Anișoara Hanganu, terapeut Bowen în Chișinău: “Această terapie se adresează oricui, de la nou-născuți până la persoane în vârstă”

Anișoara Hanganu este terapeut Bowen în Chișinău. Această terapie a studiat-o în România mai bine de un an.  Este ferm convinsă că vindecă aproximativ 90 % din boli, fiind o metodă delicată și non invazivă. Este gata să distrugă orice limită și să comunice lumii întregi că orice problemă are și o soluție!

separator

– Ce este terapia Bowen?

– Terapia Bowen este o terapie manuală ce vine din Australia, creată de regretatul Tom Bowen.

Terapia Bowen este, de departe, cea mai simplă și mai eficientă tehnică holistă a secolului XXI.

Deși în Republica Moldova este nou apărută, pe plan internațional este considerată atât de medicina alopată, cât și de cea alternativă, ca fiind cea mai puternică metodă de însănătoșire.

– Ce poate trata?

– Grație abordării sale foarte delicate, Bowen se adresează oricui, de la nou-născuți până la persoane în vârstă. Bowen tratează persoana în întregime și nu doar simptomele unei boli.

Terapia Bowen și-a dovedit eficiența în tratarea problemelor musculare și osoase, cât și în tratarea afecțiunilor interne. Oferă alinare femeilor însărcinate și persoanelor cu nevoi speciale.

Destul de des aud această întrebare, ce anume poate trata sau dacă tehnica Bowen tratează problema ”X”? Am un răspuns sincer pentru această întrebare, dar de fiecare dată vin și cu o explicație.

Tehnica Bowen tratează toate bolile, dar depinde de boală, de câți ani este afecțiunea, cât de frecvente și mari sunt durerile și multe alte precizări, dar în 90% dintre cazuri terapia Bowen a oferit rezultate pozitive.

Terapia Bowen poate trata următoarele afecțiuni:

– Dureri de spate

– Dureri la nivelul gâtului

– Sciatica

– Torticolis

– Tendinita

– Dureri de origine artritică

– Tensiune sau dureri musculare

– Genunchi, inflamații la genunchi, entorse

– Accidentări sportive

– Stres și anxietate

– Dureri de cap/ Migrene

– Probleme respiratorii

– Astm

– Diabet

– Insomnii

– Probleme menstruale, infertilitate

– Colici la bebeluș

– Autism

Îmi este greu să ating doar câteva puncte, dar cred că am reușit.

– Cum decurge o ședință în terapia Bowen?

– Eu cu fiecare pacient am o consultație și o abordare unică, pentru că fiecare este individual și așa este și boala din corpul lui, chiar dacă noi credem că e la fel.

Există niște pauze specifice care se țin între secvențele de mișcări pentru ca organismul să aibă timp să prelucreze mesajul transmis prin aceste mișcări.

Pacientul stă culcat, relaxat, în timp ce terapeutul aplică mișcări extrem de fine. Se realizează cu degetele peste haine sau pe piele. Aceste mișcări nu provoacă dureri și transmit practic un mesaj către creier de începere a procesului de vindecare.

Ședința durează între 30-45 min. Tehnica Bowen se face o dată la 7 zile. Efectul după ședință durează în general până la 5 zile. Pacientul poate raporta o stare de bine chiar după prima ședință.

– Ce rezultate se pot obține cu terapia Bowen?

– Îmi place această întrebare, dar cel mai mult răspunsul ei. Cred că cele mai spectaculoase rezultate se pot obține cu această terapie.

Pornim de la faptul că nu poate fi comparată cu o altă tehnică. Tehnica Bowen nu poate face rău. Nu este deloc invazivă. Este greu să mă limitez la câteva rezultate, dar o sa încerc.

Am atins rezultate minunate la copiii cu autism.

Mai am un rezultat frumos ceea ce ține de AVC (accident vascular cerebral). Cred că toți știm ce sechele lasă, dar am reușit timp de 21 zile ca pacientul să meargă fără scaunul cu rotile.

– Cum anume funcționează?

Funcționează pe principiul reprogramării organismului.

Tehnica Bowen este genială datorită posibilității de a accesa memoria celulară. Organismul nostru are capacitatea să identifice cauza problemei și să echilibreze acele structuri unde a apărut deficiența. Tocmai asta se întâmplă după o ședință Bowen. Mișcările sunt foarte delicate. Se provoacă structuri musculare, tendoanele, ligamentele într-o manieră foarte delicată. Aceste mișcări ajung ca o vibrație în corp și activează doctorul interior.

– Există mulți sceptici care spun că terapia Bowen inventează o cauză a tuturor problemelor și vinde pacienților o rezolvare pentru absolut toate bolile. Cum comentați?

– Eu am întâlnit oameni ce au venit după ajutor, dar citeam în ochii lor lipsa de încredere și totuși undeva doreau să încerce. Nu îmi este greu să lucrez cu astfel de oameni. Eu am încredere în ceea ce spun, în ceea ce fac și cel mai bine e atunci când rezultatele vorbesc.  Eu știu că astfel de păreri sunt și vor fi, dar eu îi înțeleg. Mulți sunt dezamăgiți și în mare parte dacă nu a funcționat o tehnică, atunci toate sunt la fel. Niciodată nu o să fiu de acord cu teoria că ,,terapia Bowen inventează o cauză a tuturor problemelor”.

Problemele deja sunt. Pacientul deja vine cu o problemă la tine.  Plus la toate, terapeuții Bowen nu exclud tratamentul scris de medici. Tehnica Bowen oricum oferă rezultat.

Noi o să avem succes atunci când o să lucrăm în echipă. Terapeuți, medici, psihologi, nutriționiști…

De ce nu facem o echipă? Din ego!

Într-adevăr poate pare greu de crezut, când spunem că oferim rezultat bun în orice problemă, dar întotdeauna vin și cu o explicație. Întotdeauna! Explic despre ceea ce urmează, despre care sunt șansele, despre așteptări și TIMP. Eu sunt transparentă și corectă. Dacă există o problemă ce nu e de competența mea eu explic acelui om despre asta.

Spre exemplu, lucrez cu un copil de 15 ani diagnosticat cu autism. O boală de 15 ani, atunci nu pot spune acestei mame că totul va fi rezolvat în 5 ședințe. Dar câtă mulțumire există în ochii părinților, când copilul devine mai liniștit, doarme mai bine, apar lovituri mai puține. Sau atunci când îți scrie : ,,e prima dată când aud cum râde copilul meu în hohote”. Cum am putea spune că Bowen nu funcționează? Eu cred și o să spun mereu ,,Bowen este Soluția pentru orice problemă de sănătate”

Mulțumim frumos!

Succese mari în continuare!

 

 

Accident grav pe șoseaua Balcani
Articolul anterior
Ai rămas cu burtă după naştere? Află cum scapi de ea
Articolul următor