemat la ordine și acuma vă somăm! Suntem în situația de a vă interzice participarea la ședințele plenare”, a anunțat președintele Parlamentului, Igor Grosu, după pauza de 30 de minute.

Opt ţări UE, printre care şi România, cer restricţionarea circulaţiei diplomaţilor ruşi în Schengen

Opt miniştri de externe ai Uniunii Europene au cerut UE să interzică diplomaţilor ruşi să se deplaseze liber în interiorul blocului şi să îi limiteze la ţările în care sunt acreditaţi, într-o scrisoare adresată şefului politicii externe a UE, Josep Borrell, relatează Reuters.

“Libera circulaţie a titularilor de paşapoarte diplomatice şi de serviciu ruseşti, acreditaţi într-un stat gazdă, facilitează activităţile maligne în întregul spaţiu Schengen”, se spune în scrisoarea datată 11 iunie şi consultată de Reuters, potrivit stiripesurse.

Miniştrii spun că serviciile de informaţii, propaganda “sau chiar pregătirea actelor de sabotaj reprezintă principala sarcină de lucru pentru un număr mare de “diplomaţi” ruşi în UE” şi, deşi expulzările au fost importante, ameninţarea a rămas.

“Credem că UE ar trebui să respecte cu stricteţe principiul reciprocităţii şi să limiteze circulaţia membrilor misiunilor diplomatice ruseşti şi a membrilor familiilor acestora doar pe teritoriul unui stat în care sunt acreditaţi”, arată cei opt miniştri de externe.

“Această măsură va reduce semnificativ spaţiul operaţional pentru agenţii ruşi”, adaugă scrisoarea, care, precizează Reuters, a fost semnată de miniştrii din Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia şi România.

La Dondușeni va fi construit un depozit de deșeuri și o stație de transfer

În vederea realizării prevederilor Strategiei naționale de gestionare a deșeurilor, cabinetul de miniștri a aprobat un proiect de hotărîre cu privire la propunerea de transmitere din proprietatea orașelor Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni, a unor terenuri în proprietatea statului, scrie noi.md.

În orașul Dondușeni urmează să fie construit un depozit de deșeuri și o stație de transfer. Prin urmare, pe suprafața terenurilor de la Edineț, Ocnița și Briceni urmează să fie construite stațiile de transfer a deșeurilor solide, aferente Regiunii de Management a Deșeurilor nr. 8. ce acoperă raioanele Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni. Conform Acordului de finanțare, costul general pentru crearea Infrastructurii de Management al Deșeurilor Solide (MDS) este estimat în valoare de 200 mln. Euro din care face parte nemijlocit Zona nr.8. Investiția este planificată pentru finanțarea proiectelor de infrastructură, care dispun de Studii de Fezabilitate finalizate și de acorduri de mediu.

Jumătate din mașinile înregistrate în R. Moldova au peste 20 de ani
Articolul anterior
Doi bebeluși au venit pe lume în ambulanță, în drum spre maternitate
Articolul următor