Acesta este organul care îmbătrânește cel mai repede

Trecerea timpului, inevitabil, lasă amprenta asupra întregului organism. Totuși, potrivit oamenilor de știință, semnele de îmbătrânire se remarcă la nivelul anumitor organe mai mult decât la celelalte, iar primul care arată semnele bătrâneții este pielea.

separator

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Genome Biology, zona care îmbătrânește prima este cea de la nivelul pieptului. Aici zona este extrem de sensibilă, des lăsată în bătaia soarelui iar primele semne ale trecerii anilor sunt remarcate mult mai ușor.

Nici zona din jurul ochilor nu este mai prejos, mai ales că ridurile de expresie sunt primele care apar. Dar există anumite trucuri prin care să întârzii cu mult brăzdarea pielii cauzată de trecerea timpului.

Evită greutatea oscilantă

Slăbitul, îngrășatul, sarcina, hormonii, toți acești factori au un cuvând greu de spus atunci când vine vorba despre greutatea ta. Cu cât îți menții un anumit număr de kilograme pe o perioadă mai mare de timp cu atât mai bine va fi pentru sănătatea ta.

Ține cont de faptul că un organism, unde țesutul adipos este din abundență, acolo se vor regăsi și probleme precum respirație deficitară, colesterol mărit, ficat gras, probleme cardiace.

Cu cât faci mai mult sport, se lucrează atât musculatura, și implicit pielea, cât și sistemul cardiac

Creierul și inima au cel mai mare beneficiu dacă alegi să faci sport, deoarece astfel vei beneficia de o cantitate mai mare de oxigen ce va fi transportată către toate celulele corpului tău.

Mișcarea favorizează buna irigare a tuturor țesuturilor inclusiv al pielii, aspect care va ține în frâu trecerea timpului.

Hidratarea este vitală

Nu aștepta să apară senzația de sete pentru a bea un pahar de apă. Când apare senzația de sete, organismul tău îți transmite semnalul că este deshidratat, nu mai are de unde să își procure surse de apă și așteaptă să te hidratezi. Evită astfel de senzații și bea suficientă apă pe parcursul zilei încercând să te adaptezi și la condițiile meteorologice.

Alimentația sănătoasă

Pe lângă sport și hidratare este necesar să te alimentezi corespunzător. O dietă cât mai bogată în antioxidanți, legume, fructe, îți va fi de mare ajutor.

În plus nu trebuie să uiți de odihnă, somnul nocturn, atunci când organismul se regenerează și se pregătește pentru o nouă rundă a doua zi.

sursa

Un moldovean care seamănă izbitor cu Iurii Șatunov, va juca într-un film despre legendarul artist
Articolul anterior
Alimente benefice pentru sănătatea oaselor
Articolul următor
Alte articole interesante