5 motive. De ce îți întârzie menstruația?

Adesea, unele femei trag concluzii greșite atunci când menstruația întârzie câteva zile sau ajung să facă unele presupuneri, deloc veridice. Pentru a evita aceste momente pe viitor cel mai indicat ar fi să te documentezi îndeajuns vizavi de acest subiect. Astfel toate nedumerirele tale vor fi lămurite. Iată care sunt cele mai frecvente motive pentru care îți poate întârzia menstruația.

separator


1. Ești însărcinată

Uneori, această întârziere a menstruației înseamnă exact ceea ce crezi: ești însărcinată. Din cauza faptului că simptomele timpurii ale sarcinii (crampe abdominale, balonare, sensibilitate a sânilor) sunt similare cu cele întâlnite în zilele dinaintea menstruației, poate fi dificil să îți dai seama dacă doar ți-a întârziat menstruația sau ești însărcinată. Ar trebui să faci un test de sarcină la o săptămână după data la care credeai că trebuie să îți vină menstruația pentru un rezultat exact.

2. Ești stresată

Știi deja că stresul poate avea o serie de efecte neplăcute, cum ar fi durerile de cap, creșterea în greutate, acneea și alte probleme ale pielii. Se pare că îți poate afecta chiar și menstruația. În momentul în care te afli sub stres fizic sau emoțional, organismul tău produce hormonii de stres, adrenalina și cortizolul.

Nivelurile ridicate ale acestor hormoni forțează creierul să decidă ce funcții sunt esențiale și care sunt nesatisfăcătoare până când perioada stresantă se termină. Lucruri precum fluxul de sânge către mușchi și oxigenul către plămâni sunt prioritizate, pe când digestia și sistemul reproducător se pot opri temporar în cazuri extreme.
Sub aceeași incidență cade și menstruația.

3. Ești bolnavă

Când ești bolnavă, fie că este vorba de o simplă răceală sau de ceva mai serios, stresul îți poate introduce organismul în starea de mai sus, în care prioritizează funcțiile corpului. Ovulația poate fi întârziată sau chiar omisă, ceea ce înseamnă că menstruația va întârzia sau nu va reveni decât atunci când organismul își revine.

4. Faci prea multă mișcare

Exercițiile fizice sunt perfecte pentru tine. Cu toate acestea, atunci când exagerezi și poate că restricționezi și mesele pentru a pierde în greutate, organismul tău nu produce suficient estrogen pentru a finaliza ciclul menstrual. Programele de exerciții în exces fără a consuma cantități suficiente de calorii pot provoca întreruperi ale ciclului menstrual.

5. Ți-ai schimbat programul

Chiar dacă nu îți vine să crezi, schimbarea programului, cum ar fi mutarea pe tura de noapte sau invers, poate deregla ceasul corpului tău, care are grijă de hormoni. Iar acest lucru poate avea ca rezultat întârzierea menstruației, care ar trebui să revină la normal atunci când organismul se obișnuiește cu schimbarea.

Sursa

Tragic! O femeie din Soroca a căzut într-o fântână de 15 metri adâncime
Articolul anterior
Grindina a făcut prăpăd în nordul țării. Lanuri întregi acoperite cu gheață
Articolul următor
Alte articole interesante