(Video) “Genetica Păcatelor”, un eveniment marca BeBetter: Cum geneticienii explică viciile oamenilor

Genele păcatului. Un mit sau adevăr? Peste peste 21 de mii de persoane au urmărit săptămâna trecută seminarul online “Genetica Păcatelor” organizat în premieră de platforma BeBetter. În cadrul evenimentului, experții ucraineni – geneticianul Alexander Koliada, specialistul în cronobiologie Olga Maslova și Natalia Krîvda – doctor în Științe Filosofice, au vorbit despre păcate, biologie, artă și conexiunea dintre ele.

separator

În cadrul seminarului Alexander Koliada a vorbit despre genele „păcatului” din ADN-ul nostru, despre motivele care le cauzează, despre cum au apărut acestea și a încercat să răspundă la dilema: e „păcat” să fii om, cu bune și rele, din punct de vedere biologic?

El a punctat că, conform teoriei evoluției biologice, fiecare dintre „păcatele creștine” poate fi explicat în termeni de genetică, iar multe lucruri pe care le facem, viciile sau obiceiurile, ne sunt scrise în ADN.

Olga Maslova, prin prisma cronobiologiei, a povestit cât de necesar este să ne „vindecăm păcatele” și că uneori este posibil să ne „vindecăm prin păcat”.

Aceasta a venit cu explicații care sunt legăturile dintre comportamentele noastre și cum acestea depind de sistemele de funcționare a celulelor și substanțelor din organism.

Natalia Krîvda a abordat subiectul “păcatului” din perspectiva mai multor epoci culturale. Aceasta a arătat cum se regăsește păcatul în picturile și operele de artă din diferite perioade, și cum fiecare păcat a fost interpretat de mari artiști.

Câteva lucruri utile pe care le-am aflat, împreună, la acest seminar: 

  • • Indiferent de comportamentul învățat, există comportamente înnăscute, sau transmise prin ADN.
  • • Chiar dacă o persoană este supusă unei educații bune sau trăiește într-o societate civilizată, aceasta poate să ˝păcătuiască˝, dacă părinții sau buneii au avut parte de o altă soartă
  • • Unele comportamente sau ˝păcate˝ derivă din ceea ce consumăm și că substanțele consumate pot întrerupe sistemul normal de funcționare a organismului, ceea ce duce spre ˝poftă de păcat˝
  • • Viciile sunt și ele o formă a păcatului care se datorează legăturilor biologice prestabilite.
  • • Din punct de vedere a cronobiologiei, noi toți suntem supuși ˝păcatului˝. Creierul este constituit astfel, încât acesta va genera comportamente care pot duce la vicii. Cel mai important este să înțelegem că este posibil de controlat nivelul de daune și că putem scădea orice posibilă daună propriului comportament.

Seminarul au avut loc într-un format liber, iar participanții au avut posibilitatea de a adresa întrebări la subiectele de interes.

Astfel la cea mai repetată întrebare ˝Dacă viciile sunt transmise și prin ADN, cum luptăm cu ele?˝. Experții au spus că există două opțiuni: una ar fi renunțarea totală la obiceiurile nocive, precum: alcool, fumat sau alimentarea nesănătoasă, însă, cea mai eficientă soluție este reducerea riscurilor, ceea ce înseamnă renunțarea parțială sau reducerea nivelului de risc cu prin intermediul produselor alternative disponibile.

Seminarul online ˝Genetica Păcatelor˝ a fost organizat de Platforma BeBetter, la baza căreia este scopul de a informa și educa asupra necesității unui mod de viață mai sănătos prin reducerea riscurilor din viața de zi cu zi.

Experții au prezentat live, dintr-un studiou din Ucraina, și au transmis seminarul pe 8 platforme on-line. Mai jos puteți urmări înregistrarea seminarului.

Primul rus proaspăt mobilizat care se predă ucrainenilor: „Nu ascultați de propagandiștii lui Putin”

Un soldat rus s-a predat forțelor ucrainene la doar câteva zile după ce a fost trimis pentru a lupta în cadrul mobilizării parțiale la nivel național a președintelui Vladimir Putin, anunță Newsweek UȘA.

Anton Gerascenko, consilier al ministrului ucrainean de interne, a postat marți pe canalul sau Telegram o înregistrare video în care apare un soldat rus care a fost mobilizat în urmă cu cinci zile din regiunea vestică Rostov, care se învecinează cu Ucraina.

El a spus că este primul caz de predare a unui soldat mobilizat în Ucraina de la decretul lui Putin din 21 septembrie.

„Soldații brigăzii 92 au capturat un ‘soldat mobilizat’ speriat și înghețat în pădurea de lângă Kupiansk [în estul Ucrainei]. El a dezertat din unitatea sa militară și a încercat să se întoarcă în Rusia, dar s-a rătăcit”, a scris Gerascenko.

În clip, bărbatul a spus că a fost recrutat în rândurile forțelor armate ruse în baza unui contract. De asemenea, el și-a îndemnat compatrioții ruși să nu asculte propagandistii și să nu participe la războiul lui Putin împotriva Ucrainei, subliniind numărul mare de victime de partea rusă.

Rusul a spus că a fost capturat de forțele ucrainene în a treia zi de serviciu și că l-a văzut doar o singură dată pe comandantul unității sale.

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat pe pagină să de Facebook că rușii sunt trimiși pe front fără o pregătire corespunzătoare.

Pervy Otdel, un grup juridic recent înființat de avocatul exilat pentru drepturile omului Ivan Pavlov, a informat, de asemenea, că trupele rusești mobilizate sunt trimise pe linia frontului fără a fi instruite sau fără a fi supuse unor controale de sănătate.

Grupul a publicat marți o înregistrare video cu un soldat mobilizat care spune că unitatea să a fost informată că va fi trimisă pe linia frontului fără pregătire.

„Bună ziua tuturor, va vorbește Regimentul 1 Blindat. Plecăm la Herson pe 29 septembrie. Așa că… Gândiți pentru voi înșivă. Faceți din asta ceea ce doriți. Fără antrenament la țintă, fără teorie – nimic”, a spus el.

Cu o zi mai devreme, postul de știri independent de limba rusă Mediazona a vorbit cu soția unui rezident mobilizat din Lipetsk, în vestul Rusiei, care a declarat că regimentul soțului ei a fost trimis „pe linia frontului” în Donbas după o zi de instrucție.

sursa

Explozie puternică în Rusia. Cel puţin 14 persoane au fost rănite

Cel puţin 14 persoane au fost rănite, miercuri, în urma unei explozii de muniţii în regiunea rusă Belgorod, situată în apropiere de frontiera cu Ucraina, a anunţat guvernatorul regiunii.

Foto cu caracter ilustrativ / Pixabay

„Din cauza unei erori umane, s-a produs o detonare de muniţii în districtul urban Valuiki. Sunt victime: 14 persoane cu răni de gravitate diferită”, a indicat Viaceslav Gladkov pe contul său de Telegram, relatează France Presse.

În prezent, la locul exploziei acţionează servicii operative, care investighează împrejurările producerii incidentului, a mai indicat el în aceeaşi postare.

Distanţa de la Valuiki până la graniţa cu Ucraina este de 15 km.

Rușii care așteaptă zile întregi la frontiera kazahă dorm în colibe din crengi și celofan

Bărbații fug cu zecile de mii din Rusia, de teama mobilizării lui Putin. Aceștia fac cozi kilometrice la vamele cu Finlanda, Kazahstan sau Georgia, unde așteaptă zile în șir să treacă frontiera, trăind asemeni refugiaților care în anii trecuți dădeau năvală în Europa. La punctul de trecere ”Teploe” de la granița ruso-kazahă, rușii și-au făcut colibe din celofan și crengi și se încălzesc și gătesc la focuri de tabără.

Presa internațională descrie scenele de la fața locului drept o catastrofă umanitară, iar pe rușii care fug de mobilizarea lui Putin – refugiați. În timp ce unii și-au făcut colibe, alții dorm sub cer deschis. Ei gătesc și se încălzesc la foc de tabără și sunt nevoiți să-și facă nevoile prin tufișurile din apropiere. 

Potrivit unor date preliminare, în ultima săptămână, din Rusia au fugit peste 200 de mii de oameni, dintre care majoritatea sunt bărbați care pot fi mobilizați și trimiși să moară în Ucraina. 

Săptămâna trecută, Putin a anunțat că a semnat un decret privind mobilizarea a 300 de mii de bărbați pentru a-i trimite să lupte în Ucraina. Presa însă scrie că ar fi vorba despre 1 milion de oameni prost echipați, nemotivați și nepregătiți. 

sursa: www.deschide.md

Ex-ministru: Starea de urgență de 2 luni nu și-a atins scopul de a bloca epidemia și a elimina coronavirusul de pe teritoriul Moldovei
Articolul anterior
Italia: 178 cazuri noi, raportate ieri. Cel mai mic număr de la începutul epidemiei
Articolul următor