Volodimir Zelenski, imagine rară din copilărie, alături de mama lui. Cu ce se ocupă tatăl președintelui Ucrainei

De ceva timp, în mediul online circulă o imagine rară cu Volodimir Zelenski, din copilărie, în care apare alături de mama lui. Internauții au fost surprinși să-l vadă pe președintele Ucrainei în această ipostază, fotografiile cu el din acea perioadă fiind puține la număr. Iată cu ce se ocupă tatăl liderului ucrainean, dar și ce relație are oficialul cu părinții lui!

volodimir-zelenski-poza-copilarie-5

În fotografie, președintele ucrainean apare alături de mama sa. Cea care i-a dat naștere îl ține în brațe, iar liderul din Ucraina, pe atunci doar un copil, arăta complet diferit.

Volodimir Zelenski se află pe buzele tuturor după ce Rusia a invadat Ucraina. Deși este cunoscut în întreaga lume, puțini știu cum arată familia lui. Acum câteva zile, în mediul online a circulat o fotografie de colecție cu el, realizată în copilărie. Astfel, admiratorii săi au avut ocazia să afle cum arată mama lui, femeia ținându-l în brațe în poză.

Volodimir Zelenski s-a născut pe data de 25 ianuarie 1978, în Krîvîi Rih, Ucraina. Conform fanatik.ro, el este singur la părinți. Liderul ucrainean a avut dintotdeauna o relație bună cu părinții lui. Oleksandr și Rimma, cei care i-au dat viață, l-au susținut în orice decizie pe care a luat-o de-a lungul timpului, motiv pentru care el le e profund recunoscător.

Cu ce se ocupă tatăl președintelui Ucrainei

Sursa menționată mai scrie Volodimir Zelenski e apropiat mai mult de mamă, iar tatălui lui, un reputat om de știință, îi poartă un mare respect. Mama liderului Ucrainei, Rimma, are 71 de ani, iar tatăl lui, Oleksandr, 78. Despre cea care i-a dat naștere politicianului nu se cunosc prea multe, însă despre tatăl lui se știe că e unul din cei mai respectați oameni de știință din țara vecină, specializat în cibernetică.

Tatăl lui Volodimir Zelenski a lucrat ca miner mulți ani. Oleksandr Zelenski e specializat în automatizarea suportului geologic și de topografie. De asemenea, părintele președintelui Ucrainei activează și ca doctor în științe tehnice.

Acesta ocupă și funcția de șef al Departamentului de Cibernetică și Hardware de Calcul al Universității de Stat Kryvyi Rih, din anul 1995.

Însuși Vladimir Zelenski a studiat dreptul la Universitatea Națională de Economie din Kiev, a absolvit dreptul în anul 2000. În timpul studiilor, a interpretat ca amator în spectacole de școală. La mijlocul anilor 1990, s-a alăturat unui grup de cabaret local care a participat la competiții de comedie.

Înainte de a deveni președinte, Vladimir Zelenski își făcuse o carieră în calitate de comediant, scenarist și producător de filme și emisiuni de televiziune.

volodimir-zelenski-poza-copilarie-3
volodimir-zelenski-poza-copilarie-1
volodimir-zelenski-poza-copilarie-9
volodimir-zelenski-poza-copilarie-8

Incendiu violent într-un cartier de lux de la periferia Los Angeles: a fost declarată stare de urgenţă, iar zeci de mii de oameni au fost evacuați

Un incendiu impresionant pe dealurile care domină Los Angeles-ul a provocat, marţi, evacuări într-un cartier al metropolei. Incendiul a izbucnit la sfârşitul dimineţii în cartierul Pacific Palisades, care se învecinează cu munţii Santa Monica, în nordul oraşului, relatează AFP. Potrivit Reuters, incendiul a forţat evacuarea a 30.000 de persoane, scrie digi24.ro.

Cel puţin 1.182 de hectare din zona Pacific Palisades, situată între oraşele de coastă Santa Monica şi Malibu, au ars, au anunţat autorităţile, după ce acestea avertizaseră deja cu privire la pericolul extrem de incendiu din cauza vânturilor puternice care au venit în urma unei perioade prelungite de vreme uscată. Incendiul a crescut rapid, în timp ce oficialii au avertizat că cele mai puternice condiţii de vânt sunt aşteptate peste noapte. Martorii au raportat case care ardeau, cu flăcări care aproape le-au ars maşinile, atunci când oamenii au fugit de pe dealurile din Topanga Canyon, în timp ce incendiul s-a extins de acolo până la Oceanul Pacific, notează News.ro.

„Ne simţim foarte binecuvântaţi în acest moment că nu s-au raportat răniţi”, a declarat Kristin Crowley, şeful pompierilor din Los Angeles, într-o conferinţă de presă, adăugând că peste 25.000 de persoane din 10.000 de locuinţe au fost ameninţate. Pompierii din avioane au luat apă din mare pentru a o arunca asupra flăcărilor din apropiere. Flăcările au cuprins casele, iar buldozerele au îndepărtat vehiculele abandonate de pe drumuri pentru ca maşinile de urgenţă să poată trece, au arătat imaginile televizate. În timp ce soarele apunea deasupra oraşului Los Angeles, flăcări portocalii uriaşe luminau dealurile care duc spre Topanga Canyon.

Incendiul a ars câţiva copaci din incinta Getty Villa, un muzeu încărcat cu opere de artă inestimabile, însă colecţia a rămas în siguranţă, în mare parte datorită eforturilor preventive de tăiere a tufişurilor din jurul clădirilor, a transmis muzeul. Acesta va rămâne închis cel puţin pentru restul săptămânii. Cu un singur drum principal care duce din canion spre coastă şi o singură autostradă de coastă care duce spre siguranţă, traficul s-a oprit, ceea ce a determinat oamenii să fugă pe jos. Înainte de izbucnirea incendiului, Serviciul meteorologic naţional a emis cea mai mare alertă de condiţii extreme de incendiu pentru cea mai mare parte a comitatului Los Angeles de marţi până joi, prognozând rafale de vânt de 80 până la 130 km/h. Vânturile Santa Ana puternice şi uscate care provin din deşerturile interioare s-au combinat cu umiditatea scăzută şi vegetaţia uscată din cauza lipsei ploilor.

Condiţiile au fost „cât se poate de rele în ceea ce priveşte vremea incendiilor”, a declarat biroul din Los Angeles al Serviciului meteorologic naţional pe X. Guvernatorul Gavin Newsom, care a declarat stare de urgenţă, a declarat că statul a poziţionat personalul, camioanele de pompieri şi aeronavele în altă parte în California de Sud din cauza pericolului de incendiu pentru regiunea extinsă, a adăugat el.

„Să sperăm că ne înşelăm, dar anticipăm apariţia simultană a altor incendii”, a declarat Newsom la conferinţa de presă. Vântul a schimbat planurile de călătorie ale preşedintelui Joe Biden, blocând Air Force One la sol în Los Angeles. El plănuise să facă un zbor scurt spre Coachella Valley pentru o ceremonie de creare a două noi monumente naţionale în California, dar evenimentul a fost reprogramat pentru o dată ulterioară la Casa Albă.

Pacific Palisades este casa mai multor vedete de la Hollywood. Actorul James Woods a declarat pe X că a reuşit să evacueze, dar a adăugat: „Nu ştiu în acest moment dacă casa noastră mai este în picioare”.

UE îndeamnă Transnistria să accepte gazul și ajutorul umanitar din Republica Moldova

Autoritățile din regiunea separatistă a Republicii Moldova, Transnistria, ar trebui să accepte ofertele alternative de aprovizionare cu energie, a transmis Comisia Europeană, în timp ce tensiunile politice cresc după decizia Rusiei de a-și întrerupe fluxul de gaze naturale, scrie Politico citat de digi24.ro.

Sute de mii de oameni din Transnistria au rămas fără încălzire și apă caldă, după ce firma energetică de stat a Rusiei, Gazprom, a încetat exporturile de gaze către regiune la 1 ianuarie, când a expirat acordul pe termen lung de tranzit al gazelor prin Ucraina vecină. „Înțelegem că guvernul Republicii Moldova a oferit deja energie și asistență umanitară Transnistriei, ceea ce nu a fost acceptat până acum”, a declarat Anitta Hipper, purtătorul de cuvânt al Comisiei pentru afaceri externe. Hipper răspundea la o întrebare adresată de Politico, care în această săptămână a publicat o corespondență ce dezvăluie că conducerea pro-Kremlin a Transnistriei, cu sediul în orașul Tiraspol, a refuzat ofertele moldovenești de a-i furniza gaz de pe piața europeană și a refuzat ofertele de ajutor umanitar.

„Încurajăm Tiraspolul să coopereze cu Chișinăul pentru a aborda situația în interesul populației locale”, a spus Hipper. Într-o discuție de luni cu ușile închise cu jurnalişti și oficiali de top din administraţie, premierul moldovean Dorin Recean a acuzat Moscova că a orchestrat conflictul. „Aceasta este o criză de securitate pe care Rusia, prin folosirea energiei ca armă, încearcă să o inducă în regiune”, a spus el, potrivit sursei citate.

„Au oprit furnizarea de gaze către regiunea pe care o controlează, inclusiv prin faptul că au staționat ilegal trupe militare acolo și nu permit nimănui să ajute regiunea”, a adăugat Recean. Transnistria a rămas de facto autonomă după războiul dintre regiunea separatistă și Republica Moldova, după căderea Uniunii Sovietice în anii 1990 și găzduiește peste o mie de soldați rusi. După ce acordul care permite tranzitul gazului rusesc în Europa prin Ucraina s-a încheiat la 1 ianuarie, guvernul moldovean spune că Moscova a refuzat să exporte gaze naturale în Transnistria prin rute alternative disponibile, ca parte a unei încercări de a reaprinde tensiunile înaintea alegerilor parlamentare care vor avea loc în acest an. Potrivit lui Recean, criza ar putea aduce în cele din urmă sfârşitul independenţei autodeclarate a Transnistriei. „Obiectivul nostru este reintegrarea țării. Și asta ar trebui să pornească de la faptul că Rusia ar trebui să-și retragă trupele pentru ca noi să o putem administra în mod corespunzător. Suntem aici pentru a oferi o soluție pașnică a acestui conflict.”

Anatolii Dirun, profesor asistent la Școala de Științe Politice din Tiraspol, a spus că autoritățile transnistrene aproape sigur trag de timp și speră că Moscova va găsi o soluție. „Cred că s-ar putea întâmpla peste o săptămână, poate două săptămâni, iar în acest fel autoritățile preferă să aștepte câteva săptămâni până când Rusia intervine și rezolvă această problemă.” Anna-Kaisa Itkonen, purtătorul de cuvânt al UE pentru energie și locuințe, a declarat că Bruxelles-ul a înființat un grup de lucru cu Republica Moldova și monitorizează „situația foarte gravă” din regiune.

„Continuăm să avem schimburi constante cu autoritățile moldovenești pentru a atenua orice consecințe ale încetării furnizării de gaze rusești către țară”, a adăugat ea.

Descoperire macabră în dimineața de Crăciun: Un tânăr a fost găsit mort pe gardul unui stadion din Capitală

Cadavrul unui tânăr a fost găsit spânzurat de gardul unui stadion. Descoperirea macabră a avut loc ieri dimineață, în jurul orei 08:00, pe strada Alba Iulia, din sectorul Buiucani al capitalei, scrie pulsmedia.md.

Cadavrul a fost găsit de către o trecătoare care imediat a alertat autoritățile despre descoperirea macabră. Preliminar s-ar fi stability că victima ar fi un tânăr în vârstă de aproximativ 35 de ani.

Medicul-legist venit la fața locului, după ce a examinat vizual cadavrul, nu ar fi depistat semne de moarte violentă pe suprafața cadavrului. |Se presupune că acesta s-ar fi sinucis.

Oamenii legii au inițiat o anchetă în acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia, dar și motivul care l-a făcut pe tânăr să recurgă la acest gest disperat.

Statele Unite ale Americii au interzis furnizarea de dolari în Rusia
Articolul anterior
Vitali Klitschko, amintiri șocante din copilăria petrecută în U.R.S.S: „Îmi spălaseră creierul încă de la grădiniță”
Articolul următor