VIDEO! Televiziunile rusești propun împușcarea ofițerilor de recrutare prea zeloși: ”Dați-le și o cazma”

Numărul cazurilor în care bărbați ruși au primit ordine de încorporare deși nu erau eligibili este atât de mare încât situația nu a putut fi ascunsă nici de televiziunile rusești, prezentatorul TV Vladimir Soloviov propunând împușcarea ofițerilor de recrutare care sunt prea zeloși.

Momentul a avut loc în timpul emisiunii lui Soloviov de la postul Rossiya-1, unul dintre invitați fiind Margarita Simonian, șefa canalului Russia Today.

„Toți am citit că primul val va fi reprezentat de soldați, sergenți și ofițeri de rang inferior până în vârsta de 35 de ani. Dar trebuie să vă arăt câte ordine de încorporare sunt distribuite unor soldați de 45 sau 43 de ani care sunt deja aaaah?”, întreabă Simonian, gesticulând pentru a sugera persoane care au cam trecut de vremea serviciului militar.

„Cred că inclusiv unul de 62 de ani a reușit să fie convocat”, intervine Soloviov, Simonian adăugând apoi că ea a văzut cazul unui bărbat de 59 de ani care a primit ordin de încorporare.

Înregistrări video distribuite pe rețelele de socializare săptămâna trecută au prezentat însă și cazul unui locotenent-colonel rus în vârstă de 63 de ani care a relatat că a fost chemat la biroul de recrutare. Acesta povestea în filmare că suferă de diabet și ischemie cerebrală dar că a fost declarat apt de un medic militar, chiar dacă nu a fost supus testării medicale.

„Practic, ceva trebuie făcut în legătură cu asta”, susține Margarita Simonian în emisiunea de la Rossiya-1, adăugând că oamenii nu ar trebui „supărați”.

Vedeți AICI imagini video.

Propagandistul favorit al Kremlinului vorbește despre împușcarea unor ofițeri ruși

„Am putea să îi împușcăm pe cei responsabili?”, întreabă Vladimir Soloviov, considerat propagandistul favorit al președintelui Vladimir Putin. Șefa Russia Today răspunde că este împotriva împușcării oamenilor dar Soloviov o contrazice:

„Eu în schimb sunt pentru! Pur și simplu i-aș târî în public pe câțiva din acei ofițeri de recrutare responsabili, în special pe deșteptul ăla din Novosibirsk”.

Nu este clar la care caz se referă Vladimir Soloviov dar acest oraș din Siberia a fost scena unor proteste anti-mobilizare în ultimele zile.

„Apucați-l pe acel ofițer de recrutare de ureche și trimiteți-l în prima linie pe frontul din Donbas”, propune prezentatorul TV rus, adăugând că acestuia ar trebui să îi fie dată o cazma pentru a-și săpa singur un loc pe front.

„Nu cred că se gândea la ceva precum atacul ce a avut loc azi-dimineață în Serbia”, notează ironic jurnalistul Francis Scarr de la BBC, care a tradus momentul de la televiziunile rusești.

Focul care arde neîncetat de 4.000 de ani. Nu se stinge nici când plouă sau ninge

„Muntele care arde”, aflat în peninsula Absheron din Azerbaidjan, a primit acest nume din cauza unui foc care arde neîncetat, relatează CNN.

Burning mountain in Yanar Dag, near Baku. Azerbaijan.

„Acest foc arde de 4.000 de ani și nu s-a stins niciodată. Nici chiar ploaia, zăpada, vântul nu îl sting”, spune spune Alieva Rahila, ghid turistic la versantul Yanar Dag.

Efect secundar al rezervelor abundente de gaze naturale ale țării, care uneori se ajung la suprafață, Yanar Dag este unul dintre numeroasele focuri alimentate din subteran și care i-au fascinat și înspăimântat pe oameni de-a lungul mileniilor.

Exploratorul venețian Marco Polo a scris despre fenomenul misterios când a trecut prin Azerbaidjan în secolul al XIII-lea. Alți comercianți de pe Drumul Mătăsii au adus veștile despre flăcări în călătoriile lor prin alte țări.

Acesta este motivul pentru care țara și-a câștigat supranumele de „țara focului”.

Astfel de focuri au fost numeroase în Azerbaidjan, dar pentru că au dus la o reducere a presiunii gazului în subteran, interferând cu extracția comercială a gazelor, majoritatea au fost stinse.

Yanar Dag este unul dintre puținele exemple rămase și poate cel mai impresionant.

La un moment dat, a jucat un rol cheie în vechea religie zoroastriană, care a fost fondată în Iran și a înflorit în Azerbaidjan în mileniul 1 î.Hr.

Pentru zoroastrieni, focul era o legătură între oameni și lumea supranaturală și un mediu prin care se pot dobândi înțelegerea și înțelepciunea spirituală. Este purificator și susține viața și este o parte importantă a ritualului religios.

Astăzi, cei mai mulți turiști care ajung la Yanar Dag vin mai degrabă pentru spectacol decât pentru împlinire religioasă.

Experiența este cea mai impresionantă noaptea sau iarna. Când ninge, fulgii se dizolvă în aer fără să atingă pământul, spune Rahila.

Yanar Dag, the burning mountain, in Baku Azerbaijan, a continuing natural gas fire showing the deposits below ground
Yanar Dag
Burning mountain, Yanar Dag, Azerbaijan
Yanar Dag, the burning mountain, in Baku Azerbaijan, a continuing natural gas fire showing the deposits below ground, cold tourists getting close
Yanar Dag

Incident în vamă: O femeie din Ucraina a intrat cu mașina în ghereta de control a polițiștilor

Incident la granița României cu Ucraina, în punctul de trecere al frontierei din Vicovu de Sus. O femeie din Ucraina a intrat cu mașina în ghereta de control a polițiștilor de frontieră.

pompieri langa o masina implicata in accident

Aceasta a vrut să ajungă în România, dar polițiștii au observat că mașina nu era în regulă din punct de vedere tehnic pentru a circula în siguranță. I s-a permis accesul, dar fără autoturism, așa că a hotărât să întoarcă mașina și să revină în Ucraina, conform Digi24.ro.

A fost momentul în care sa lovit ghereta cu mașina. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Polițiștii au deschis dosar penal pentru distrugere.

SMS-ul a împlinit 30 de ani. Primul mesaj a fost citit de pe un telefon care cântărea peste două kilograme

S-au împlinit 30 de ani de când a fost trimis primul SMS, un mesaj test care conţinea urarea: „Crăciun fericit!” şi care a fost recepţionat pe un telefon mobil care cântărea două kilograme şi 100 de grame, scrie BBC.

Primul SMS

SMS-ul a fost trimis de pe un computer de angajatul britanic al unei firme de telefonie către şeful său, posesorul unui dispozitiv mobil de tip Orbitel 901, care se afla la o petrecere de Crăciun şi care nu a răspuns.

Mesajul, însă, devenit faimos între timp, a fost vândut, anul trecut, la licitaţie, sub forma unui token nefungibil (NFT) cu suma de 132.680 de euro.

SMS

Tehnologia SMS a început să fie dezvoltată încă din anii ’80, însă primul mesaj a fost trimis pe 3 decembrie 1992.

Obiceiul de a trimite mesaje scrise, de pe telefon, în locul apelurilor vocale, a prins, îşi aminteşte Nigel Linge, profesor de telecomunicaţii la Universitatea din Salford, chiar dacă tastaturile de tip „qwerty”, pe telefoane, erau rare.

„Telefoanele mobile erau proiectate pentru apeluri vocale şi pentru primirea mesajelor, nu pentru scrierea lor”, spune acesta.

Oamenii s-au obişnuit însă repede cu sistemul de scriere de pe o tastatură numerică, care presupunea apăsarea în mod repetat a unei taste pentru a ajunge la o literă anume.

„Obiceiul s-a răspândit iute ca focul şi în scurt timp oamenii scriau pe tastatura numerică la fel de repede ca pe o o tastatură clasică”, îşi aminteşte Ben Wood, analist şef la o firmă de consultanţă în tehnologie.

„În prezent, oamenii petrec mai mult timp uitându-se la telefon decât vorbind la ele. SMS-ul a dus la această tranziţie”, a adăugat acesta.

sursa

Svetlana Loboda vine cu un concert la Chișinău! Veniturile obținute din vânzarea biletelor vor fi donate Ucrainei
Articolul anterior
Un camion uriaș cu jucării sexuale s-a răsturnat pe o autostradă. Cât de rușinat a fost jurnalistul ajuns la fața locului: ”Nu pot spune ce-i aici”
Articolul următor