Țara care a stabilit un nou record mondial Guinness pentru cea mai mare orchestră din lume

Ministrul venezuelean al Informaţiilor, Freddy Nanez, şi ambasadorul rus la Caracas, Serghei Melik-Bagdasarov, i-au felicitat sâmbătă pe muzicieni într-o alocuţiune difuzată de televiziunea de stat, scrie Reuters. Muzicienii venezueleni au interpretat Marşul Slav de Piotr Ilici Ceaikovski timp de peste cinci minute.

Recordul anterior era deţinut de o orchestră de 8.097 de muzicieni care au cântat împreună în Sankt Petersburg, Rusia.

Sistemul naţional de Orchestre şi Coruri de tineret şi copii din Venezuela – cunoscut sub numele de „El Sistema” – a stabilit un nou record de cea mai mare orchestră din lume, cu 8.573 de muzicieni care cântă împreună, a anunţat sâmbătă guvernul ţării.

Ministrul venezuelean al Informaţiilor, Freddy Nanez, şi ambasadorul rus la Caracas, Serghei Melik-Bagdasarov, i-au felicitat sâmbătă pe muzicieni într-o alocuţiune difuzată de televiziunea de stat, scrie Reuters.

Muzicienii venezueleni au interpretat Marşul Slav de Piotr Ilici Ceaikovski timp de peste cinci minute.

Recordul anterior era deţinut de o orchestră de 8.097 de muzicieni care au cântat împreună în Sankt Petersburg, Rusia.

Condiţiile cer ca muzicienii să cânte simultan, fără ca oamenii să facă schimb de instrumente sau să-şi împrumute instrumentele altora.

Guinness nu a răspuns deocamdată solicitărilor. „El Sistema” numără aproximativ 350.000 de copii şi tineri printre rândurile sale, care cântă într-o reţea de 180 de orchestre.

sursa

Incendiu provocat de o lumânare de sărbătoare. Proprietara locuinței ar fi încercat să lupte cu flăcările
Articolul anterior
Conceptul spectaculos de Dacia 1300 al unui tânăr inginer. Oglinzile laterale, înlocuite cu camere video
Articolul următor
Alte articole interesante