WhatsApp, sancţionat cu o amendă record de milioane de euro

Amendă record de 225 de milioane de euro pentru WhatsApp. A încălcat normele UE privind protecția datelor.

WhatsApp, companie deținută de Facebook, a fost amendată cu suma record de 225 de milioane de euro (267 de milioane de dolari) de către autoritatea de supraveghere a datelor din Irlanda. Compania este acuzată pentru încălcarea normelor UE privind confidențialitatea datelor.

Astfel, Comisia pentru protecția datelor din Irlanda a declarat joi că WhatsApp nu a informat suficient de bine cetățenii din Uniunea Europeană despre ceea ce face cu datele lor, pscrie bani.md.

Potrivit autorității de reglementare,  WhatsApp nu a reușit să le spună europenilor cum sunt colectate și utilizate informațiile lor personale, precum și cum partajează WhatsApp datele cu Facebook.

WhatsApp ar putea fi nevoită să își extindă politica de confidențialitate

Aceasta a ordonat platformei, care este utilizată de 2 miliarde de persoane din întreaga lume, să își modifice politicile de confidențialitate și modul în care comunică cu utilizatorii, astfel încât să respecte legislația europeană privind confidențialitatea. Drept urmare, WhatsApp ar putea fi nevoită să își extindă politica de confidențialitate, pe care unii utilizatori și companii au criticat-o deja pentru că este prea lungă și complexă.

Un purtător de cuvânt al WhatsApp a declarat pentru CNBC că firma intenționează să facă apel la această decizie.

„WhatsApp se angajează să ofere un serviciu sigur și privat”, au spus acesta. „Am lucrat pentru a ne asigura că informațiile pe care le furnizăm sunt transparente și cuprinzătoare și vom continua să facem acest lucru”.

„Nu suntem de acord cu decizia de astăzi în ceea ce privește transparența pe care am oferit-o oamenilor în 2018, iar sancțiunile sunt complet disproporționate”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Furtuni și inundații de proporții în Spania
Articolul anterior
România menține Republica Moldova în zona verde
Articolul următor