Vladimir Putin ar avea o fiică secretă de 17 ani cu o fostă menajeră, acum milionară

De-a lungul anilor au apărut numeroase zvonuri cu privire la viața amoroasă a lui Vladimir Putin. Potrivit presei din Rusia, Președintele rus Vladimir Putin ar avea o fiică de 17 ani cu o fostă menajeră, care între timp a devenit milionară în Sankt Petersburg.

Presupusa fiică a lui Vladimir Putin este Elizaveta Vladimirovna Krivonogikh, iar conform site-ului de investigații Proekt, citat de The Moscow Times, aceasta „seamănă izbitor cu președintele rus”, lucru care s-ar vedea din fotografiile obținute.

Mama acesteia, Svetlana Krivonogikh, are o companie care deține o mică parte din Rossiya Bank, care a fost sancționată de Occident după anexarea Crimeei în 2014, pentru legăturile sale cu elita politică a Rusiei. Proekt a estimat valoarea totală a proprietăților și activelor comerciale cunoscute deținute de Krivonogikh în Moscova, Sankt Petersburg și orașul stațiune Soci la 7,7 miliarde de ruble, adică 102 milioane de dolari.

Relația lui Putin cu Krivonogikh ar fi început în anii ’90, înainte ca acesta să devină președinte, Proekt spunând că a obținut informația de la două surse apropiate. Ea a lucrat ca menajeră și a locuit într-un apartament banal înainte de a se muta în una din cele mai luxoase reședințe din din Sankt Petersburg. Relația acesteia cu Vladimir Putin s-a încheiat, probabil, „aproape de finalul ultimului deceniu”, conform surselor.

Conform documentelor obținute de site-ul de investigații Proekt, tatăl adolescentei este identificat doar cu numele Vladimirovna, însă jurnaliștii ruși au apelat și la un software de recunoaștere facială, ce ar fi arătat o asemănare de 70,44% între Vladimir Putin și tânăra Krivonogikh și o potrivire de 75%. „Putem trage concluzia că ar putea fi rude”, spune Proekt, care citează un om de știință în informatica vizuală, Hassan Ugail.

La scurt timp de la publicarea știrii, adolescenta și-a șters de pe rețelele de socializare toate imaginile în care i se putea vedea chipul.

Vladimir Putin, care a divorțat din 2013, a evitat în repetate rânduri să confirme sau să infirme zvonurile potrivit cărora ar fi tatăl endocrinologului Maria Vorontsova și al managerului Katerina Tikhonova, scrie Digi24.

Guvernul a aprobat noua lege a Curții Constituționale

Curtea Constituțională își va desfășura activitatea în baza unei noi legi, aprobate de Executiv. Versiunea nouă a fost elaborată prin comasarea Legii privind Curtea Constituțională și a Codului jurisdicției constituționale, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Documentul asigură un sistem clar, coerent și eficient pentru funcționarea Curții Constituționale și include un șir de prevederi privind competențele instituției, criteriile de eligibilitate și modul de selectare a candidaților la funcția de judecător.Potrivit legii, pentru excluderea influențelor politice, judecătorii vor fi obligați să renunțe la calitatea de membri ai partidelor. În același timp, pentru a beneficia de pensia pentru vechime în funcție, judecătorul va exercita mandatul deplin de 6 ani, în loc de 5 ani, stabiliți până acum.De asemenea, documentul reglementează aspectele privind răspunderea disciplinară a judecătorilor și aplicarea sancțiunilor. În funcție de gravitatea abaterii, judecătorii riscă aplicarea avertismentului, mustrării sau ridicarea mandatului. Până în prezent, aceste sancțiuni nu erau prevăzute de lege. O altă noutate vizează stabilirea competenței Curții Constituționale de a verifica, înainte de ratificare, compatibilitatea tratatelor internaționale cu Constituția Republicii Moldova.

Guvernul a aprobat Regulamentul și Planul de acțiuni anticriză în sectorul energiei electrice 

Guvernul consolidează capacitatea de răspuns a autorităților la riscurile din sectorul electroenergetic, prin dezvoltarea unui cadru juridic clar pentru prevenirea și gestionarea crizelor. În acest sens, Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, Regulamentul privind situațiile excepționale în sectorul electroenergetic și Planul de acțiuni aferent, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Planul de acțiuni cuprinde 31 de scenarii de criză și măsuri pentru a preveni sau a atenua impactul unor posibile situații excepționale în sectorul electroenergetic. Documentul detaliază măsuri de anticipare și de intervenție pentru fiecare scenariu, în funcție de factorul declanșator, cum ar fi: lipsa de combustibil, eșecul pieței energiei electrice, atac rău intenționat, vreme extremă și altele. 

În unul dintre posibilele scenarii, care prevede deficiențe generale de aprovizionare cu combustibili, producătorii vor asigura creșterea la maximum a capacității de producere disponibile și mobilizarea întregii capacități de generare. De asemenea, operatorul sistemului de transport va solicita ajutor de la operatorii din țările vecine, conform acordurilor bilaterale. Totodată, este prevăzută protejarea consumatorilor prioritari, precum instituții medicale, grădinițe și școli, astfel încât serviciile sociale de importanță majoră să nu fie sistate.   

Un alt scenariu descrie suprasolicitarea rețelelor electrice din cauza utilizării dispozitivelor electrice pentru încălzire. În acest caz, autoritățile vor aplica măsuri de redistribuire a sarcinilor în rețea, consolidare a rețelelor de joasă tensiune și vor implementa programe de gestionare a cererii. 

În cazul afectării infrastructurii de transport a energiei electrice, se vor implementa măsuri de restaurare rapidă a liniilor de transport și redistribuire a fluxurilor energetice în cadrul rețelelor interconectate, inclusiv prin utilizarea capacităților disponibile prin rețeaua europeană a operatorilor de sisteme de transport de energie electrică ENTSO-E.

În plus, Planul subliniază importanța cooperării regionale și a integrării în piața energetică europeană. Măsurile coordonate cu țările vecine vor contribui la prevenirea crizelor și la gestionarea eficientă a acestora. 

Gestionarea situațiilor de criză va fi asigurată de Ministerul Energiei, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, operatorii de transport și de distribuție a energiei electrice, precum și de Comisia pentru Situații Excepționale.

Republica Moldova, deși a înregistrat progrese semnificative în sectorul energetic, precum construcția gazoductului Iași-Chișinău, sincronizarea sistemului electroenergetic cu ENTSO-E și inițierea proiectelor de interconexiune cu România, continuă să fie vulnerabilă din punct de vedere electroenergetic. Capacitatea internă de producție acoperă 23% din necesarul malului drept, iar 70% din consumul de energie electrică depinde de producerea de la Centrala MGRES. De asemenea, capacitatea tehnică de import garantată prin ENTSO-E este, în prezent, limitată la 315 MW – insuficient pentru a satisface cererea totală. În proces de realizare sunt proiecte de interconexiune, precum liniile de 400 kV Vulcănești-Chișinău și Bălți-Suceava, care vor îmbunătăți situația, însă nu vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2025.

Un bărbat din Criuleni a murit ars după ce a adormit cu reșoul pornit

Nerespectarea regulilor de exploatare a aparatelor electrice de încălzit a dus la decesul unei persoane, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la utilizarea aparatelor electrice de încălzit a răpit viața unui bărbat. Cazul a fost raportat în după amiaza zilei de 10 decembrie 2024 într-o casă de locuit din satul Izbiște, raionul Criuleni. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 17:30. Potrivit informațiilor, în interiorul locuinței a izbucnit un incendiu, care s-a autostins până la apelarea echipelor specializate. La fața locului, a fost depistat cadavrul parțial carbonizat al proprietarului, un bărbat în vârstă de 60 de ani.

Potrivit cercetărilor efectuate la fața locului, s-a stabilit că bărbatul decedat ar fi lăsat reșoul electric conectat lângă el, în timp ce dormea. Din cauza supraîncălzirii aparatului electric, hainele victimei au luat foc, provocând incendiul.

Toate circumstanțele urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență avertizează repetat cetățenii, că nerespectarea regulilor antiincendiare la utilizarea aparatelor electrice de încălzit, dar și a altor surse, poate duce la cazuri fatale de deces.

Pompierii îndeamnă oamenii să instaleze corect și să verifice periodic funcționalitatea aparatele electrice de încălzit, cum ar fi reșourile electrice, plăpumile și aerotermele. Mai mult, persoanele sunt rugate să evite amplasarea acestora lângă materiale combustibile, cum ar fi mobilier, lenjerie, haine și alte obiecte ușor inflamabile. Totodată, este important ca pe timp de noapte sau la plecare din locuință, aparatele neapărat să fie deconectate.

În caz de situații de risc cetățenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul de urgență 112.

Potrivit IGSU de la începutul anului 2024 au fost înregistrate 1532 de incendii, în urma cărora au decedat 91 de persoane, inclusiv 3 minori.

Un nou anti-record în Moldova: 1.728 cazuri de Covid-19, confirmate
Articolul anterior
Încă 19 decese, cauzate de Covid-19 pe parcursul zilei de astăzi
Articolul următor