Video senzațional! Căile ferate din Chicago ard, din cauza gerului

Statele Unite sunt sub asediul frigului, zilele acestea, din cauza unui front polar care traversează America. La Chicago, căile ferate ard. Din cauza gerului, angajații căilor ferate au dat foc șinelor pentru a putea menţine trenurile în funcţiune.

separator

Purtătorul de cuvânt al companiei care administrează trenurile urbane (Metra), Michael Gillis, a declarat – pentru CNN – că măsura urmărește să prevină înghețarea macazurilor, în condițiile în care la Chicago s-au înregistrat, miercuri, -30 de grade Celsius.

„Din cauza frigului extrem, șinele se îndepărtează una de cealată, astfel că temperaturile ridicate ajută la expandarea metalului, până când acestea pot fi readuse la normal. Este vorba despre un sistem de arzătoare cu gaz instalat în punctele cheie de pe traseu. De fiecare dată când se înregistrează temperaturi scăzute, folosim acest sistem’, a precizat reprezentantul Metra.

În unele zone din statele Illinois si Indiana au fost înregistrate și temperaturi de -50 de grade Celsius, în timp ce în unele părți din statele Minnesota, Dakota de Nord si Iowa temperaturile au ajuns și la -60 de grade Celsius, potrivit aol.com.

Cel puţin opt persoane au murit din cauza temperaturilor record, printre care şi un bărbat din statul Illinois care a fost găsit la câteva ore după ce a căzut încercând să intre în locuinţa sa, dar şi un student de la Universitatea din Iowa, găsit în spatele unei săli academice. Un bărbat a fost lovit de un plug de zăpadă, iar o maşină SUV a lovit o altă persoană pe stradă înzăpezită din nordul statului Indiana în timp ce un bărbat din Milwaukee a murit îngheţat într-un garaj, au informat autorităţile.

Un vânt arctic îngheţat, cunoscut ca „vortex polar”, a adus temperaturi minime record, siberiene, în cea mai mare parte a zonei de centru din SUA, scrie The Guardian. Orașul canadian Toronto s-a confruntat, pe 29 ianuarie, cu cea mai mare ninsoare din istoria sa. Zăpada căzută într-o singură zi a provocat haos.

sursa

Hainele la modă în sezonul de primăvară
Articolul anterior
O femeie considerată moartă și-a revenit miraculos, în timp ce familia se pregătea pentru înmormântare
Articolul următor
Alte articole interesante