UNICEF: 400 de copii mor sau sunt răniți zilnic în războiul din Israel

UNICEF a anunțat moartea a peste 2.300 de copii în Fâșia Gaza de la începutul escaladării conflictului. Alți peste 5.300 de copii se numără printre răniții din conflictul arabo-israelian, scrie adevarul.ro.

Cel puțin 2.300 de copii au fost uciși și peste 5.300 au fost răniți în Fâșia Gaza de la începutul escaladării conflictului, s-a precizat într-o declarație a Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

În ultimele 18 zile, Fâșia Gaza a fost martorul unui bilanț devastator pentru copiii săi, cu 2.360 de morți raportați și 5.364 de răniți în atacurile în curs”, se arată în comunicat.

Declarația clarifică faptul că peste 400 de copii sunt uciși sau răniți în fiecare zi. „Această perioadă de 18 zile reprezintă cea mai mortală escaladare a luptei din Fâșia Gaza și Israel la care a asistat ONU din 2006”, se arată în declarație.

Anterior, Reprezentantul Special al ONU pentru Reconcilierea Orientului Mijlociu Lynne Hastings a raportat, la o dezbatere deschisă a Consiliului de Securitate, că numărul palestinienilor care au murit în Fâșia Gaza de la începutul escaladării conflictului din Orientul Mijlociu este mai mult decât dublu decât numărul total de decese în timpul operațiunii Protective Edge în 2014.

Ministerul Sănătății din enclava palestiniană a raportat că numărul palestinienilor uciși în urma atacurilor israeliene din Fâșia Gaza de la începutul escaladării conflictului din Orientul Mijlociu a depășit 5 mii, iar peste 15 mii de persoane au fost rănite. . Numai în ultimele 24 de ore, potrivit Ministerului Sănătății, 436 de palestinieni, inclusiv 182 de copii, au fost uciși în urma bombardamentelor israeliene. Numărul persoanelor dispărute care s-ar putea afla sub dărâmăturile clădirilor distruse în timpul bombardamentului este de 1.500, inclusiv 830 de minori. 

Pretul gazelor naturale în Europa se prăbușește

Indicele olandez TTF de referință pentru prețurile europene ale gazelor naturale a înregistrat o scădere semnificativă în februarie 2024, coborând sub 25 EUR/megawatt-ora (MWh), atingând niveluri care nu au mai fost observate în timpul verii și marcând o scădere abruptă de peste 50% față de aceeași perioada a anului trecut, relatează Euronews.

Această tendința descendența este influențată de o combinație de factori climatici și economici, inclusiv temperaturi mai ridicate decât media în întreagă emisfera nordică și o scădere notabilă a cererii de gaze naturale, atât la nivel industrial, cât și casnic.

O iarnă blanda, în special în Franța și Germania, care se confruntă cu a patra cea mai caldă iarnă din ultimii 34 de ani, a contribuit la scăderea cererii de încălzire.

În prezent, nivelurile de stocare a gazelor naturale în Europa se află la noi maxime sezoniere în ultimii cinci ani, rezervele de gaze ale UE fiind de 65,9%, cele ale Germaniei de 71,56%, ale Italiei de 60,3% și ale Franței de 51,3%, potrivit datelor din inventarul agregat al depozitelor de gaze (AGSI) al Gas Infrastructure Europe (GIE).

O încetinire globală a activităților de producție începând cu anul 2022 a avut un impact semnificativ asupra cererii industriale de gaze, în special în Europa.

Doi moldoveni, răniți într-un accident rutier în Ungaria

Doi moldoveni au fost răniţi într-un accident rutier care a avut loc vineri, 23 februarie, pe o şosea din Ungaria.

Ungaria: Doi moldoveni, răniţi într-un accident rutier. Precizările MAEImagine simbol

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE, Filip Cojocaru, accidentul rutier s-a produs pe drumul principal din direcția Ártánd spre Berettyóújfalu, în districtul administrativ Hajdú-Bihar, transmite Publika.press.

Ambasada Republicii Moldova la Budapesta s-a autosesizat și a solicitat informații de la autoritățile maghiare referitor la circumstanțele producerii accidentului. 

Autoritățile locale au informat misiunea noastră diplomatică că printre cetățenii Republicii Moldova nu sunt decedați.

Conform autorităților, cei doi moldoveni au suferit răni ușoare şi li s-a oferit toată asistența necesară.

Ocnița: Un bărbat a murit pe patul de spital, după ce a fost snopit în bătaie de către un tânăr

Un bărbat a murit pe patul de spital, după ce ar fi fost bătut de către fiul concubinei sale.

Potrivit Pulsmedia.md, cazul a avut loc în după-amiaza zilei 22 februarie, în jurul orei 17:15, în orașul Ocnița, iar în dimineață zilei de 23 februarie, victima a murit la spitalul raional.

Sursa citată menționează că victima s-a dovedit a fi un bărbat de 63 de ani, iar concubina acestuia a sunat la serviciul unic de urgență 112 și a alertat Poliția despre faptul că fiul ei de 33 de ani, în urma unui conflict l-a bătut crunt pe concubinul ei.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de Poliție unde l-au găsit pe agresor în stare de ebrietate, dar și pe victima care ar fi refuzat să depună plângere pe numele acestuia. Totuși, polițiștii au emis pe numele său un ordin de restricție pe un termen de zece zile.

Agresorul a fost testat cu aparatul Drager, iar rezultatele au arătat că acesta avea 0,75 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Oamenii legii au inițiat o anchetă pe acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

A început construcția parcului de distracții Gagauziyaland. Bașcanul: ”Va fi perla țării”. Șor, prezent din televizor
Articolul anterior
În următoarele zile pe drumurile naționale ar putea fi văzută tehnica militară. Start exercițiului ”Aurochs Partner – 2023”
Articolul următor