Untul din grăsime de muscă, ingredientul șocant folosit la napolitane

Felul în care mâncăm este important atât pentru sănătatea noastră în ansamblu, cât şi pentru calitatea gândirii noastre. Există studii medicale care dovedesc că grăsimile „rele” alterează pereţii vaselor sangvine din creier, ceea ce modifică gândirea.

Trăim în era în care producătorii alimentari se laudă cu „inovații” alimentare. Este adevărat că decenii lumea se întreabă cu ce ne vom hrăni dacă pământul rămâne fără resurse. Probabil, nimei până acum nu s-a gândit cp din muște se poate extrage o grăsime care va fi transformată în „unt”, și folosită la dulciuri precum napolitanele.

Untul se obține de la musca Hermetia illucens

Producatorii alimentari sunt diperati sa gaseasca noi produse inovatoare care sa fie prietenoase cu mediul, sa ofere substante nutritive si sa fie sanatoase. Deja au aparut pe piata mai multe produse pe baza de insecte. Urmatorul este untul de musca.

Cercetătorii de la Universitatea Gent (Belgia) au creat o grăsime din larve de muscă Hermetia illucens, care ar putea înlocui untul folosit la fabricarea napolitanelor, biscuiților și prăjiturilor, scrie realitatea.net care citează The Guardian.

Produsul respectiv se extrage cu centrifuga dintr-un bol cu apă în care se introduc larvele muștei respective, după care se blenduieşte pentru a crea o pastă groasă prezentată drept unt. Cercetătorii belgieni susţin că utilizarea „untului” de insecte este mai prietenoasă cu mediul înconjurător decât produsele lactate.

Musca Hermetia illucens se hrănește cu deșeuri

Potrivit cercetatorilor, acest unt este o sursa bogata de proteine, grasimi si vitamine, si are un continut scazut de colesterol. Untul de musca Hermetia illucens are un gust neutru, care poate fi asemanat cu cel al untului de arahide.

Musca Hermetia illucens este o insecta care se hraneste cu deseuri organice, cum ar fi resturile alimentare, gunoiul de grajd si biogazul. Ea are un ciclu de viata scurt, de aproximativ 10 zile, si poate fi crescuta cu usurinta in ferme.

Acest unt are potentialul de a deveni o sursa de proteine si grasimi sustenabile si accesibile. El poate fi folosit pentru a reduce dependenta de resursele agricole traditionale, cum ar fi soia si laptele.

In plus, acestia sustin ca utilizarea „untului” de insecte este mai prietenoasa cu mediul inconjurator decat produsele lactate, scrie realitatea.net.

De asemenea, costul de productie ar fi unul mic. Cercetatorii au estimat ca untul de musca Hermetia illucens ar putea fi produs la un cost de aproximativ 1,5 euro pe kilogram.

Fără feerie de sărbători! Guvernul cere deconectarea iluminatului decorativ

Comisia pentru Situații Excepționale a emis o dispoziție cu privire la economisirea resurselor energetice în orele de vârf: între 07:00 și 11:00 și în intervalul orelor 18:00 și 23:00. Astfel, administratorii clădirilor publice și ai unităților comerciale vor asigura reducerea iluminatului interior al clădirilor cu cel puțin 30%, scrie newtv.md.

Totodată, comisia dispune deconectarea vitrinelor, a iluminatului decorativ, arhitectural și publicitar (interior și exterior),cu excepția iluminatului firmei.

Între orele 07:00-11:00 și 18:00-23:00 ba fi limitată funcționarea scărilor rulante, a escalatoarelor.

Întreprinderile în care funcționează cuptoarele electrice, aparate de sudură, instalații de topire electrice vor organiza programul de lucru astfel,  încât procesele în care se utilizează cea mai mare parte a energiei electrice să fie executate în afara orelor 07.00-11.00 și 18.00-23.00. 

Autoritățile recomandă oamenilor să nu utilizeze liftul în orele de vârf

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) le recomandă cetățenilor să nu folosească liftul în orele de vârf. În dispoziția emisă de CSE în data de 27 decembrie se precizează că administratorii blocurilor locative și ai altor clădiri cu ascensoare trebuie să plaseze la locul de chemare un anunț prin care cetățenii vor fi atenționați despre o posibilă blocare, scrie newtv.md.

”În contextul riscului întreruperilor energiei electrice în orele consumului de vârf nu se recomandă folosirea liftului în intervalele 07:00-11:00 și 18:00-23:00, pentru evitarea blocării în mers a acestuia”, precizează CSE.

Un nou mesaj de la Kremlin! Rușii au distribuit un clip în care sania lui Moș Crăciun este spulberată de o rachetă

Canalele Telegram pro-Kremlin au difuzat, vineri, un videoclip de Anul Nou în care sistemele rusești de apărare aeriană doboară sania cu reni a lui Moș Crăciun. Totul sub privirile aprobatoare ale lui „Moș Gerilă”, care îl îmbrățișează pe soldatul ce a monitorizat „acțiunea”, relatează The Moscow Times citat de libertatea.ro.

Videoclipul, distribuit pentru prima dată de canalul Pul N3 Telegram, începe cu Moș Crăciun zburând deasupra centrului Moscovei pe melodia „We Wish You a Merry Christmas”.

„Ho-ho-ho”, strigă din înaltul cerului Moș Crăciun, care ține în sanie rachete NATO, în timp ce bea o Coca-Cola. „Bună, ruși. Iată cadourile voastre”, spune Moș Crăciun. „La mulți ani”, adaugă Moșul înainte ca o rachetă să-i lovească sania, făcând-o să explodeze în aer.

Intră în scenă „Moș Gerilă” Scena se mută apoi într-o cameră de control, unde un militar rus și Moș Gerilă – versiunea rusă a lui Moș Crăciun – monitorizează acțiunea pe un ecran, în timp ce pe fundal se aude o melodie populară tradițională rusă. „E gata?”, îl întreabă Moș Gerilă pe militarul care poartă căști.

„Da, e gata. Ținta a fost distrusă”, răspunde militarul. „Bun. Nu avem nevoie de nimic străin pe cerul nostru, care să ne zboare deasupra capetelor”, spune Moș Gerilă, îmbrățișându-l pe militar. Publicarea clipului are loc la doar două zile după ce un avion de pasageri al Azerbaijan Airlines s-a prăbușit în vestul Kazahstanului. Autoritățile azere suspectează că avionul ar fi fost lovit de o rachetă Panțîr lansată de sistemul de apărare antiaeriană din Rusia.    

Drama bărbatului a cărui mână arsă a rămas pe transformatorul electric. Nevoie de a câștiga bani în plus l-a împins să lucreze ilegal pe un șantier
Articolul anterior
Fostul bașcan al Găgăuziei cere președintei un alt referendum: Să determinăm voinţa poporului
Articolul următor