Anișoara Hanganu, terapeut Bowen în Chișinău: “Această terapie se adresează oricui, de la nou-născuți până la persoane în vârstă”

Anișoara Hanganu este terapeut Bowen în Chișinău. Această terapie a studiat-o în România mai bine de un an.  Este ferm convinsă că vindecă aproximativ 90 % din boli, fiind o metodă delicată și non invazivă. Este gata să distrugă orice limită și să comunice lumii întregi că orice problemă are și o soluție!

separator

– Ce este terapia Bowen?

– Terapia Bowen este o terapie manuală ce vine din Australia, creată de regretatul Tom Bowen.

Terapia Bowen este, de departe, cea mai simplă și mai eficientă tehnică holistă a secolului XXI.

Deși în Republica Moldova este nou apărută, pe plan internațional este considerată atât de medicina alopată, cât și de cea alternativă, ca fiind cea mai puternică metodă de însănătoșire.

– Ce poate trata?

– Grație abordării sale foarte delicate, Bowen se adresează oricui, de la nou-născuți până la persoane în vârstă. Bowen tratează persoana în întregime și nu doar simptomele unei boli.

Terapia Bowen și-a dovedit eficiența în tratarea problemelor musculare și osoase, cât și în tratarea afecțiunilor interne. Oferă alinare femeilor însărcinate și persoanelor cu nevoi speciale.

Destul de des aud această întrebare, ce anume poate trata sau dacă tehnica Bowen tratează problema ”X”? Am un răspuns sincer pentru această întrebare, dar de fiecare dată vin și cu o explicație.

Tehnica Bowen tratează toate bolile, dar depinde de boală, de câți ani este afecțiunea, cât de frecvente și mari sunt durerile și multe alte precizări, dar în 90% dintre cazuri terapia Bowen a oferit rezultate pozitive.

Terapia Bowen poate trata următoarele afecțiuni:

– Dureri de spate

– Dureri la nivelul gâtului

– Sciatica

– Torticolis

– Tendinita

– Dureri de origine artritică

– Tensiune sau dureri musculare

– Genunchi, inflamații la genunchi, entorse

– Accidentări sportive

– Stres și anxietate

– Dureri de cap/ Migrene

– Probleme respiratorii

– Astm

– Diabet

– Insomnii

– Probleme menstruale, infertilitate

– Colici la bebeluș

– Autism

Îmi este greu să ating doar câteva puncte, dar cred că am reușit.

– Cum decurge o ședință în terapia Bowen?

– Eu cu fiecare pacient am o consultație și o abordare unică, pentru că fiecare este individual și așa este și boala din corpul lui, chiar dacă noi credem că e la fel.

Există niște pauze specifice care se țin între secvențele de mișcări pentru ca organismul să aibă timp să prelucreze mesajul transmis prin aceste mișcări.

Pacientul stă culcat, relaxat, în timp ce terapeutul aplică mișcări extrem de fine. Se realizează cu degetele peste haine sau pe piele. Aceste mișcări nu provoacă dureri și transmit practic un mesaj către creier de începere a procesului de vindecare.

Ședința durează între 30-45 min. Tehnica Bowen se face o dată la 7 zile. Efectul după ședință durează în general până la 5 zile. Pacientul poate raporta o stare de bine chiar după prima ședință.

– Ce rezultate se pot obține cu terapia Bowen?

– Îmi place această întrebare, dar cel mai mult răspunsul ei. Cred că cele mai spectaculoase rezultate se pot obține cu această terapie.

Pornim de la faptul că nu poate fi comparată cu o altă tehnică. Tehnica Bowen nu poate face rău. Nu este deloc invazivă. Este greu să mă limitez la câteva rezultate, dar o sa încerc.

Am atins rezultate minunate la copiii cu autism.

Mai am un rezultat frumos ceea ce ține de AVC (accident vascular cerebral). Cred că toți știm ce sechele lasă, dar am reușit timp de 21 zile ca pacientul să meargă fără scaunul cu rotile.

– Cum anume funcționează?

Funcționează pe principiul reprogramării organismului.

Tehnica Bowen este genială datorită posibilității de a accesa memoria celulară. Organismul nostru are capacitatea să identifice cauza problemei și să echilibreze acele structuri unde a apărut deficiența. Tocmai asta se întâmplă după o ședință Bowen. Mișcările sunt foarte delicate. Se provoacă structuri musculare, tendoanele, ligamentele într-o manieră foarte delicată. Aceste mișcări ajung ca o vibrație în corp și activează doctorul interior.

– Există mulți sceptici care spun că terapia Bowen inventează o cauză a tuturor problemelor și vinde pacienților o rezolvare pentru absolut toate bolile. Cum comentați?

– Eu am întâlnit oameni ce au venit după ajutor, dar citeam în ochii lor lipsa de încredere și totuși undeva doreau să încerce. Nu îmi este greu să lucrez cu astfel de oameni. Eu am încredere în ceea ce spun, în ceea ce fac și cel mai bine e atunci când rezultatele vorbesc.  Eu știu că astfel de păreri sunt și vor fi, dar eu îi înțeleg. Mulți sunt dezamăgiți și în mare parte dacă nu a funcționat o tehnică, atunci toate sunt la fel. Niciodată nu o să fiu de acord cu teoria că ,,terapia Bowen inventează o cauză a tuturor problemelor”.

Problemele deja sunt. Pacientul deja vine cu o problemă la tine.  Plus la toate, terapeuții Bowen nu exclud tratamentul scris de medici. Tehnica Bowen oricum oferă rezultat.

Noi o să avem succes atunci când o să lucrăm în echipă. Terapeuți, medici, psihologi, nutriționiști…

De ce nu facem o echipă? Din ego!

Într-adevăr poate pare greu de crezut, când spunem că oferim rezultat bun în orice problemă, dar întotdeauna vin și cu o explicație. Întotdeauna! Explic despre ceea ce urmează, despre care sunt șansele, despre așteptări și TIMP. Eu sunt transparentă și corectă. Dacă există o problemă ce nu e de competența mea eu explic acelui om despre asta.

Spre exemplu, lucrez cu un copil de 15 ani diagnosticat cu autism. O boală de 15 ani, atunci nu pot spune acestei mame că totul va fi rezolvat în 5 ședințe. Dar câtă mulțumire există în ochii părinților, când copilul devine mai liniștit, doarme mai bine, apar lovituri mai puține. Sau atunci când îți scrie : ,,e prima dată când aud cum râde copilul meu în hohote”. Cum am putea spune că Bowen nu funcționează? Eu cred și o să spun mereu ,,Bowen este Soluția pentru orice problemă de sănătate”

Mulțumim frumos!

Succese mari în continuare!

 

 

Atenție la semnele de accident vascular cerebral: Fiecare minut contează

Reacția rapidă în caz de accident vascular cerebral (AVC) poate salva vieți și reduce efectele pe termen lung. Este esențial să recunoști simptomele unui AVC și să acționezi imediat, sunând la 112. Iată care sunt semnele critice ale unui AVC, cum le poți recunoaște și ce poți face pentru a preveni un astfel de eveniment, scrie clicksanatate.ro.

Un accident vascular cerebral apare atunci când alimentarea cu sânge către o parte a creierului este blocată, ceea ce poate duce la pierderea funcțiilor creierului. Fiecare minut contează; când cineva suferă un AVC, milioane de celule nervoase sunt afectate în fiecare minut. Cu cât se primește mai repede tratament, cu atât cresc șansele de recuperare și scad riscurile de invaliditate permanentă sau deces.

Semnele cheie – acronimul FAST

Pentru a-ți aminti simptomele principale ale unui AVC, folosește acronimul FAST:

1.  Face (Față) – Observi că o parte a feței este lăsată? Este dificil să zâmbească sau să-și controleze complet fața?

2.  Arms (Brațe) – Poate ridica ambele brațe fără probleme? Sau unul dintre brațe pare slab sau amorțit și nu poate fi ținut ridicat?

3.  Speech (Vorbire) – Vorbește clar? Persoana poate avea dificultăți de a articula cuvintele sau poate părea confuză.

4.  Time (Timp) – Dacă observi oricare dintre aceste semne, este vital să suni 112 fără întârziere.

Alte semne care pot indica un AVC

Pe lângă semnele FAST, alte simptome ale unui AVC includ:

  • Pierderea bruscă a forței într-o parte a corpului, inclusiv în picioare
  • Probleme bruște de vedere la unul sau ambii ochi
  • Pierderea capacității de a vorbi sau de a înțelege
  • Confuzie și pierderi de memorie
  • Dureri severe de cap apărute brusc
  • Amețeală sau pierderea echilibrului

Mulți oameni nu sună la ambulanță pentru că așteaptă să vadă mai multe simptome sau cred că acestea nu par grave. Cu toate acestea, chiar și un singur semn de AVC poate fi un semnal de alarmă. De exemplu, dacă vezi că cineva nu poate zâmbi normal, e posibil să nu crezi că este o urgență, dar este esențial să acționezi imediat.

Cum poți preveni un AVC

Deși un AVC poate lovi pe oricine, indiferent de vârstă, există câțiva pași simpli pentru a-ți reduce riscul:

  • Renunță la fumat
  • Fii activ fizic
  • Limitează consumul de alcool
  • Adoptă o dietă sănătoasă și menține o greutate normală
  • Fă controale regulate, mai ales după 40 de ani, pentru a detecta afecțiuni care pot crește riscul de AVC, cum ar fi hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat și diabetul.

Fiecare minut contează

Accidentele vasculare cerebrale pot avea consecințe devastatoare, dar recunoașterea semnelor și acționarea rapidă pot face diferența. Indiferent dacă ești acasă, la muncă sau afară, dacă vezi semnele unui AVC la tine sau la cineva apropiat, sună imediat la 112.

Fumatul, interzis în mai multe locuri și amenzi până la 15 000 de lei

Lista locurilor în care este interzis fumatul va fi extinsă. Vor fi incluse terenurile de sport, parcurile acvatice sau zonele din preajma piscinelor. Un proiect de lege care conține măsuri pentru combaterea și prevenirea fumatului a fost supus consultărilor publice la Parlament, transmite IPN.

Autorii documentului propun amenzi mai mari atât pentru comercializarea produselor din tutun în locuri interzise sau minorilor, precum și pentru persoanele care utilizează aceste produse în locuri interzise. Astfel, persoanele care vor comercializa aceste produse minorilor sau nu vor verifica vârsta cumpărătorului vor risca amenzi între 8 750 și 10 000 de lei, precizează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.

La fel, amenzi mai dure vor fi aplicate persoanelor juridice care vor admite fumatul în locuri interzise. Acest lucru va fi sancționat cu amendă de până la 12 000 de lei pentru persoanele cu funcții de răspundere și de până la 15 000 de lei pentru persoanele juridice, cu privarea dreptului de a desfășura o anumită activitate pe un termen de la șase luni până la un an. Se propune ca persoanele fizice care fumează în locuri interzise să fie sancționate contravențional cu amendă de până la 2 250 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de ore.

Documentul mai conține cerințe unice pentru etichetarea tuturor produselor din tutun, inclusiv țigaretele electronice, flacoanele de reumplere și produsele din plante pentru fumat. Acestea vor trebui să conțină avertismente clare despre riscurile consumului de nicotină. Se introduc noi interdicții pentru promovarea și sponsorizarea produselor din tutun și conexe, inclusiv în jocurile video sau programele TV.

Propunerile expuse în cadrul consultărilor publice vor fi luate în considerare la definitivarea documentului. Proiectul de lege urmează a fi examinat la ședințele comisiilor permanente și, ulterior, va fi propus spre examinare în plenul Parlamentului.

Potrivit datelor statistice, trei din zece moldoveni de vârsta adultă sunt fumători, iar mai mult de un sfert consumă zilnic produse din tutun.

Farmacia Familiei și Centrul Medical Avangard Med – un parteneriat exclusiv în avantajul clienților!

Anunțăm lansarea parteneriatului dintre Farmacia Familiei și Centrul Medical Avangard Med, o colaborare dedicată sănătății clienților noștri. Astfel, clienții Farmaciei Familiei beneficiază de o reducere specială de 50% la serviciile medicale oferite de Avangard Med, prezentând cardul de fidelitate Farmacia Familiei.

Reducerea este valabilă până pe 25 noiembrie, oferind oportunitatea de a accesa o gamă variată de servicii medicale la standarde înalte de calitate.

Avangard Med este deja recunoscut pentru echipa sa de specialiști dedicați și pentru echipamentele moderne utilizate în diagnosticare și tratament, iar acum, prin parteneriatul cu Farmacia Familiei, își propune să facă accesibile aceste servicii tuturor celor care pun sănătatea pe primul loc.

Nu ratați ocazia de a vă bucura de consultații și investigații la jumătate de preț, într-un mediu sigur și profesionist! Vizitați site-ul Avanagard Med și aflați mai multe despre serviciile Centrului Medical.

Farmacia Familiei și Centrul Medical Avangard – partenerii sănătății familiei!

Accident grav pe șoseaua Balcani
Articolul anterior
Ai rămas cu burtă după naştere? Află cum scapi de ea
Articolul următor