Sorina, o fetiță de opt ani din România, crescută de către asistenții maternali, a fost luată cu forța din camera ei pentru a fi adoptată de o familie din SUA. Alături de Sorina, această familie a mai luat în plasament o alta fetiță de aproximativ aceeași vârstă pe care au reușit să o adopte. Fetițele au fost crescute bine, fiind iubite și nu le-a lipsit absolut nimic.
Deși, familia de români a luptat să o adopte și pe Sorina, dorința le-a fost zădărnicită de interesul manifestat de o familie de români stabilită în America, pe care statul îi susține. Familia Sorinei este disperata să nu își piardă copilul, iar Sorina este traumatizată numai de gândul că ar putea fi smulsă de lângă cei pe care îi iubeste și o iubesc nemărginit.
Chiar dacă copilul s-a opus, mascații au descins în familie și l-au smuls trăgându-l de mâini. Vezi video.
Oamenii din întreaga lume s-au consolidat să se semneze o petiție, ca fetița să râmănă în familia din România.
Poliția Română transmite, într-un comunicat, că polițiștii din Mehedinți care au mers să o ia pe fetița de 8 ani de la familia de asistenți maternali au fost delegați de procurorul de caz să pună în executare un mandat de percheziţie într-un dosar de lipsire de libertate, emis de Curtea de Apel Craiova.
„Polițiștii I.P.J. Mehedinți au fost delegați, de procurorul de caz, să pună în executare un mandat de percheziție într-un dosar de lipsire de libertate, emis de Curtea de Apel Craiova. Percheziția a avut loc într-o locație unde se afla un minor care a fost dat spre adopție prin hotărâre judecătorească definitivă”, transmite Poliția Română.
Referitor la numărul de polițiști prezenți la fața locului, Poliția Română transmite că s-a stabilit „după o analiză realizată anterior, care a avut în vedere inclusiv riscurile la adresa ordinii publice care pot să apară pe fondul unui impact emoțional puternic”. „În fapt, analiza s-a dovedit a fi corectă întrucât, într-un interval relativ scurt de timp, la fața locului s-au adunat aproximativ 50 – 60 de persoane”, explică Poliția Română.
„Reiterăm faptul că principala misiune a polițiștilor a fost asigurarea și menținerea unui climat de liniște în zonă, iar în interiorul locuinței au intrat 3 polițiști care au însoțit procurorul de caz și reprezentanți ai DGASPC”, se mai precizează în comunicat. Vineri, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a dispus efectuarea unei percheziţii la locuinţa asistentului maternal care s-a opus ca fetiţa să meargă la cei doi soţi care au înfiat-o. „Se fac cercetări într-un dosar al Parchetului Curţii de Apel Craiova, pentru infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, deocarece doamna care ţinea fetiţa nu mai era asistent maternal şi o ţinea acolo fără nicio calitate şi în mod ilegal. De aceea s-a făcut această percheziţie. S-a luat fetiţa şi s-a predat părinţilor”, a spus Tena Tulitu, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru Mediafax.
sursa: www.libertatea.ro