10 plante medicinale pentru combaterea infertilității

Infertilitatea în cuplu este o problemă cu impact psiho-emoțional major. În timp ce unele cupluri concep copii fără a se confrunta cu anumite probleme, în cazul altor, acest lucru se poate produce mai anevoios. Până la identificarea problemelor de natură medicală care conduc la infertilitate, natura oferă propriile soluții atunci când conceperea întârzie. Care sunt cele mai populare tratamente naturiste pentru infertilitate?

separator

Vâscul era considerată o plantă a fertilității în mitologia celtică. Și în zilele noastre acesta este considerat un stimulent concepțional. Fierbând trei crenguțe de vâsc timp de trei minute în jumătate de litru de apă poți obține o licoare benefică sistemului reproducător ce trebuie consumată cu opt zile înainte de venirea menstruației.

Propolisul este faimos în toată lumea pentru proprietățile sale medicinale. Acesta este un remediu eficient și împotriva endometriozei.

Frunzele și mlădițele de zmeur, dar și frucutul au rol în reglarea hormonilor și tonifierea mușchilor uterului, tinctura de mlădițe de zmeur poate fi utilizată în combaterea chisturilor ovariene. Mai mult, ceaiul de zmeur poate avea efecte în cazul femeilor cu ovare polichistice.

Rădăcina de lemn dulce este foarte apreciată pentru proprietățile sale curative în cultura orientală. Datorită proprietăților sale care au un rol important în reglarea și normalizarea nivelului de hormoni, rădăcina de lemn dulce este un bun tratament pentru infertilitate. Cu toate acestea, nu trebuie consumată în exces, deoarece poate provoca hipertensiune și dureri de cap.

Rădăcina de unicorn este unul din cele mai vechi remedii cunoscute împotriva infertilității. Aceasta acționează direct asupra ovarelor, reglează menstruația și repară mucoasa uterului. Mai mult, aceasta poate fi un remediu eficient și împotriva grețurilor de dimineață.

Trifoiul roșu aduce noroc femeilor care vor să rămână însărcinate. Acesta reglează menstruația, ajută la dezvoltarea embrionului, la întărirea sistemului imunitar și la detoxifierea sângelui. În egală măsură poate fi folosit cu succes și împotriva stresului.

Fructul castității este unul din remediile împotriva infertilității utilizate încă din antichitate. Această plantă ajută la tratarea dezechilibrărilor hormonale care produc menstruații neregulate și pot duce chiar la dispariția ovulației. Mai mult, consumul acesteia poate contribui și la diminuarea sindromului premenstrual.

Brânca ursului este o plantă foarte des întâlnită în pădurile din țara noastră. Această plantă este revitalizantă pentru întreg organismul, poate fi utilizată ca tratament pentru infertilitate, impotență, amenoree, ciclu menstrual neregulat sau menopauză prematură.

Rădăcina de batate sălbatice este un alt tratament împotriva infertilității. Aceste rădăcini conțin fitoestrogen care poate fi transformat pe cale chimică în progesteron. Rădăcina de batate sălbatice este folosită pentru tratarea crampelor menstruale, grețurilor cauzate de sarcină și a simptomelor menopauzei.

Ginsengul este o altă plantă miraculoasă ce are efecte benefice asupra întregului organism. Acesta stimulează capacitatea fizică și mentală a organismului, fiind considerat un tonic natural. Ginsengul contribuie la dizolvarea cheagurilor de sânge din uter după naștere sau avort, fiind totodată și un tratament împotriva infertilității la femei.

Notă: Informația prezentată în acest articol nu poate substitui recomandările medicului. Plantele medicinale trebuie folosite conform instrucțiunilor de utilizare, pentru a evita intoxicațiile și reacțiile adverse.

sursa

Mai mulți moldoveni întorși din vacanță de la Bukovel, depistați cu rujeolă

Mai multe cazuri de rujeolă în rândul cetățenilor care se întorc din vacanța din Bukovel, Ucraina, sunt înregistrate în ultima perioadă. Precizarea a fost făcută de Vladimir Bolocan, șeful-adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială Chișinău, care a precizat că un asemenea focar a fost înregistrat într-o familie nevaccinată. Un copil a fost confirmat cu rujeolă, iar tatăl său prezintă simptomele caracteristice bolii, scrie realitatea.md.

„Vreau să atenționez că după mai multe ture de odihnă ale cetățenilor noștri într-o regiune vestită din Ucraina, în munți, acum deja avem semnalate la întoarcere cazuri de rujeolă în cadrul familiilor nevaccinate.

Săptămâna trecută a fost raportat un astfel de focar familial, în care copilul deja a fost confirmat cu rujeolă și tatăl, având simptome de rujeolă cel mai probabil, așteptăm rezultatele finale.

Amintim despre vaccinare și amintim despre faptul că dacă apar simptome legate de creșterea bruscă e febrei, erupții cutanate, imediat părinții să se adreseze la medic, să nu se ocupe cu autotratamentul pentru că amalgamul virușilor care circulă acum este destul de divers și fiecare caz trebuie consultat cu medicul de familie sau pediatru”, a conchis Vladimir Bolocan.

Rujeola este o infecție cu grad înalt de contagiozitate, iar părinții sunt îndrumați să-și vaccineze copiii, deoarece vaccinarea este unicul mijloc de protecție sigură contra rujeolei, precum și a altor boli infecțioase, iar apartenenţa la o confesiune religioasă, naţionalitate, sau etnie nu ne protejează de boală.

Vaccinarea se efectuează gratuit, la vârstele de 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani. În cazul în care copiii nu au beneficiat de vaccin la vârstele corespunzătoare, medicul de familie va propune o schemă individuală de vaccinare.

Executivul a aprobat proiectul de lege cu privire la medicamente, cu scopul de a îmbunătăți accesul pacienților la tratamente sigure și eficiente

Pentru a îmbunătăți accesul pacienților la tratamente sigure și eficiente, conform ghidurilor clinice, Guvernul a aprobat, astăzi, 12 februarie, la inițiativa Ministerului Sănătății, proiectul de lege cu privire la medicamente. Acesta asigură calitatea și eficacitatea medicamentelor prin ajustarea cadrului normativ la acquis-ul european, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial

De asemenea, documentul urmărește reducerea deficitului de medicamente esențiale, atragerea producătorilor externi pe piața națională, sporirea competitivității pieței farmaceutice și facilitarea participării la studii clinice internaționale. Acești factori vor oferi pacienților opțiuni variate la medicamente de calitate și prețuri avantajoase.

Proiectul aprobat include prevederi noi ce țin de alinierea la standardele europene aplicabile procedurilor de fabricare, autorizare și reglementare a medicamentelor orfane, pediatrice și pentru terapii avansate. De asemenea, proiectul conține reglementări privind importul și punerea pe piață a medicamentelor, controlul calității și procedurile de inspecție. 

Astfel, revizuirea și modernizarea domeniului medicamentului vor asigura o reglementare eficientă și coerentă a procesului de autorizare, distribuire și accesibilitate a medicamentelor. 

Menționăm că proiectul de lege va contribui la crearea unui cadru legal stabil, în care operatorii economici din domeniul medicamentului vor putea desfășura activitatea conform reglementărilor internaționale, iar cetățenii vor beneficia de acces continuu și eficient la medicamente sigure și de calitate.

De ce visele recurente sunt adesea coșmaruri: Legătura dintre emoții și subconștient

Până la 75% dintre adulți experimentează vise recurente, iar majoritatea sunt negativ marcate, implicând teme precum frica, eșecul sau atacurile, potrivit Live Science. Experții explică de ce creierul nostru amplifică aceste emoții în somn și cum putem controla coșmarurile repetate pentru un somn mai liniștit.

Visele recurente reprezintă un fenomen surprinzător de comun, cercetările aratând că până la 75% dintre adulți experimentează cel puțin unul pe parcursul vieții. Aceste vise pot varia: uneori sunt aproape identice de fiecare dată, dar pot avea și teme, locații sau personaje recurente, plasate în contexte diferite.

Această variație le deosebește de coșmarurile cauzate de tulburarea de stres posttraumatic, o condiție psihologică în care oamenii retrăiesc amintiri specifice din viața de zi cu zi, cu mult mai puține variații, în timpul somnului.

Experții încă nu sunt siguri de ce experimentăm vise recurente, dar cercetările recente ajută la identificarea mai clară a tiparelor legate de frecvența și conținutul acestora, precum și a scenariilor care le provoacă.

De ce visele recurente sunt adesea negative Studii recente confirmă ideea conform căreia visele recurente sunt adesea coșmaruri.

Într-un sondaj din 2022 realizat de Michael Schredl, șeful laboratorului de somn al Institutului Central de Sănătate Mintală din Germania, adulții au descris visele recurente ca având o „tonalitate negativă” în două treimi din cazuri, aceste vise implicând frecvent teme precum a fi urmărit sau atacat, a ajunge târziu undeva sau a eșua la ceva.

Prin contrast, visele recurente pozitive ale participanților includeau teme precum zborul sau descoperirea unei camere noi în propria casă. Motivele pentru care avem o predispoziție mai mare spre vise negative nu sunt pe deplin înțelese, dar Schredl spune că visele tind să exagereze ceva din viața noastră de zi cu zi, chiar și un sentiment minor sau o situație pe care ne simțim neputincioși să o schimbăm.

„În vis, devine o emoție mult mai intensă, deși legătura nu este întotdeauna evidentă sau directă”, explică el.

Psihologia și neuroștiința oferă indicii suplimentare. De exemplu, suntem predispuși la ceea ce se numește „tendința spre negativitate”, o înclinație de a ne concentra mai mult asupra gândurilor, emoțiilor sau interacțiunilor sociale neplăcute decât asupra celor pozitive. Acest comportament este înrădăcinat în nevoia subconștientă de a rezolva situațiile negative care ne amenință supraviețuirea.

Tendința spre negativitate poate fi amplificată în somn, deoarece creierul reduce activitatea în zonele asociate cu logica liniară și activează porțiunile asociate cu emoțiile, slăbind filtrul dintre gânduri și sentimente.

Cum să controlezi visele recurente negative

Deirdre Leigh Barrett, cercetător în domeniul viselor și autor al cărții Pandemic Dreams (Visele pandemiei, 2020) și alți experți subliniază că visele recurente negative sunt comune și normale și că există măsuri care pot fi luate pentru a le controla. Unii oameni au găsit succes în terapia de repetiție prin imaginație, care implică reimaginarea repetată a coșmarurilor cu finaluri mai fericite înainte de culcare.

Nirit Soffer-Dudek, cercetător în domeniul conștiinței și psiholog clinic la Universitatea Ben-Gurion din Negev, Israel, recomandă cultivarea unei „igiene bune a somnului”.

Stabilirea unui program de somn consistent, limitarea utilizării ecranelor și evitarea cofeinei sau alcoolului înainte de culcare pot reduce starea emoțională intensă în care adormiți.

„Cel mai bun sfat pe care îl pot da este să impuneți limite clare între timpul de veghe și somn pentru a evita aducerea anxietății în vise”, spune ea.

O absolventă care inițial a primit nota 8, a obținut 10, după ce a făcut contestație la BAC
Articolul anterior
Firma din Ungaria suspectată de contaminarea produselor cu o bacterie periculoasă și-a retras marfa din România
Articolul următor