Video! Mamele și soțiile din Irkutsk și Orenburg îl roagă disperate pe Putin să îi salveze pe tinerii trimiși pe frontul din Ucraina

Locuitorii din regiunile Irkutsk și Orenburg s-au adresat președintelui rus Vladimir Putin cu o cerere de a-și salva rudele mobilizate trimise în războiul din Ucraina. Videoclipurile au fost publicate pe Telegram de mass-media rusă Astra, relatează Focus. (video, mai jos).

În mesajul lor video, femeile din regiunea Irkutsk au raportat că rudele lor au fost mobilizate în unitatea militară nr. 95380 (regimentul de puști motorizate 1439) din satul Opytnoe, regiunea Donețk, situat lângă Avdiivka.

La câteva zile, recruții au reușit să ia legătura cu rudele lor raportându-le că sunt înconjurați de Forțele Armate ale Ucrainei, iar comanda lor i-a lăsat în voia sorții: ,,Nu le-au dat întăriri și le-au interzis să părăsească pozițiile”.

„Oamenii noștri timp de câteva zile au stat fără mâncare, fără apă, doar cu mitraliere, supraviețuiesc sub focul constant al inamicului, sunt răniți și morți care nici măcar nu pot fi luați de pe câmpul de luptă. Ajutați-i pe cei care mai pot fi salvați! Trimiteți forțe suplimentare către băieți, organizați evacuarea!”, i-au transmis rușii lui Vladimir Putin.

Un apel similar a fost înregistrat de locuitorii din regiunea Orenburg, ale căror rude s-au antrenat la baza terenului de antrenament de apărare aeriană din Nizhnyaya Pavlovka, iar apoi au fost trimise în regiunea Donețk.

Potrivit acestora, comanda unității militare 42600 a brigăzii de pușcași a batalionului 2 i-a predat pe rușii mobilizați așa-numitei „Miliții Populare a RPD”, care a trimis nou-veniții să asalteze fortificațiile Forțelor Armate ale Ucrainei: ,,Fără pregătire adecvată, cu sprijin slab din partea artileriei. În mai multe rânduri, șefii care conduceau grupările de asalt au părăsit câmpul de luptă după mai multe salve, din cauza lipsei obuzelor”.

„Nu au nici măcar hărți schematice pentru a naviga pe teren. Drept urmare, merg la un asalt orbește, neștiind cum să acționeze, neștiind planul de retragere”, au împărtășit femeile.

,,Rudele noastre se află într-o situație fără speranță. Avem impresia că comandanții sunt indiferenți față de viața fiilor, soților și fraților noștri”.

Rușii au adăugat că Forțele Armate Ruse suferă pierderi mari, morți și răniți, în timp ce luptătorilor nu li se dezvăluie informații despre starea reală a lucrurilor pe front.

Comandamentul, în schimb, trimite noi loturi de mobilizați pe front la fiecare două luni. ,,Avem impresia că rudele noastre sunt folosite ca carne de tun, iar aceasta nu este o expresie nefondată. Ele nu refuză să slujească, dar înțeleg că prezența lor în linia frontului este inutilă și echivalează cu sinuciderea”, au declarat apelanții.

În februarie, mobilizați din regiunea Irkutsk s-au plâns lui Vladimir Putin de încălcări din partea comandamentului Forțelor Armate Ruse. Unități de asalt au fost trimise în luptă fără pregătire. Pe 1 martie, a devenit cunoscut faptul că tinerii au fost aruncați să asalteze zona fortificată Avdeevsky din regiunea Donețk.

Pe 3 martie, rudele rușilor au declarat presei că Forțele Armate ale Ucrainei au distrus aproape întregul regiment, format din locuitori mobilizați din regiunea Irkutsk. Majoritatea soldaților au fost uciși sau au fost dați dispăruți, câțiva au fost răniți și au ajuns în spitale. Video, mai jos:

Program național: 20 de milioane de lei pentru renovarea bisericilor

20 milioane de lei sunt alocați în acest an din bugetul de stat pentru realizarea unui program național de renovare a lăcașelor sfinte, transmite IPN.

Bisericile situate pe traseele turistice naționale vor fi primele care vor beneficia de investiții, cu scopul promovării și valorificării lor.

Lansarea programului a fost anunțată într-un spot video de către președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„În ultimii ani, am făcut investiții importante la Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”, un loc emblematic pentru Moldova, am redeschis ușile bisericii Adormirea Maicii Domnului din Căușeni, iar Uniunea Europeană ne-a ajutat să restaurăm mănăstirea rupestră de la Țîpova, Cavoul familiilor Macri-Donici de la Dubăsarii-Vechi sau turnul Clopotniței din Vadul-Rașcov”, a menționat șeful Legislativului.

Toate acestea sunt obiective turistice unice. În același timp, sunt exemple concrete prin care se încearcă valorificarea patrimoniul cultural al Republicii Moldova, a conchis președintele Parlamentului.

Cei care dau în chirie un imobil trebuie să înregistreze contractul la Fisc în 7 zile

Persoanele fizice care dau în chirie apartamente sau alte bunuri imobile trebuie să înregistreze contractele de locațiune la Serviciul Fiscal de Stat în termen de șapte zile de la semnare. În caz contrar, riscă sancțiuni și estimarea veniturilor de către Fisc prin metode indirecte, transmite IPN.

Conform prevederilor legale, toate persoanele care obțin venituri din chirii și nu desfășoară activitate de întreprinzător sunt obligate să declare contractele de transmitere în posesie sau folosință a bunurilor imobile. Înregistrarea poate fi realizată la oricare dintre subdiviziunile Serviciului Fiscal de Stat, fie online, prin intermediul serviciului „e-Cerere”, dacă persoana dispune de semnătură digitală.Impozitul pe venit încasat este de 7% din valoarea contractului, în cazul persoanelor fizice rezidente, și 12% pentru nerezidenți.

Achitarea acestuia trebuie făcută lunar, până la data de 25 a lunii respective.

Dacă imobilul a fost transmis în folosință după data de 25, impozitul se achită până la 25 a lunii următoare.

În cazul în care contractul este reziliat înainte de termen, locatorul trebuie să informeze Fiscul în termen de 3 zile, printr-o declarație specială.

Dacă actele depuse sunt incomplete sau reprezentantul legal nu prezintă procura necesară, funcționarii pot refuza înregistrarea contractului.

Totodată, în lipsa declarării și achitării impozitului, Serviciul Fiscal poate estima venitul obținut din chirie și aplica măsurile legale prevăzute.

Plata impozitului se poate face și online, prin intermediul serviciului guvernamental Mpay, selectând opțiunea „Impozitul pe venit pentru predarea în posesie și/sau folosința a imobilului”.

Specialiștii din domeniul imobiliar atestă că, în condițiile actuale de piață, tot mai mulți proprietari și chiriași optează pentru contracte de închiriere pe termen lung, acestea oferind stabilitate ambelor părți. Durata optimă a unui astfel de contract este, de regulă, de un an.

Textul integral al planului de pace prezentat de delegația SUA la Paris, dezvăluit de Reuters

Reuters a intrat în posesia textului complet al propunerii formulate de Statele Unite pentru încheierea războiului din Ucraina. Documentul a fost prezentat oficialilor europeni la Paris, pe 17 aprilie, de către emisarul special al președintelui Donald Trump, Steve Witkoff, și constituie, potrivit surselor americane, „oferta finală” a Washingtonului către părțile implicate.

Potrivit documentului, planul de pace propus de SUA prevede următoarele elemente cheie:

Armistițiu

Încetare permanentă a focului între Ucraina și Rusia;

Începerea imediată a negocierilor tehnice pentru implementarea armistițiului.

Garanții de securitate pentru Ucraina

Ucraina va beneficia de garanții de securitate solide oferite de un grup ad-hoc de state europene și alți parteneri internaționali dispuși să participe;

Ucraina se angajează să nu solicite aderarea la NATO;

Ucraina are libertatea de a urmări aderarea la Uniunea Europeană.

Teritorii

SUA vor recunoaște de jure anexarea Crimeei de către Rusia;

SUA vor recunoaște de facto controlul rus asupra unor părți din regiunile Luhansk, Donețk, Zaporijjea și Herson;

Ucraina își va recăpăta controlul asupra regiunii Harkiv;

Centrala nucleară de la Zaporijjea și barajul de la Kahovka vor reveni sub control ucrainean, însă vor fi administrate temporar sub supraveghere americană, iar energia electrică va fi distribuită ambelor părți;

Ucraina va avea acces neîngrădit pe fluviul Nipru și va controla limba Kinburn.

Economie și sancțiuni

SUA și Ucraina vor încheia un acord de cooperare economică și în domeniul mineralelor strategice;

Ucraina va fi reconstruită complet și va primi compensații financiare;

Toate sancțiunile impuse Rusiei începând din 2014 vor fi ridicate;

Va fi reluată cooperarea economică dintre SUA și Rusia în domeniul energiei și al altor industrii.

Această propunere marchează cea mai ambițioasă încercare de până acum a administrației Trump de a opri conflictul început de Rusia în februarie 2022.

Documentul a fost deja transmis ucrainenilor prin intermediul partenerilor europeni, iar Kievul și Bruxelles-ul au formulat contrapropuneri care urmează să fie discutate în continuare.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat recent că o versiune actualizată a documentului se află deja „pe biroul lui Donald Trump”.

Rusia este dispusă să ajungă la o înțelegere cu Statele Unite privind războiul din Ucraina, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu pentru CBS News. Potrivit acestuia, Moscova lucrează la „ajustarea” anumitor detalii ale unui posibil acord, în urma cererii președintelui american Donald Trump de a opri escaladarea.

Negocierile dintre Rusia și Statele Unite privind o posibilă soluționare a conflictului din Ucraina trebuie să rămână confidențiale pentru a-și păstra eficiența, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Declarațiile vin în contextul eșuării unei întâlniri diplomatice la Londra, programată pentru 23 aprilie, care trebuia să reunească miniștrii de externe ai SUA, Ucrainei, Marii Britanii, Franței și Germaniei.

Declarațiile lui Pasha Parfeni, după calificarea la Eurovision Song Contest 2023
Articolul anterior
Rusia se confruntă cu lipsă de muniții? Rezerviștii ruși susțin că li s-a ordonat să atace cu „lopețile” un bastion ucrainean
Articolul următor
Close menu