Vedete care au renunțat la Hollywood și la celebritate pentru a avea un job obișnuit

Vedete care au devenit faimoase la Hollywood, s-au îmbogățit, au avut lumea la picioare, dar au renunțat la tot pentru un loc de muncă “normal”.

Există câteva personaje din lumea filmului care s-au retras din activitatea actoricească și s-au reprofilat. Alegerea lor de a întoarce spatele celebrității i-a șocat pe mulți, dar fiecare își alege singur drumul în viață și este liber să facă orice dorește cât timp nu îi deranjează pe cei din jur. În fond, presiunea și stresul industriei cinematografice sunt mult prea mari pentru oricine.

Actorii despre care vorbim în clipele următoare au decis că vor să lucreze în alte domenii, după ce au gustat din cupa celebrității de la Hollywood.

Freddie Prinze Jr.

Freddie Prinze Jr. (46 de ani) este celebru mai ales pentru rolurile din producțiile “I Know What You Did Last Summer”, unde și-a cunoscut actuala soție, pe actrița Sarah Michelle Gellar, din “Scooby-doo”, dar ;I din apari’ile din serialul “Friends”.

Prinze Jr. s-a retras din cinematografie și a fost, o vreme, producător pentru World Wrestling Enterteinment (WWE), o companie ce se ocupă, în mare parte, cu wreslingul profesionist, dar și cu divertismentul. Dar parcă nici acest domeniu nu l-a mulțumit pe deplin. Așa că a intrat în industria alimentară împreună cu soția sa. Ei și-au deschis propria firmă culinară, Foodstirs.

Vedete care au renunțat la Hollywood și celebritate pentru a avea un job obișnuit

Geena Davis

Fosta actriță, în vârstă de 66 de ani, devenit faimoasă în lumea filmului pentru rolul din “Beetlejuice” a renunțat la Hollywood în 1990.

Fanii s-ar putea să-și amintească și de talk show-ul ei de scurtă durată, The Geena Davis Show, care a fost produs de Disney. După colaborarea cu Disney, Davis s-a orientat către regie și afaceri. Ea și-a fondat propria organizație, The Geena Davis Institute on Gender in Media. Institutul ei ajută la creșterea prezenței femeilor în mass-media. Davis și-a folosit, de asemenea, relațiile de afaceri pentru a finanța un documentar în 2018, numit This Changes Everything.

Vedete care au renunțat la Hollywood și celebritate pentru a avea un job obișnuit

Angus T. Jones

Interpretarea personajului Jake Harper din “Two and a half men” i-a a dus celebritatea pe micile ecrane. Angus, acum în vârstă de 29 de ani, a mai jucat și în alte filme precum “The Rookie”, „George of the Jungle 2”, „Bringing Down the House”, „See Spot Run” și „The Christmas Blessing”. Iar apoi și-a anunțat retragerea și s-a angajat la Tonite, o companie multimedia ce finanțează și produce o gamă largă de servicii de comunicații.

Vedete care au renunțat la Hollywood și celebritate pentru a avea un job obișnuit

Macaulay Culkin

Culkin nu mai are nevoie de nicio prezentare. Starul din seriile “Singur acasă” are 42 de ani și se ocupă de o pagină web satirică, Bunny Ears, pe partea de promovare și conținut.

Vedete care au renunțat la Hollywood și celebritate pentru a avea un job obișnuit

Andrew Shue

Andrew Shue s-a născut în Delaware. A studiat la Dartmouth College, unde și-a luat licența în istorie. El a reușit să câștige celebritate oadtă cu serialul Melrose Place, unde a interpretat rolul lui Billy Campbell în serial din 1992 până în 1999.

După retragerea din actoria, Shue a ajuns la cârma unui consiliu de administrație al fundației pe care a înființat-o, numită Do Something. Aceasta este o organizație nonprofit dedicată activării tinerilor în comunitatea lor. În prezent, Shue deține și operează CafeMom, o pagină de social media destinată mamelor.

Vedete care au renunțat la Hollywood și celebritate pentru a avea un job obișnuit

Karyn Parsons

Karyn Parsons este actriță și comediantă. Ea a devenit faimoasă pentru rolul din “The Fresh Prince of Bel-Air”, în care a interpretat-o ​​pe Hilary Banks, fata cea mare a familiei, din 1990 până în 1996. A mai jucat alături de Damon Wayans în filmul din ’95 “Major Payne”.

În prezent, Parsons este scriitoare. Ea a scris scenariul un serial animat numit Sweet Blackberry, despre eroi necunoscuți. A publicat, de asemenea, și un roman de gimnaziu intitulat “Cât de înaltă este luna”, care a fost inspirat din copilăria mamei ei din sud.

Vedete care au renunțat la Hollywood și celebritate pentru a avea un job obișnuit

Jennie Garth

Jennie Garth (50 de ani) a jucat rolul Kelly în serialul „Beverly Hills, 90210” din 1990 până în 2000. Ea a avut și un rol în „What I Like About You” din 2002 până în 2006, precum și un rol în propriul ei reality show, numit „Jennie Garth: A Little. Bit Country”, care a fost difuzat pe CMT.

Ea și-a fondat propria afacere în 2017, lansând o companie numită MomGiftBox.com, cu produse de dedicate proaspetelor mămici. O parte din încasările firmei sunt destinate organizațiilor de caritate. De asemenea, are și o colaborare cu linia de bijuterii Dune Jewelry.

Vedete care au renunțat la Hollywood și celebritate pentru a avea un job obișnuit

Jamie Walters

Un alt star din serialul de televiziune de succes Beverly Hills, 90210. Walters, astăzi în vârstă de 53 de ani, a interpretat personajul lui Ray Pruit în sezoanele 4-7.

După ce s-a terminat rândul său în spectacol, Walters s-a implicat o vreme în muzică, lansând câteva piese country. În cele din urmă, a  decis să se facă pompier.

Vedete care au renunțat la Hollywood și celebritate pentru a avea un job obișnuit

sursa

Criză de bucătari în grădinițele din Chișinău: O directoare gătește bucate pentru copii

Grădinițele din Capitală se confruntă cu o lipsă acută de angajați în bucătării. Cel puțin 80 de funcții sunt vacante în acest moment, iar la unele instituții lucrează și câte o singură persoană, scie tv8.md

Gradinita Paradisul Prichindeilor - bucatarie

Pentru ca mesele copiilor să fie servite la timp, la grădinița numărul 56 din Capitală și directoarea îmbracă uneori șorțul de bucătar. Managerii instituțiilor preșcolare spun că tinerii bucătari nu vor să lucreze în grădinițe din cauza salariului prea mic.

„Nu-i așa de greu. Pur și simplu la prima vedere îți pare că nu o să reușesc. Dar de fapt reușești, dacă îți programezi. Ce trebuie mai repede, pui mai înainte. Așa se face. Mie de-o pildă îmi este ușor deja”.

O doamnă are vârsta de 72 de ani și este singura bucătăreasă de la grădinița cu numărul 56 din sectorul Râșcani, unde sunt înscriși aproximativ 100 de copii. 

Din experiența sa de peste 34 de ani în cantina grădiniței spune că, de fapt, doar la prima vedere munca pare grea. 

Cu timpul te obișnuiești cu volumul mare de lucru. Femeia abia așteaptă să mai vină și angajați tineri. La fel, ca și directoarea instituției care este și ea de ajutor la bucătărie.

„Și de mine, și de magazineră, și de asistenta medicală. Cine vine primul, acela pune pestelca și trece la bucătărie. Altfel nu ne descurcăm. Cu un singur bucătar funcționăm deja de opt ani, ne descurcăm foarte greu. Nu vin pentru că salariile nu sunt absolut motivante”, a declarat directoarea grădiniței nr. 56, Elena Rusu.

Situația este și mai complicată la grădinița cu numărul 174 din sectorul Centru, unde zilnic cu trei mese principale și două gustări trebuie să fie hrăniți peste 230 de copii. La bucătărie este doar o singură persoană, deși ar trebui să fie trei. Din luna noiembrie nu se mai găsesc oameni dornici de a lucra.

„Ținem cont și de faptul că el vine la muncă la ora șase dimineața. Lucru bucătarului este specific. El trebuie să vină dimineața, ca la ora 08:30 deja pe masa copilului să fie pregătit dejunul calitativ și gustos”, a menționat directoarea grădiniței nr.174, Ludmila Garștea.

Conform datelor pe care ni le-a oferit Direcția municipală de Educație, în prezent, grădinițele din Chișinău au nevoie de 39 de bucătari și ajutori de bucătar, dar și de 33 de persoane care să spele vesela. 

Cel mai mare deficit de bucătari se atestă în sectorul Râșcani. Urmat de sectoarele Ciocana și Buiucani, unde sunt vacante nouă locuri pentru gătit și circa 12 pentru spălat vasele. În sectorul Centru sunt libere 12 funcții. Situația este mai bună la Botanica, unde nu se ajung patru bucătari și cinci persoane la spălat vesela.

O altă parte a problemei este că 70 la sută din personalul deja angajat are vârsta mai mare 60 de ani, adică sunt pensionari. Șeful adjunct de la direcția Educație spune că problema principală este salariul mult prea mic, care nu atrage tineri din domeniu. Mai exact, un angajat la cantinele din grădinițe primește între 2200 și 3500 de lei pe lună.

„- Ca și soluție suplimentară ar fi un salariu mult mai mare pentru această categorie de angajați. În caz contrar în câțiva ani practic vom rămâne fără angajați în cadrul blocurilor alimentare.
 – Ați făcut astfel de solicitări la Guvern?
 – Noi am făcut solicitări de modificare a legii 270, care ne interzice să achităm din bugetul primăriei salarii suplimentare pentru angajați din blocurile alimentare”, a vorbit șeful adjunct direcția Educație, Andrei Păvăloi.

Păvăloi nu a putut să ne spună dacă a primit răspuns din partea autorităților centrale. Am cerut mai multe detalii de la Ministerul Educației, dar ni s-a spus că vor reveni mai târziu cu un comentariu. 

Adresarea PAS către Ceban: „Ion, nu pune mâna pe robinete și nu lipsi chișinăuienii de apă”

„Ion, nu pune mâna pe robinete și nu lipsi chișinăuienii de apă. În 3 ani de mandat Ion Ceban a băgat în datorii S.A. Apă-Canal și a dat-o în bară cu majorarea ilegală a tarifului pentru apă și canalizare, iar acum vrea să lipsească chișinăuienii de apă” este mesajul cu care se adresează partidul politic PAS către Ion Ceban.

De asemenea PAS îl învinuiește pe politician că a angajat în cadrul Întreprinderii „Apă-Canal”, persoane care îi sunt favorabile să fie în componenta acesteia „Ion Ceban și-a angajat nănașul și o persoană apropiată de la PSRM, fostul deputat Oleg Lipschi în funcție de director. Pentru a face ce vrea și pentru a nu fi monitorizată activitatea întreprinderii, acesta a scos din consiliul de administrare consilierii municipali PAS când au început a bate alarma despre ilegalitățile din întreprindere”, afirmă Dumitru Ivanov, consilier municipal PAS, conform zugo.md.

Amintim că, premier Energy a a anunțat pe data de 26 ianuarie ca urmează deconectarea instalațiilor de alimentare cu energie electrică ale SA „Apă-Canal Chișinău”. Motivul invocat a fost datoria în creștere, neachitată de întreprindere. Totuși, mai târziu, decizia a fost schimbată, ÎCS „Premier Energyˮ SRL anunțând că a decis amânarea deciziei până la data de 1 februarie 2023.

Nemulțumiți de cele întâmplate, partidul a postat vineri, 26 decembrie o declarație video:

Publicaţia online independentă Meduza, declarată „organizație indezirabilă” în Rusia

Autorităţile ruse au interzis joi de facto site-ul de ştiri Meduza prin clasificarea ca „organizaţie indezirabilă”, transmit Reuters şi AFP, citat de Agerpres.

Russia launches criminal probes on prominent Kremlin critics | PBS NewsHour

În urma deciziei anunţate de procuratura generală a Rusiei, este interzisă funcţionarea pe teritoriul ţării a site-ului gestionat din Letonia. Jurnaliştii care scriu pentru Meduza pot fi condamnaţi la pedepse cu închisoarea de până la patru ani, iar organizatorii – până la şase ani. Cetăţenilor ruşi le este interzis să colaboreze cu publicaţia sau cu jurnaliştii acesteia.

Procuratura a explicat că activitatea site-ului „reprezintă o ameninţare la adresa ordinii constituţionale şi a securităţii Rusiei„.

Meduza, lansată ca publicaţie în limba rusă în martie 2014 în Letonia, pentru a evita cenzura din Rusia, fusese deja clasificată ca „agent străin” de ministerul justiţiei de la Moscova încă din aprilie 2021.

La scurt timp după ce armata rusă a invadat Ucraina, în februarie anul trecut, parlamentul Rusiei a adoptat legi care pedepsesc cu închisoarea „discreditarea” armatei şi răspândirea de „informaţii intenţionat false” despre aceasta; maximele prevăzute sunt de cinci ani de detenţie pentru prima infracţiune, respectiv 15 pentru cea de-a doua.

Kremlinul duce însă de mai mulţi ani o campanie de reprimare a presei independente şi de blocare a accesului ruşilor la informaţii din media neagreate. Ceea ce s-a întâmplat după începutul războiului a fost doar o escaladare a acestei tendinţe, apreciază Reuters.

Printre cele peste 50 de organizaţii care se află în prezent pe lista celor „indezirabile” mai figurează şi alte publicaţii de investigaţie, cum ar fi iStories, Proekt sau Bellingcat – aceasta din urmă, cu sediul în Olanda.

Evgheni Prigojin, şeful grupării de mercenari Wagner, a cerut interzicerea site-ului Meduza prin această procedură încă din iulie anul trecut.

Meduza nu a reacţionat deocamdată la interdicţie, însă unele personalităţi din opoziţie au criticat deja în mediile sociale decizia autorităţilor. Ruslan Şaveddinov, aliat al disidentului Aleksei Navalnîi, a scris pe Twitter că „organizaţie indezirabilă este mâna de oameni care au acaparat puterea în Rusia„.

Căsătoriile forțate, în creștere în Pakistan! Ce spun experții ONU în domeniul drepturilor omului
Articolul anterior
Un nou caz de variola maimuței a fost confirmat în România
Articolul următor