Video. Un urs aleargă după doi copii pe o stradă din Brașov. Oamenii au fost avertizați să nu iasă din case

Panică pe străzile din localitatea Victoria din județul Brașov, după ce un urs a fost surprins pe străzi și a reușit să rănească mai multe persoane. O fetiță de patru ani, un băiețel de 3 ani, și un bărbat au fost atacați de acesta, iar localnicii au fost avertizați prin sistemul Ro-Alert cu privire la prezenţa animalului sălbatic.

separator
În plină zi, o fetiță de patru ani, frățiorul ei, un băiețel de trei ani și un bărbat în vârstă de 65 de ani au fost atacați de un urs care a ajuns în localitatea Victoria din județul Brașov. Localnicii au fost avertizați prin Ro-Alert cu privire la prezenţa ursului și sfătuiți să stea în locuințe până când animalul sălbatic se va retrage înapoi în pădure. Cel mai probabil acesta căuta mâncare.

„Am ieşit afară din casă şi mă uitam pe stradă. Mi s-a părut că aleargă câinele vecinului pe stradă. Dar când s-a apropiat am văzut că e urs. A sărit direct pe mine. N-am avut timp nici să fug, nici să reacționez cumva. Am înlemnit. M-a trântit la pământ şi m-a rănit la mână, în zona cotului. Hainele mi-au fost sfâşiate”, a declarat bărbatul atacat pentru Monitorul de Făgăraș.

Atât fetița, cât și băiețelul au ajuns la spitalul din Făgăraș. Potrivit reprezentanților ISU Brașov, un echipaj SMURD a fost chemat să acorde primul ajutor în cazul fetiței de patru ani care a fost atacată de urs.„Ursul a sărit direct peste copiii mei. Prin săritură i-a rănit uşor, pe fetiţă la cap şi sub ochi, iar pe Mihai l-a zgâriat la frunte. N-am apucat nici să ţip, am amuţit. Mă uitam la copii şi nu ştiam ce să fac”, a spus și mama copiilor răniți, care este și însărcinată, potrivit Digi 24, citată de click.ro.

„Fetița în vârstă de 4 ani prezintă escoriații la nivelul feței, iar un bărbat în vârstă de 65 de ani prezintă escoriații la nivelul antebrațului. Ambele persoane sunt conștiente”, spun reprezentanții ISU Brașov. La fața locului au fost trimise și o ambulanță, în zona fiind și jandarmi.

Cod galben, emis de meteorologi. Cum va fi vremea în următoarele zile?
Articolul anterior
Invazie de gândaci urât mirositori în Capitală
Articolul următor
Alte articole interesante