Viața extravagantă a familiei regale din Qatar: cum trăiește una dintre cele mai bogate dinastii din lume

Familia regală din Qatar – Casa Thani, condusă de Tamim bin Hamad Al Thani, este una dintre cele mai bogate dinastii supraviețuitoare din lume, cu o avere de 335 de miliarde de dolari, mărturie fiind și stilul de viață foarte extravagant pe care îl duce, relatează Adevarul.

Emirul Tamim bin Hamad Al Thani

Emirul Qatarului și familia sa au arătat ce înseamnă de fapt să deții puterea, dar mai ales ce putere au banii. Familia conducătoare deține mega-vile în locații elegante, superyacht-uri uimitoare și mașini de lux, având o avere mai mare decât Elon Musk și Jeff Bezos la un loc.

Membrii Casei Thani locuiesc în Palatul Regal din capitala Doha, despre care nu există informații prea multe din motive de securitate, dar nu numai. Arcadele înalte, gazonul îngrijit și spațiul întins indică luxul care se află de fapt în interior.

Imagine din Palatul Regal din Doha FOTO via Mantellassi

Imagine din Palatul Regal din Doha FOTO via Mantellassi

Familia regală trăiește și în inima Londrei. Sheikha Mozah bint Nasser Al Missned, a treia soție a fostului emir, a cumpărat ansamblul Cornwall Terrace pentru 80 de milioane de dolari. Casa Thani deține mai mult din Londra decât Crown Estate, conacul lor fiind o adevărată mărturie. Conacul, în valoare de 250 de milioane de dolari, este compus dintr-o o casă principală de 33.000 de metri pătrați, un centru spa, piscină încălzită, salon de înfrumusețare, camere pentru majordom și dădacă, un etaj pentru copii, săli de jocuri, săli de toaletă, zone de masaj, două lifturi și o sală de sport, potrivit DailyMail.

Proprietatea din Londra

Proprietatea din Londra

De asemenea, conducătorii Qatarului sunt pasionați de operele de artă, iar în ultimele două decenii au devenit posesorii unor opere de individat. Pasiunea lor pentru obiectele de artă este atât de mare, încât William Lawrie, șeful departamentului de artă arabă și iraniană contemporană internațională de la Casa de Licitații Christie’s, a glumit spunând că „Familia regală a Qatarului este echivalentul familiei Medici din Florența secolului al XVI-lea”.

Fiica fostului emir, Al-Mayassa bint Hamad bin Khalifa Al-Thani, conduce Qatar Museums Authority (QMA) și este supranumită „cea mai puternică femeie din lumea artei de astăzi”. Vărul ei, Saud bin Muhammed Al Thani, deține o colecție vastă de manuscrise tradiționale, covoare, instrumente științifice și bijuterii Mughlai cu care contribuie în mod regulat la colecțiile muzeelor. Fratele mai mare al șeicului Saud, Hassan bin Mohamed bin Ali Al Thani, este un colecționar de artă pasionat, care se mândrește cu cele mai extinse colecții din lumea arabă, având 6.300 de piese.

Mașini de lux și un avion de 600 milioane de dolari

Și în ceea ce privește mașinile, familiei regale din Qatar îi place luxul – Sheikh Khalifa bin Hamad bin Khalifa Al Thani a fost văzut conducând în Londra un Bugatti Divo de 6 milioane de dolari. Mașina a fost trimisă în Londra alături de un Lamborghini Sian FKP 37 și un Ferrari Monza SP2. În diferite ocazii, membrii Casei Thani au fost văzuți într-un Bugatti Chiron. Colecția masivă de mașini a familiei regale din Qatar include supermașini precum Bugatti Veyron Vitesse Rembrandt Legend, Bugatti Chiron Grey, un LaFerrari Aperta, Lamborghini Centenario White coupe și chiar un Lamborghini Centenario Roadsters, dar și McLaren P1.

Totodată, unul dintre cele mai luxoase superiahturi din lume – Katara, în valoare de 400 milioane de dolari, este deținut de familia regală a Qatarului, ceea ce îi atestă din nou titlul de una dintre cele mai bogate dinastii din lume. Iahtul de 7.922 de tone este unul dintre cele mai mari superyacht-uri din lume, fiind echipat cu punte pentru elicoptere. Printre numeroasele sale facilități de lux, Katara este cunoscut pentru sala de club foarte mare, având mai multe săli de sport, un salon de înfrumusețare și câteva piscine. Palatul plutitor găzduiește aproape 35 de oaspeți și 90 de membri ai echipajului.

image

În ceea ce privește transportul aerian, familia regală din Qatar deține un Boeing 747-8, în valoare de 600 de milioane de dolari, cu două etaje, mai multe spații de relaxare, 10 băi și un dormitor. Avionul are o capacitate de 76 de pasageri și 18 membri ai echipajului, însă a fost conceput pentru a transporta 467 de oameni pe un zbor comercial. De asemenea, este echipat și cu un centru medical de ultimă generație.

Emirul Tamim bin Hamad Al Thani a pus țara pe care o conduce pe harta mondială și prin intermediul sporturilor. În calitate de șef al Comitetului Olimpic Național, a prezidat candidatura Qatarului pentru găzduirea Cupei Mondiale FIFA 2022. A fost un jucător critic în achiziția clubului de fotbal Paris Saint-Germain. În 2010, șeicul Abdullah Bin Nasser Al-Thani, membru al familiei regale din Qatar, a cumpărat clubul spaniol Málaga.

20 de școli din țară au primit microbuze noi, achiziționate cu sprijinul României

20 de microbuze noi, achiziționate cu ajutorul Guvernului României, vor ajunge în școlile din Republica Moldova. La evenimentul de distribuire a unităților de transport a participat, astăzi, premierul Dorin Recean, alături de prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, și ministrul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Dan Perciun.

Premierul Dorin Recean a mulțumit omologului său român pentru contribuția la îmbunătățirea infrastructurii educaționale, evidențiind necesitatea asigurării accesului la educație de calitate pentru toți copiii din țară. „Acest ajutor esențial face parte dintr-un efort amplu de a asigura accesul fiecărui copil la o educație de calitate în școli dotate cu echipament modern”, a spus șeful Executivului.

Prim-ministrul României a subliniat importanța investițiilor în sistemul educațional. „Educația copiilor, transportul lor în siguranță este o prioritate. Mă bucur că Republica Moldova este conectată la problemele copiilor. Toți copiii trebuie să aibă acces egal la educație”, a spus Marcel Ciolacu.

Unitățile de transport vor ajunge în școlile din Ungheni, Briceni, Soroca, Florești, Drochia, Ocnița, Căușeni, dar și în alte raioane ale țării. 

Microbuzele au fost achiziționate din contul asistenței financiare nerambursabile de 100 de milioane de euro, oferită de Guvernul României. Întregul lot cuprinde 69 de unități de transport școlar, dintre care primele 40 au fost distribuite în luna august, curent.

Ucrainenii au lovit un aerodrom rusesc din Voronej

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a efectuat în comun cu Forțele de Operațiuni Speciale un atac cu drone asupra aerodromului militar Borisoglebsk din regiunea Voronej, în cursul nopţii trecute, potrivit unei surse din SBU, scrie adevarul.ro.

Atacul a vizat depozite rusești unde sunt stocate bombe aeriene ghidate, precum și hangare ale avioanelor de luptă Su-35 și Su-34 și depozite de combustibil.

„SBU continuă să ia măsuri active pentru a reduce capacitatea inamicului de a teroriza orașele pașnice ucrainene cu bombardiere echipate cu bombe KAB”, a spus sursa, citată de Kyiv Independent.

„Demilitarizarea aerodromurilor militare rusești va continua, deoarece inamicul nu trebuie să se simtă în largul său nici măcar pe propriul său teritoriu”, a declarat o sursă din SBU pentru Business Insider.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini din satelit ce surprind consecințele atacului din noaptea de 3 octombrie.

Ministerul rus al Apărării a susținut că apărarea antiaeriană a distrus 113 drone ucrainene în cursul nopții trecute, 25 dintre ele fiind doborâte deasupra regiunii Voronej.

Un depozit de combustibil a luat foc în regiunea Perm

În regiunea Perm, rezervoare întregi de combustibil au fost cuprinse de flăcări, incendiul extinzându-se pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, potrivit Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Imagini postate pe contul său oficial de Telegram prezintă pagube importante. Ministerul a declarat că se investighează cauza incendiului, dar fără a preciza legătura cu vreun atac ucrainean cu drone.

În septembrie, Ucraina a lovit mai multe depozite de muniții rusești într-o serie de atacuri cu drone, provocând pagube importante în mai multe locații. Apărarea aeriană a Rusiei a fost incapabilă să se apere în mod fiabil împotriva atacurilor în adâncime ale Kievului.

Poliția de Frontieră a primit echipament modern din partea OSCE

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) a recepționat trei mijloace de transport destinate domeniului chinologic, programe software, achiziționate în cadrul proiectului de asistență externă „Sprijin pentru agențiile de aplicare a legii din Moldova ca răspuns la provocările de securitate în regiune”, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Scopul proiectului este consolidarea capacităților instituțiilor de drept din Republica Moldova în lupta împotriva criminalității organizate transnaționale, contribuind astfel la securitatea și stabilitatea Republicii Moldova și a întregii regiuni.

„Noile dotări, recepționate cu suportul Guvernului Statelor Unite ale Americii, vor îmbunătăți capacitățile operaționale și analitice ale IGPF, sporind eficiența în activitățile de prevenire și combatere a criminalității transfrontaliere. Integrarea echipamentelor moderne în activitatea de serviciu a Poliției de Frontieră va permite extinderea dimensiunilor practice în cazul instruirii  teoretice, facilitând aplicarea rapidă și eficientă a cunoștințelor acumulate”, a conchis șefa adjunctă a IGPF,  Diana Salcuțan.

La eveniment au participat șefa adjunctă a misiunii OSCE în Moldova, Izabela Hartmann, reprezentanți ai Ambasadei SUA în Republica Moldova, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne și reprezentanți ai Secretariatului OSCE din Viena.

Acest proiect este cofinanțat de guvernele Germaniei, Statelor Unite ale Americii, Regatului Unit al Marii Britanii, Poloniei și Franței, fiind implementat de cadrul Departamentului pentru amenințări transnaționale al Secretariatului OSCE din Viena, Austria.

De menționat că echipele canine ale Poliției de Frontieră reprezintă domenii esențiale în asigurarea securității frontaliere, iar dotarea cu mijloace de transport va permite mobilizarea promptă în diverse situații, optimizând intervențiile la frontieră și susținând implementarea Conceptului privind funcționarea echipelor canine mobile în cadrul Poliției de Frontieră.

Doi părinți au ținut trei ani cadavrul copilului lor într-un borcan. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă detenție pe viață
Articolul anterior
Lionel Messi este cel mai bine plătit sportiv de pe planetă. Iată care este valoarea sa netă și cum își cheltuie milioanele
Articolul următor