,,Zboară șoimul” – interpretul Vali Boghean a lansat o piesă și un videoclip nou!

Interpretul Vali Boghean își bucură publicul cu o nouă lansare de videoclip, dar nu una obișnuită. Producția video „Zboară șoimul” este un manifest pentru liberate, un strigăt, o chemare la curaj, chiar dacă acum 10 ani, curajul ne-a costat prea mult…

separator
Atât piesa cât și videoclipul îl reprezintă pe artist în totalitate, o abordare atipică a ceea ce trăim și simțim. Făcând o paralelă între istoria pe care o scrie țara noastră azi și istoria modernă, Vali Boghean a scris următoarele:

„În istoria noastră modernă am avut 3 tipuri de haiduci:
1. Furau pentru a se hrăni pe ei;
2. Furau pentru a-i hrăni pe alții;
3. Luau de la boierii hoți și-i ajutau pe nevoiași.

Cu timpul a rămas doar primul tip de haiduci, celelalte două fiind uitate.
Au trecut 10 ani din acel aprilie 2009 și ne-am dus de la 2-a categorie la a 1-a, fără s-o mai pomenim pe a 3-a. Boierii s-au adaptat luându-și straie de haiduci și prădându-i pe nevoiași în codrii urbani.

„Zboară Șoimul” nu e doar o piesă, e un strigăt.”

Videoclipul este realizat de echipa CIOfilm și a fost filmat în toamna anului trecut, pe ținuturile raionului Ialoveni. Ținuta interpretului este creația artistică a designerului Piotr Alii. Regizorii clipului, poeta Ioana Isac și poetul Ronin Terente spun că ideea realizării acestui videoclip s-a ivit din dorința comună de a îndemna societatea noastră la „deșteptare”. Tot ei sunt cei care au semnat și versurile melodiei, mesajul înglobând următoarea idee: „să ne iubim libertatea, așa cum își iubesc șoimii zborul”.

„Zboară, zboară șoim departe
Până la Domnu și înapoi
Și să-i spui că neamul nostru
El vrea pace, nu război…”

A dat jos 12 kg, timp de 12 săptămâni, și continuă să-și remodeleze silueta!
Articolul anterior
Teatrul Popular își dă o nouă întâlnire cu publicul, în ajunul Floriilor!
Articolul următor
Alte articole interesante