9 cele mai simple teste medicale pe care le poți face chiar acum: află dacă ești sănătos

Pentru a îngriji în mod corespunzător de sănătatea ta, trebuie să faci examene medicale periodice, măcar o dată pe an. De asemenea, este recomandat să fii atent la semnalele și simptomele pe care ți le dezvăluie corpul pentru a te adresa la timp la medic.

separator

Mai jos, vezi câteva teste simple pe care le poți face chiar acum. Află dacă ești sănătos!

1. Boli cardiace și pulmonareÎmpinge degetele arătătoare în forma unui J inversat și apasă unghiile împreună. Vezi un romb între ele? Excelent, cel mai probabil, cu inima și cu vasele tale e în regulă. Nu există niciun spațiu între unghii? Acesta poate fi un simptom al degetelor hipocratice sau ,,degetelor de toboșar”. Îngroșarea falangelor degetelor este rezultatul conținutului scăzut de oxigen din sânge. Deficitul de oxigen poate avea multe motive. De exemplu, boli cronice ale inimii sau plămânilor.

2. Accident vascular cerebral sau insuficiența circulațieiPentru acest test vei avea nevoie de un cronometru. Ridică un picior astfel încât coapsa să fie paralelă cu podeaua și notează timpul. Poți menține poziția timp de 20 de secunde sau mai mult? Excelent! Nu ai probleme legate de echilibru. Cel mai probabil, creierul tău se alimentează corespunzător cu sânge.

3. Anemia

Stând în fața oglinzii, trage în jos pleoapa inferioară. În mod normal, culoarea sa este roz luminos. În caz de anemie, pleoapa inferioară are o nuanță palidă sau chiar gălbuie. Anemia rezultă din lipsa de hemoglobină. Muschii și țesuturile organismului primesc oxigen puțin și nu pot funcționa normal. Dacă ai paloare, oboseală sau dificultăți de respirație, atunci este potrivit să faci testele medicale pentru a determina nivelul de fier din sânge.

4. Dezechilibru hormonal și deficiențe de micronutrienți

Căderea părului este un proces natural. Medicii spun că în fiecare zi pierdem de la 50 la 100 de fire de păr. Și nu-ți face griji pentru asta. Dar pentru a înțelege când este timpul să bați alarma, poți efectua un test simplu. Părul trebuie să fie uscat și curat. Ia un smoc mic de păr cu degetele și trage ușor. Dacă ai 2-3 fire de păr în mână, atunci totul este normal. Dacă ai mai multe, consultă medicul. Căderea părului are multe cauze: de la stres și îngrijire necorespunzătoare la probleme grave de sănătate. Părul devine mai subțire datorită dezechilibrelor hormonale sau deficiențelor nutriționale. Și acest simptom nu poate fi ignorat.

5. Sindromul de tunel carpianAcest test evidențiază boala profesională a lucrătorilor din birouri, a artiștilor și a motocicliștilor – sindromul de tunel carpian. Ridică brațele astfel încât antebrațele să fie paralele cu fața. Încearcă să ajungi cu vârful degetelor până la baza palmei. Menține această poziție timp de 1-2 minute. Dacă simți furnicături, amorțeli sau durere la încheieturi și degete, acest lucru poate fi un semn al sindromului de tunel carpian. Sindromul apare atunci când țesutul înconjurător strânge nervul median. Fără tratamentul în timp util, durerea și amorțeala se vor intensifica. Și abilitățile motorii fine ale mâinilor se vor înrăutăți.

6. Diabetul zaharat

Pentru a efectua următorul test, vei avea nevoie de ajutor. Cere-i partenerului să ia un creion și să atingă vârful degetelor cu capătul ascuțit și abrupt al creionului. Fără să te uiți, trebuie să comunici ce parte a creionului a fost atinsă. Dacă nu simți atingerea până la capăt, atunci micile terminații nervoase de pe picioare funcționează prost. Sensibilitatea redusă poate indica neuropatie – leziuni ale nervilor datorate diabetului sau altor probleme legate de circulația sâmgelui la nivelul picioarelor.

7. Probleme cu arterele perifericeÎn poziția din imagine, ridică picioarele la un unghi de 45 ° și ține-le câteva minute. După, apreciază culoarea picioarelor. Picioarele și degetele foarte palide (aproape albe) reprezintă un semn de scădere a fluxului de sânge din cauza arterelor înfundate. Arterele periferice furnizează sânge la nivelul membrelor. Și când lumenul arterei se blochează, mușchii nu primesc oxigen și apar simptome neplăcute: amorțeală, durere și slăbiciune.

8. Verificarea auzuluiEfectuează acest test într-o cameră liniștită. Adu mâna la ureche și freacă degetele împreună. Ai auzit sunetul? Îndepărtează-ți încet mâna până când distanța de la ureche atinge 15 cm. Încă mai auzi fricțiunea? E bine, auzul tău este în regulă. Repetă și cu cealaltă ureche.

9. Predispoziția la boli ale inimii și vaselor de sângePentru a face acest test, va trebui să ieși din casă. Urcă scările (8-12 pași), cântând o melodie. Poți să vorbești la telefon sau să citești o poezie. Dacă inima ,,sare” din piept și respirația ,,se pierde”, atunci sistemul cardiovascular și plămânii nu pot face față sarcinii. E nevoie să consulți medicul ori să faci mai mult antrenament zilnic, pentru a-ți crește rezistenta la efort.

Notă: testele menționate nu pot înlocui examinarea medicului specialist. În caz de simptome alarmante, efectuează o consultație medicală.

Catherine Zeta Jones a purtat o ie, care a stârnit discuții aprinse între românce și ucrainence
Articolul anterior
Dianna Rotaru și-a surprins fanii cu un nou look!
Articolul următor
Alte articole interesante