Video. Robotul Sophia i s-a adresat lui Chiril Gaburici pe nume. Ce au discutat cei doi în Dubai

Delegația Repulicii Moldova, în frunte cu Chiril Gaburici, a lansat la Dubai, Emiratele Arabe Unite, programul de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție. Lansarea programului a avut loc în cadrul Conferinței Globale a Reședinței și Cetățeniei.

separator
În cadrul conferinței, Chiril Gaburici a avut o conversație cu celebrul robot Sophia, unul dintre cei mai cunoscuti roboti umanoizi din lume. Sophia i s-a adresat lui Chiril Gaburici pe nume. Aceasta l-a felicitat pe ministrul Economiei cu lansarea programului, dorind totodată să afle cât de distinct este programul moldovenesc și cu ce se deosebește de concurenți.

Gaburici i-a răspuns Sophiei că pașaportul moldovenesc oferă șansa de a călători fără viză în peste 120 de țări, printre care Rusia și Turcia. Sophia a devenit celebră în toată lumea, cu milioane de admiratori şi contestatari pentru că a fost programată să semene cât mai mult cu inteligența umană: să aibă preferinţe şi sentimente, să poarte conversaţii sau să imite peste 50 de expresii faciale. Totodată, robotul e programat să aibă un ridicat simţ al umorului.

Alarmant! După rujeolă, un nou virus se răspândește în rândul copiilor. Părinții sunt îndemnați să își vaccineze micuții
Articolul anterior
Italienii îi învață pe moldoveni cum să coacă pâine
Articolul următor
Alte articole interesante