Află cum poți beneficia de un control gratuit la medicul mamolog!

Cancerul de sân ocupă primul loc după incidență în rândul femeilor, dintre toate tipurile de cancer. Din păcate, și mortalitatea din cauza cancerului mamar este una foarte înaltă, iar asta pentru că două din trei cazuri de cancer la sân sunt depistate în stadii avansate ale bolii, atunci când poate fi prea târziu. Prin urmare, efectuarea examenelor medicale cu scop profilactic are o importanță colosală în depistarea precoce a bolii și creșterea șanselor de supraviețuire.

separator

Cancerul la sân poate fi prevenit, prin efectuarea controalelor medicale regulate şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos.

Specialiștii recomandă femeilor, cu vârsta de până la 40 de ani, efectuarea examenului medical al sânilor cel puțin o dată la trei ani. După vârsta de 40 de ani, examenul clinic și mamografia se face anual, iar femeile care au un istoric familial agravat trebuie să înceapă testele de screening ale sânilor cu 10 ani mai devreme decât vârsta la care a fost diagnosticată patologia la membrul de familie.

Run Pink Moldova te invită la o consultație gratuită a specialistului mamolog. Fie că e vorba despre noduli, fibradenoame, umflarea sânilor, sâni dureroși, retracția sfârcului, înroșirea pielii, schimbarea culorii tegumentului, eliminări de lichid din mameloane, istoric familial agravat de cancer la sân sau la organele genitale interne – toate necesită o examinare amănunțită a specialistului.

În octombrie, luna de prevenție a cancerului la sân, Run Pink Moldova te invită la consultația gratuită a mamologului.

Consultația va fi efectuată de către Dr. oncolog mamolog Lilia Balacim, pe 28 octombrie, în incinta Holy Land, de pe strada Sciusev 37, în intervalul orar 10:00 – 16:00.

Dacă cunoști pe cineva care nu a fost niciodată la o asemenea consultație pentru că situația financiară nu îi permite, informeaz-o și înscrie-o la această consultație.

Înregistrarea prealabilă pentru consultație se face prin completarea formularului aici.

Află mai multe detalii pe pagina de facebook a evenimentului.

Locurile sunt limitate. Prioritate la consultație vor avea femeile din mediul rural.

O tânăra din Bălți l-a cucerit pe Ștefan Bănică la X Factor: ,,Acum vorbim de o posibilă finalistă”
Articolul anterior
Mama fetiței de 4 ani care s-a rătăcit pe străzile din Bălți a fost găsită
Articolul următor
Alte articole interesante