Video! ,,По ночам не спится” – Ionel Istrati a lansat o nouă piesă în limba rusă

Ionel Istrati se pregătește să dea lovitura în această vară. Interpretul muncește la un nou proiect și le-a făcut fanilor o promisiune îmbucurătoare. Ieri, artistul a lansat o nouă piesă în limba rusă, care a căzut cu tronc la inimile celor de acasă.

separator

,,Prieteni, vara se anunța fierbinte🔥 Urmează un proiect de zile mari, un proiect de care sunt mândru și care sper sa va placa, dar mai păstrez un pic suspansul😉. Am muncit mult in studioul de înregistrări, iar azi lansez prima piesa din cele câteva proaspăt înregistrate. Mulțumesc, HaHaHa Production și Mihai Ciucium”, a scris Ionel Istrati pe pagina sa de facebook.

Proteste împotriva lui Trump în SUA. Manifestații au loc și în mai multe orașe europene

Peste 500.000 de persoane sunt așteptate să participe sâmbătă la proteste organizate în mai multe zone din America împotriva președintelui Donald Trump, potrivit News.ro.

Manifestațiile, organizate de gruparea MoveOn și alte organizații progresiste, denunță „un asalt total asupra guvernului, economiei și democrației” orchestrat de Trump, Elon Musk și „acoliții lor miliardari”.

Manifestaţii în oraşe europene împotriva președintelui SUA: „Lumea s-a săturat de prostiile tale Donald, pleacă!”

Sute de persoane au manifestat sâmbătă în oraşe europene împotriva preşedintelui american Donald Trump şi a consilierului său Elon Musk, în urma unei săptămâni dureroase pentru pieţele financiare, după ce Trump a anunţat tarife globale drastice, relatează Reuters, citată de News.ro.

În oraşul german Frankfurt, protestul „Jos mâinile!” a fost organizat de Democrats Abroad, organizaţia oficială a Partidului Democrat pentru cetăţenii americani care trăiesc în străinătate.

La Berlin, manifestanţii care au protestat în faţa unui showroom Tesla au purtat pancarte prin care le cereau compatrioţilor americani care trăiesc în Germania să protesteze pentru „încetarea haosului” de acasă.

Adunaţi în Opernplatz din Frankfurt, membrii grupului Democraţii de peste mări au cerut demisia preşedintelui SUA, cu sloganuri pe pancarte pe care scria „Restauraţi democraţia”, „Jos mâinile de pe datele noastre personale” şi „Lumea s-a săturat de prostiile tale Donald, pleacă!”

La Berlin, sloganurile adresate lui Musk erau următoarele: „Taci Elon, nimeni nu te-a votat”, iar un câine purta o pancartă pe care scria „Câini împotriva DOGE”, referindu-se la Departamentul pentru eficienţă guvernamentală condus de consilierul principal Musk, o iniţiativă a celei de-a doua administraţii Trump de a reduce risipa, frauda şi abuzul în cheltuielile federale.

În capitala Franţei, Paris, aproximativ 200 de persoane, majoritatea americani, s-au adunat pe Place de la Republique pentru a protesta faţă de Trump. Unii au ţinut discursuri pentru a-l denunţa pe preşedintele american, protestatarii agitând bannere precum „Rezist Tyrant”, „Rule of Law” „Feminists for Freedom not fascism” şi „Save Democracy”. Unul dintre ei a interpretat melodia lui Bob Dylan „Masters of War”.

Manifestaţii împotriva lui Trump şi Musk au avut loc şi în alte oraşe europene, printre care Londra şi Lisabona.

În capitala britanică, câteva sute de persoane s-au adunat în Trafalgar Square, ţinând pancarte pe care scria „Proud American Ashamed” şi „WTAF America?”. Mulţimea a scandat „Jos mâinile de pe Canada”, „Jos mâinile de pe Groenlanda” şi „Jos mâinile de pe Ucraina”, în timp ce asculta discursuri care îl criticau pe Trump.

„Aveţi răbdare”, îndeamnă Trump după intrarea în vigoare a taxelor vamale de 10%. „Rezultatul final va fi istoric”

„Aveţi răbdare”, a afirmat sâmbătă preşedintele american Donald Trump după intrarea în vigoare a unor taxe vamale suplimentare de 10% care vizează o mare parte a produselor importate de Statele Unite, recunoscând că „nu va fi uşor” având în vedere riscurile inflaţiei, relatează AFP, scrie Agerpres.

Acest plafon universal de 10%, adăugat la taxele vamale care existau anterior, reprezintă o explozie pentru comerţul mondial care urmează să se amplifice în zilele următoare. „Aceasta este o revoluţie economică şi vom câştiga”, a scris sâmbătă cu majuscule preşedintele american pe platforma sa Truth Social, cerându-le totuşi compatrioţilor săi „să aibă răbdare” pentru că „nu va fi uşor”. „Rezultatul final va fi istoric”, a promis Trump.

Aceste taxe vamale de 10% vizează o mare parte din produsele pe care Statele Unite le importă din restul lumii, deşi anumite bunuri sunt scutite pentru moment: petrol, gaze, cupru, aur, argint, platina, paladiu, cherestea, semiconductori, produse farmaceutice, sau chiar minerale care nu se găsesc pe teritoriul american. Noile tarife ale lui Trump nu vizează şi bunurile supuse unor tarife separate de „securitate naţională” de 25%, inclusiv oţelul şi aluminiul, autoturismele, camioanele şi piesele auto. Agenţii vamali americani au început sâmbătă să colecteze tariful unilateral de 10% al preşedintelui Donald Trump pentru toate importurile din numeroase ţări, urmând ca alte majorări de taxe vizând mărfuri provenite de la 57 de parteneri comerciali mari ai SUA să înceapă să fie aplicate de săptămâna viitoare, notează Reuters. Tariful „de bază” de 10% a intrat în vigoare în porturi, aeroporturi şi antrepozite vamale din SUA la ora 12.01 ET (04.01 GMT), prima fază a iniţiativei lui Trump de a respinge total sistemul de tarife convenite reciproc după al Doilea Război Mondial. Printre ţările lovite iniţial de tariful de 10% se numără Australia, Marea Britanie, Columbia, Argentina, Egipt şi Arabia Saudită.

Piețele bursiere din întreaga lume înregistrează pierderi uriașe după impunerea tarifelor de către Trump

Piețele financiare globale continuă să experimenteze o scădere abruptă după ce Donald Trump a anunțat impunerea unor taxe generale pe importurile din SUA, pentru produse din mai mult de 180 de țări și teritorii, în intervalul de la 10% până la mai mult de 50%, scrie euronews.

Piețele de acțiuni din întreaga lume au continuat să scadă vineri, după ce China a reacționat la creșterea semnificativă a tarifelor impuse de președintele SUA Donald Trump, într-un context de escaladare a războiului comercial. Răspunsul Chinei la tarifele americane a dus la o accelerare imediată a pierderilor pe bursele din întreaga lume.

Ministerul Comerțului din Beijing a declarat că va răspunde la tarifele de 34% impuse de SUA asupra importurilor din China cu propriile sale tarife de 34% pentru toate produsele americane, începând cu 10 aprilie. Statele Unite și China sunt cele mai mari economii ale lumii.

Escaladarea conflictului comercial dintre SUA și China a accelerat scăderea indicelui german DAX vineri după-amiază. Scăzând cu mai mult de 1.000 de puncte, adică aproximativ 5%, până la minimul zilei de 20.590 de puncte, principalul indice german a crescut pierderile săptămânale la 8%, potrivit agenției de știri germane dpa.

Tim Ochsner, expert în piețele de capital la Steubing AG, consideră că aceasta reflectă „volatilitatea ridicată” din prezent.

Acțiunile europene au înregistrat unele dintre cele mai mari pierderi într-o singură zi: indicii au scăzut cu aproximativ 5%. Prețul petrolului brut a căzut la cel mai scăzut nivel din 2021.Principalul indice bursier spaniol, IBEX35 (IBerian-indEX), a scăzut vineri cu aproximativ 5%. La mijlocul ședinței, indicele IBEX35 a ajuns la 12.500 de puncte.Indicele selectiv spaniol a fost singurul care a reușit să reziste cel mai bine consecințelor tarifelor anunțate miercuri seara, înregistrând o scădere de 1,2%, destul de mică în comparație cu omologii europeni, care au scăzut, în medie, cu 3%.

Franța a fost, de asemenea, afectată: cel mai mare indice al pieței sale, CAC 40, a scăzut cu aproximativ 4,3%, ceea ce a reprezentat cea mai mare scădere săptămânală a acțiunilor europene din ultimii ani.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a cerut tuturor companiilor franceze să suspende investițiile planificate în Statele Unite.

Ministrul interimar al Economiei din Germania, Robert Habeck, a susținut aceeași poziție, adăugând că Trump „va ceda sub presiune” dacă Europa se va uni pentru un răspuns.

Ministrul francez al Finanțelor, Eric Lombard, însă, a avertizat împotriva măsurilor de răspuns la tarifele Washingtonului, spunând că acestea vor afecta și consumatorii europeni.

Comisarul european pentru comerț, Maroš Šefčovič, a declarat că a purtat o discuție de două ore cu ministrul comerțului din SUA, Howard Lutnick, și cu reprezentantul comercial al SUA, Jameson Greer.

„Am subliniat clar: tarifele impuse de SUA sunt dăunătoare, sunt nejustificate”, a scris Šefčovič pe platforma X.

„Uniunea Europeană este angajată în negocieri constructive, dar este de asemenea pregătită să își apere interesele.”

Politica tarifară agresivă a lui Trump, agravată de măsurile de răspuns ale Chinei, a avut un impact semnificativ asupra piețelor americane. Indicele S&P 500 a scăzut cu 322,44 puncte, ajungând la 5.074,08 puncte – o scădere de aproximativ 6%, încheind săptămâna la cel mai scăzut nivel de la martie 2020, când pandemia de coronavirus a zguduit economia globală.

Până acum, pe piețele financiare, puțini au câștigat de pe urma războiului comercial. Vineri, au scăzut acțiunile a 486 din cele 500 de companii din indicele S&P 500.

Prețul petrolului brut a scăzut la cel mai scăzut nivel din 2021. Prețurile altor componente economice fundamentale, precum cuprul, au scăzut și ele, din cauza temerilor că războiul comercial va slăbi economia globală.

Trump dă semnale contradictorii în legătură cu acest subiect. Vineri, el a spus că Vietnamul „vrea să reducă tarifele la zero, dacă reușesc să ajungă la un acord cu SUA”.

De asemenea, el a criticat măsurile de răspuns ale Chinei, afirmând pe platforma sa socială Truth că „China a greșit, au intrat în panică – acesta este singurul lucru pe care nu își permit să-l facă!”

Trump a spus că americanii ar putea simți „un anumit disconfort” din cauza tarifelor, dar a adăugat că obiectivele pe termen lung, inclusiv întoarcerea mai multor locuri de muncă în sectorul manufacturier din SUA, merită acest sacrificiu.Joia trecută, imediat după ce piețele bursiere au început să scadă după anunțul său privind tarifele globale, Trump a comparat situația cu o intervenție chirurgicală, în care pacientul este economia SUA, sugerând că situația se va înrăutăți înainte de a se îmbunătăți.

Date alarmante! Câți studenți au dat mită la ASEM?
Articolul anterior
Rețeta de frumusețe de la Cristina Moldovanu
Articolul următor
Close menu