VIDEO! Un băiețel de 2 ani a supraviețuit uimitor, după ce a fost înghițit de hipopotam. Vezi cum a scăpat

Un hipopotam a înghițit un băiețel de doi ani, apoi l-a scuipat afară. Din fericire, copilașul a scăpat cu viață din acest incident.

A fost salvat de localnici

Scena bizară s-a petrecut în Uganda, iar Iga Paul a fost eliberat din gura hipopotamului, abia după ce localnicii furiosi și șocați l-au lovit cu pietre. În mod ciudat, incidentul s-a petrecut în aprilie anul acesta, dar nu a fost raportat poliției până zilele trecute, când imagini cu incidentul au devenit virale pe rețelele sociale. Atacul a avut loc în lacul Edwards, aflat în apropiere de casa băiețelului. „E prima oară când ne confruntăm cu un astfel de caz. Curajul celor care au intervenit a fost decisiv în salvarea copilului”, a transmis poliția din Uganda. 

Paul a scăpat în mod miraculos de atac, deși a fost rănit și dus la o clinică pentru tratament. Potrivit presei locale, micuțul a fost transportat la un spital din Bwera, dar ulterior a fost externat,  nu înainte de a fi vaccinat antirabic – hipopotamii fiind adesea purtătorii ai acestui virus.

Poliția le-a spus locuitorilor orașului Katwe Kabatoro, care se află în Parcul Național Regina Elisabeta, la granița dintre Uganda și Republica Democrată Congo, să rămână vigilenți în jurul hipopotamilor.

Hipopotamii provoacă sute de decese anual

Hipopotamii sunt printre cele mai periculoase animale din Africa, potrivit National Geographic, din cauza puterii lor teribile. În fiecare an, se estimează că între 500 și 3.000 de indivizi mor în atacuri similare cu cel al băiețelului din Uganda. Hipopotamii sunt vegetarieni, dar pot deveni agresivi daca simt că sunt în pericol.

Aceste ierbivore gigantice sunt renumite pentru dinții lor mari, atitudinea agresivă și mitul că transpira sânge (secretă un lichid uleios roșiatic din glandele speciale din pielea lor, de aici ideea că transpiră sânge n.r). După elefanți și rinoceri albi, hipopotamii sunt al treilea cel mai mare mamifer terestru din lume. Masculii pot cântări până la 4 tone și pot ajunge la lungimi de 3 m până la 5 m, în timp ce femelele pot cântări până la 1,3 tone. Caninii lor lungi, ascuțiți precum cuțitele, sunt folosiți pentru luptă, în timp ce molarii lor sunt folosiți pentru a mânca.

Sunt vegetarieni, dar consumă în cazuri rare și carne

Considerați în mod obișnuit ca ierbivori, hipopotamii au manifestat și înainte comportamente carnivore – într-o lucrare din 1998, Joseph Dudley a raportat că doi hipopotami au ucis și mâncat o impala, scrie click.ro. Studiul din 2015 al Mammal Review arată că hipopotamii se hrănesc „ocazional” cu animale, un comportament ce ar trebui să îi facă omnivori. Atacă și mănâncă animale precum zebre și bizoni, dar și alți hipopotami în cazuri de canibalism, potrivit AZ Animals. De asemenea, fură carne de la alți prădători.

Forța incredibilă a maxilarului lor le permite să deschidă gura la 180 de grade, iar mușcătura lor este de aproape trei ori mai puternică decât cea a leului. Se presupune că oamenii ar putea fi tăiați în jumătate de o singură mușcătură a unui hipopotam. Sunt foarte teritoriali, locuind în mod normal în râuri. În Niger, în 2014, 13 persoane s-au înecat când hipopotamii le-au răsturnat barca.

Ultim omagiu pentru Andreea Cuciuc. Biserica și curtea cimitirului, de neîncăput: Sute de oameni își iau rămas bun de la tânără

Lacrimi și durere fără margini! Familia, apropiați, prietenii și sute de oameni își iau rămas bun, în aceste clipe de la Andreea Cuciuc. Ceremonia funerară are loc chiar în aceste momente, informează unica.md.

Tânăra va înmormântată la Cimitirul Armenesc din Chișinău. Sute de oameni s-au adunat afară pentru ai aduce un ultim omagiu Andreei Cuciuc.

sursa: captură de ecran TezaurMedia

Tragedie la Anenii Noi: Două persoane au murit în urma intoxicațiilor cu gaze. Alte două au ajuns la spital în weekend

Două persoane din raionul Anenii Noi au decedat în urma intoxicației cu gaz natural, iar alte două persoane din UTA Găgăuzia, au avut de suferit în urma emanării monoxidului de carbon de la o sobă, informează unica.md cu referire la un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Cazul tragic a fost înregistrat în după-amiaza zilei de 17 noiembrie 2024, într-o casă de locuit din satul Gura Bîcului, raionul Anenii Noi. Aici, au fost depistate cadavrele a două persoane: un bărbat în vârstă de 42 de ani și un copil de 3 ani. În urma cercetărilor efectuate de specialiștii serviciilor de urgență, s-a stabilit că persoanele s-au intoxicat din cauza scurgerii de gaz natural, în timpul utilizării unui cazan de încălzit conectat la rețeaua de gaze.

Al doilea caz a avut loc în dimineața zilei de ieri. Salvatorii din sudul țării au fost informați despre două persoane care s-au intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la o sobă într-o casă din localitatea Copceac, UTA Găgăuzia. Pentru cercetarea cazului, la fața locului au ajuns angajații serviciilor de urgență, inclusiv salvatorii Secției Situații Excepționale Ceadâr-Lunga. Investigațiile efectuate au demonstrat că o femeie în vârstă de 42 de ani și un minor de 12 ani au suferit intoxicație cu monoxid de carbon emanat de la o sobă în care focul a rămas aprins pe toată noaptea. Persoanele au fost transportate la spitalul raional pentru îngrijiri medicale. Circumstanțele cazurilor urmează a fi stabilite de autoritățile competente.

În acest sens, IGSU îndeamnă repetat cetățenii să respecte cu prudență maximă regulile de siguranță la utilizarea instalațiilor de încălzit în perioada rece a anului.

Specialiștii IGSU avertizează că sobele trebuie verificate minuțios înainte de a fi utilizate. Acestea trebuie să fie funcționale și curățate de funingine și depuneri.

Fisurile și defectele trebuie eliminate la timp. De asemenea, pentru evitarea intoxicațiilor cu monoxid de carbon, încăperile trebuie aerisite periodic, iar canalele de ventilare trebuie să rămână deschise și neobturate. Totodată, pe timp de noapte, oamenii sunt rugați să stingă focul din sobă.

În perioada rece a anului, oamenii trebuie să fie prudenți la utilizarea instalațiilor conectate la gaze naturale. Cetățenii sunt rugați să monteze corect instalațiile alimentate cu gaze naturale, în locuri inaccesibile copiilor. Funcționalitatea acestora trebuie verificată sistematic.

Pentru a evita intoxicațiile din cauza scurgerii gazelor naturale provocate de defecțiuni, este necesar ajutorul specialiștilor autorizați.

Conectarea și utilizarea instalațiilor alimentate cu gaze naturale se va efectua doar după eliminarea cauzelor care ar putea determina scurgeri de gaze.

Persoanele care optează pentru utilizareaze buteliile de gaz, IGSU atenționează că amplasarea acestora în interiorul locuințelor, mai ales în apropierea surselor de căldură, este interzisă. Buteliile care alimentează instalațiile de încălzit trebuie plasate în cutii metalice afară, la o distanță minimă de 5 metri de la intrarea în locuință. Alimentarea acestora este posibilă doar cu combustibilul pentru care sunt destinate.

Conform datelor IGSU, pe parcursul anului au fost înregistrate 44 cazuri de intoxicație cu produsele de ardere în urma cărora au avut de suferit 77- persoane dintre care 30 copii, iar 13 persoane au decedat, inclusiv 2 minori.

În situații de risc, cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Moldelectrica, anunț în contextul atacului asupra sistemului energetic din Ucraina

Moldelectrica a venit cu precizări privind starea sistemului electroenergetic moldovenesc după atacul masiv al Rusiei asupra obiectivelor energetice din Ucraina, informează unica.md.

”Moldelectrrica informează opinia publică despre starea stabilă a sistemului electroenergetic moldovenesc, în contextul atacurilor asupra obiectivelor energetice din Ucraina.

Nu există consumatori de energie electrică afectați urmare a atacurilor din Ucraina.

În cazul oricăror schimbări, vom reveni cu informații de interes public.”, se arată în mesajul instituției.

FIFA respinge cererea lui Zelenski de a transmite un mesaj de pace la finala Cupei Mondiale
Articolul anterior
Alerte meteo! Două coduri galbene, emise în Moldova
Articolul următor