,,Zboară șoimul” – interpretul Vali Boghean a lansat o piesă și un videoclip nou!

Interpretul Vali Boghean își bucură publicul cu o nouă lansare de videoclip, dar nu una obișnuită. Producția video „Zboară șoimul” este un manifest pentru liberate, un strigăt, o chemare la curaj, chiar dacă acum 10 ani, curajul ne-a costat prea mult…

separator
Atât piesa cât și videoclipul îl reprezintă pe artist în totalitate, o abordare atipică a ceea ce trăim și simțim. Făcând o paralelă între istoria pe care o scrie țara noastră azi și istoria modernă, Vali Boghean a scris următoarele:

„În istoria noastră modernă am avut 3 tipuri de haiduci:
1. Furau pentru a se hrăni pe ei;
2. Furau pentru a-i hrăni pe alții;
3. Luau de la boierii hoți și-i ajutau pe nevoiași.

Cu timpul a rămas doar primul tip de haiduci, celelalte două fiind uitate.
Au trecut 10 ani din acel aprilie 2009 și ne-am dus de la 2-a categorie la a 1-a, fără s-o mai pomenim pe a 3-a. Boierii s-au adaptat luându-și straie de haiduci și prădându-i pe nevoiași în codrii urbani.

„Zboară Șoimul” nu e doar o piesă, e un strigăt.”

Videoclipul este realizat de echipa CIOfilm și a fost filmat în toamna anului trecut, pe ținuturile raionului Ialoveni. Ținuta interpretului este creația artistică a designerului Piotr Alii. Regizorii clipului, poeta Ioana Isac și poetul Ronin Terente spun că ideea realizării acestui videoclip s-a ivit din dorința comună de a îndemna societatea noastră la „deșteptare”. Tot ei sunt cei care au semnat și versurile melodiei, mesajul înglobând următoarea idee: „să ne iubim libertatea, așa cum își iubesc șoimii zborul”.

„Zboară, zboară șoim departe
Până la Domnu și înapoi
Și să-i spui că neamul nostru
El vrea pace, nu război…”

Minorii de la centrul de detenție Goian au participat la careul dedicat ,,Ultimului sunet”

Elevii din cadrul Centrului de detenție pentru minori și tineri Goian au marcat finalizarea anului de studiu. La careul dedicat evenimentului „Ultimul sunet” a participat ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, adjuncta Ambasadorului Țărilor de Jos, doamna Maaike Keizer Gankema, precum și reprezentanți ai Fundației Regina Pacis.

În cadru evenimentului a participat și jurnalista Promo-LEX Diana Mazniuc, care, pe parcursul ultimului an, a venit cu mai multe contribuții în procesul de reintegrare a minorilor. În anul 2023, Diana a organizat mai multe sesiuni de discursuri motivaționale pentru copiii ajunși după gratii.

Ea este convinsă ca oamenii sunt modelabili și, având în vedere ca un copil este în cursul dezvoltării personalității sale, intervențiile utile, în timp proxim, sunt cele care pot să prevină recidiva.

Datorită cooperării strânse dintre societatea civilă și Penitenciarul nr. 10 – Goian, sunt extinse oportunitățile de dezvoltare și formare profesională pentru minori și tineri, facilitând reintegrarea socială a acestora.

Ar putea fi o imagine cu 7 persoane, podium şi text

Aterizare de urgență pentru un avion care zbura spre România. Păsările au distrus un motor

Un incident neprevăzut a avut loc la bordul unei aeronave Tarom, care efectua zborul RO384 din Paris Charles de Gaulle, Franța, către București Otopeni.

În timpul decolării, aeronava a lovit un stol de păsări, ceea ce a dus la avarierea gravă a unuia dintre cele două motoare.

Comandantul aeronavei a luat decizia de a reveni pe aeroportul Charles de Gaulle pentru siguranța celor 17 pasageri aflați la bord.

Potrivit Știri pe Surse, după aproximativ 15 minute de zbor, pasagerii au fost informați despre problemele întâmpinate și despre decizia de a se întoarce la Paris.

Aeronava nu mai poate zbura, fiind necesare reparații serioase pentru motorul afectat. Pasagerii au fost debarcați în siguranță și urmează să fie cazați în apropierea aeroportului.

De asemenea, se fac eforturi pentru a trimite pasagerii, în total 17 persoane, către București.

TAROM nu a oferit încă o declarație oficială privind incidentul, dar se așteaptă ca investigațiile să confirme impactul cu păsările ca fiind cauza principală a avariei motorului.

În astfel de situații, securitatea pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea principală, iar decizia de a se întoarce la sol este una standard în industria aviației pentru a preveni orice risc suplimentar.

Tânăr cu atac de cord, în timpul unui zbor, salvat de un medic care călătorea în același avion

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a suferit un stop cardiac și respirator în timpul unui zbor între Milano, Italia, și Palma de Mallorca, Spania, la doar 35 de minute după decolare.

Norocul a făcut ca la bord să se afle un medic expert, Alessandro Capitanini, care, împreună cu familia sa, a reușit să salveze viața tânărului, relatează Il Cittadino Pescia.

Capitanini, care este directorul unei clinici de nefrologie de la San Jacopo din Pistoia, călătorea spre Palma de Mallorca alături de soția sa, Michela, o asistentă medicală, și cei trei copii ai lor.

„Câteva minute după decolare, un bărbat a suferit un stop cardiac și respirator. Din cabina de pilotaj s-a solicitat intervenția unui medic”, a declarat doctorul italian.

Fără a sta pe gânduri, el a început să-i acorde primul ajutor bărbatului. „Am început să practic masajul cardiac. Împreună cu Michela și Francesca, fiica noastră, care este medic pediatru la Lugano, am folosit și defibrilatorul”, a adăugat el.

Intervenția rapidă a echipei improvizate de medici a fost crucială, în timp ce piloții au decis să devieze zborul spre aeroportul din Torino pentru o aterizare de urgență, unde echipajele de ambulanță erau pregătite să preia pacientul.

Tânărul, aflat în drum spre Palma de Mallorca pentru o petrecere a burlacilor, a fost transportat la spital și salvat.

Luca, tânărul salvat, i-a trimis ulterior un mesaj doctorului Capitanini pentru a-și exprima recunoștința:

„Bună seara, domnule doctor. Sunt Luca, băiatul pe care l-ați salvat în zbor, sâmbăta trecută.

Vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru mine. Dacă veți trece prin Milano, aș vrea să vă întâlnesc. Mulțumiri și din partea partenerei mele… care este gravidă cu două gemene…”.

sursa: www.rotalianul.com

A dat jos 12 kg, timp de 12 săptămâni, și continuă să-și remodeleze silueta!
Articolul anterior
Teatrul Popular își dă o nouă întâlnire cu publicul, în ajunul Floriilor!
Articolul următor