Zinaida și Romeo Sambrițchi au fost socri mari. Tudor, fiul cuplului, s-a căsătorit!

Weekend-ul trecut, Zinaida și Romeo Sambritchi au fost socri mari. Fiul lor cel mai mare, Tudor, s-a căsătorit. Nunta a avut loc într-un local de lux din Sîngera. Peste 200 de invitați au fost alături de miri în cea mai minunată zi din viața lor.

separator
Mirii, Tudor și Eugenia, au avut parte de o surpriză deosebită. Interpretul Cristi Sambrițchi, care este și fratele mirelui, le-a oferit o dedicație muzicală specială. La ceremonie, au încins atmosfera Sun Stroke Project, Dana Markitan, Simrat Orchestra, Valentin Uzun și Marcel Roșca.

,,A fost o nunta feerică! Ne-am pregătit pentru eveniment în jur de 8-9 luni și am asistat la cea mai de vis ceremonie care a unit destinele mirilor pentru totdeauna. M-au copleșit senzații duale, atât de fericire, cât și de nostalgie, plângeam cu lacrimi de bucurie!”, ne-a declarat, cuprinsă de emoție, Zinaida Sambrițchi, soacra cea mare.

Și Romeo Sambrițchi, socrul cel mare, a ținut să le transmită tinerilor îndrăgostiți un gând bun și un mesaj de urare:

,,Le urez mirilor o viața lungă și fericită împreună, armonie, dragoste. Să se iubească mereu ca în acea zi minunată. Fie ca viața să le fie frumoasă, să trăiască în pace și să fie un exemplu demn de urmat. Casă de piatră!”
Dat fiind faptul că mirii locuiesc și activează în afara țării, în Luxemburg, acolo unde duc faima țărișoarei noastre, Eugenia fiind manager în compania Amazon, iar Tudor – avocat în unul din cele mai mari cabinete de avocați din Luxemburg, mireasa a avut fericirea să îmbrace rochia de mireasă de câteva ori. Pe 1 iunie a avut loc cununia religioasă. A doua rochie de mireasă a fost oferită de salonul „Barcelona”, unde mireasa a avut o colaborare frumoasă cu o revistă de acasă, iar în seara nunții, Eugenia a purtat o rochie autohtonă, achiziționată la un salon din Capitală.

,,A fost o rochie foarte deosebită, comodă, elegantă, pur și simplu superbă, pe care nu a luat-o în chirie, dar a procurat-o pentru a o păstra și a o avea ca amintire de la acest minunat eveniment”, ne-a mai dezvăluit Zinaida Sambrițchi.

Le urăm mirilor casă de piatră și mulți ani fericiți împreună!

SUA a aplicat sancțiuni Evgheniei Guțul. Reacția bașcanei: ”Nu este o surpriză”

Statele Unite ale Americii au anunțat astăzi, 12 iunie, sancțiuni împotriva bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, pentru complicitate activă cu oligarhul condamnat fugar, Ilan Șor, și partidul Șor, declarat neconstituțional, precum și pentru înlesnirea acțiunilor lor de interferență politică ilegală, susținute de Kremlin.

Ambasada SUA la Chișinău precizează că sancțiunile includ blocarea tuturor proprietăților din Statele Unite sau aflate în posesia sau sub controlul unor persoane din SUA, transmite ipn.md.

La fel este vorba despre interzicerea tranzacțiilor cu persoane din SUA, în interiorul sau care tranzitează Statele Unite, interzicerea furnizării sau primirii de fonduri, bunuri sau servicii și neeligibilitatea Evgheniei Guțul pentru a intra în Statele Unite.

„Cetățenii moldovenii, inclusiv locuitorii UTA Găgăuzia, merită alegeri libere și corecte și instituții democratice. De asemenea, ei merită un viitor liber de influența malignă a Kremlinului. Statele Unite salută progresul Republicii Moldova în cadrul reformelor democratice și economice, precum și rezistența la acțiunile de interferență ale Kremlinului. Vom continua să sprijinim poporul și guvernul Moldovei pentru a construi un viitor mai democratic, mai prosper și mai sigur”, se menționează într-un comunicat de presă al misiunii diplomatice.

Premierul Dorin Recean a comentat că reacția promptă a SUA trebuie să servească drept exemplu justiției din Republica Moldova. 

„SUA au impus, astăzi, sancțiuni împotriva Evgheniei Guțul pentru implicare în acțiunile hibride împotriva statului Republica Moldova și cetățenilor ei, acțiuni finanțate cu bani din surse criminale. Decizia vine în urma unei cooperări eficiente cu partenerii noștri externi și vom continua să luăm măsuri decisive pentru a contracara corupția și amenințările la adresa securității naționale. Acțiunile de interferență au drept scop dezinformarea, perpetuarea corupției, destabilizarea și deturnarea proceselor democratice în Moldova”, a declarat premierul.

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, spune că nu este surprinsă să se vadă pe listele de sancțiuni ale Statelor Unite ale Americii. „Măcar acum mai multă lume știe despre găgăuzi”, a notat bașcana pe Telegram.

„Să mă văd pe listele de sancțiuni din SUA nu este o surpriză pentru mine. Acest lucru era de așteptat. Exact așa cum se comportă echipa lui Sandu, curatorii lor acționează în același mod. Nu este benefic pentru ei că noi, împreună cu parteneri de încredere, îmbunătățim condițiile de viață ale moldovenilor și, în special, ale găgăuzilor”, a scris Guțul, transmite Știri.md.

„Nu are rost să-ți fie frică de instanțe, sancțiuni, amenințări. Echipa noastră și cu mine nu ne vom opri înaintea obiectivului cel mare – îmbunătățirea vieții pentru poporul și țara mea. Am depășit și vom depăși cursa cu obstacole organizată de Maia Sandu și curatorii ei. Dar acum multă lume mai știe despre găgăuzi”, a mai adăugat bașcanul.

Emoții pentru elevii claselor a IX-a! Aceștia susțin azi examenul la istorie

Astăzi, 13 iunie, elevii claselor a noua susțin ultimul examen din cadrul sesiunii de absolvire a gimnaziului. Începând cu ora 09:00, aproximativ 30 de mii de candidați vor susține proba la istoria românilor și universală, scrie radiomoldova.md.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, în opt raioane, examenele de absolvire a gimnaziului sunt monitorizate de circa 400 de observatori voluntari. Această măsură este aplicată în cazul raioanelor în care elevii au absolvit gimnaziul cu note mari, dar au obținut rezultate slabe la examenul național de bacalaureat. Totodată, o parte din testele elevilor din aceste raioane vor fi reevaluate centralizat de o comisie republicană.

Amintim că testele vor fi verificate în perioada 3-19 iunie de către Comisiile Raionale sau Municipale de Evaluare. Rezultatele vor fi afișate la data de 20 iunie în fiecare instituție de învățământ, în care s-au desfășurat examenele. Elevii pot depune cerere de examinare a contestației la instituția de învățământ, pe 21 iunie. Rezultatele finale vor fi afișate pe 25 iunie.

Cel puțin zece medalii, cucerite de sportivii moldoveni la Campionatul Mondial de Kettlebell și Para Kettlebell din Polonia

Cel puțin zece medalii a cucerit Republica Moldova la Campionatul Mondial de Kettlebell și Para Kettlebell (haltere mici), care s-a desfășurat în orașul Rszesow, Polonia.

Cel mai bun rezultat l-a înregistrat Nicolae Frangu care a devenit campion mondial la proba biatlon și ciclul lung, rezervat seniorilor, iar Mihail Muntean a cucerit titlul de vicecampion în proba de ciclul Lung (10 min) și ciclul lung (30 min).

La categoria juniori, cea mai bună performanță a realizat-o Gheorghe Julei, care a devenit campion în proba snach 30 min. Tot în această probă, Alexandru Zibrițchi a ocupat locul II. Alți doi reprezentanți ai țării noastre, Maxim Andrieș și Denis Cojocaru, s-au situat pe locul II, respectiv III, în proba de One Arm Jerk.

Sportivii noștri au înregistrat rezultate remarcabile și în concursul de para Kettlebel, unde Valeriu Buruian, Mihail Țurcan, Sergiu Borș și Andrei Valentir, au devenit campioni mondiali.

La categoria Masters, s-a remarcat Mihail Suprovici, care a ocupat locul I în proba de biatlon, iar Nicolai Bîrliba s-a situat pe locul II, în concursul de Snach 30 min.

Participarea lotului național, format din 13 sportivi, la Campionatul Mondial de Kettlebell și Para Kettlebell, a fost posibilă cu suportul financiar al Ministerului Educației și Cercetării.

13 lucruri uimitoare despre corpul femeii, despre care nici chiar femeile nu știu
Articolul anterior
Circa 4000 de copii, care nu au fost vaccinați împotriva rujeolei, vor fi admiși la școală
Articolul următor