Apa de argint – cel mai bun antiseptic natural

Din cele mai vechi timpuri, bogații mâncau cu tacâmuri din argint și beau apă ținută în vase din acest metal prețios. Acest lucru nu se făcea pentru a arată cât sunt de înstăriți, ci pentru că aveau grijă de sănătatea lor.

separator

Deși inițial era doar o observație, acum este demonstrat științific – apă ținută în vase de argint devine un adevărat antibiotic natural, cu care poate fi dezinfectată orice suprafață. Asta pentru că ionii de argint au capacitatea să oprească înmulțirea bacteriilor, iar pe unele dintre acestea chiar să le distrugă definitiv. Nu în zadar și apă sfințită este ținută în vase de argint, iar preotul folosește linguriță de argint la sfânta împărtășanie.

Progresul științific și cel medicinal, suprapus de compania bulgară Euromed, a creat apa coloidală cu ioni de argint Scaler Silver, sub diferite forme. Aceasta este dozată în picături, spray nazal și spray bucal, pentru a acoperi un domeniu larg de utilizare.

De exemplu, picăturile Scaler Silver, în volum de 10 ml, sunt ușor de utilizat atunci când pacienții sunt copiii. Acestea sunt recomandate în tratamentul guturaiului sau sinuzitei, doza fiind de 2 picături în fiecare nara, de 3 sau chiar 4 ori în zi. Mai mult decât atât, apa coloidală cu ioni de argint luptă cu infecțiile la nivelul urechii medii sau a ochilor și se administrează în tratamentul conjunctivitelor.

Spray-ul nazal Scaler Silver, de 20 de ml, este recomandat copiilor mai mari și adulților. 5 sau 6 pufuri zilnice, în fiecare nară, vor asigura un tratament eficient al rinitelor, al guturaiului sever sau al anginelor.

În cazul durerilor de gât, în ajutor vine spray-ul bucal din apă argintată, Scaler Silver. Flaconul de 50 de ml este dotat cu o pompă mecanică, ceea ce îl face ușor de utilizat. Mai mult, acesta este recomandat și în tratarea diferitor boli fungice sau parazitare, a bolilor de piele, cum sunt acneea, herpesul, dermatita atopică sau psoriazisul. Este suficient să faceți câte un puf, de 3 ori în zi, pe zonele afectate.

Spray-ul bucal Scaler Silver, poate fi utilizat și inhalator, fiind dotat cu un capac ce se deschide și se închide fără să fie afectat flaconul sau pompa. Doză recomandată pentru inhalații, la copii este de 1,5-2 ml, iar pentru maturi – de 3-4 ml.

Produsele Scaner Silver sunt livrate în conformitate cu Directiva 93/42 a Uniunii Europene și nu au contraindicații, întrucât sunt absolut naturale, nu conțin produse nocive și nu prezintă risc pentru sănătate.

Poți comanda produsele Scaner Silver online pe farmacie.md. De asemenea, le poți găsi în rețeaua de farmacii Elody.

Patru cazuri de rujeolă, înregistrate în Capitală săptămâna trecută

Patru cazuri suspecte de rujeolă au fost înregistrate în Capitală, săptămâna trecută. Pacienții sunt un copil și trei adulți. Anunțul a fost făcut de Vladimir Bolocan, șef-adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, în cadrul ședinței Primăriei din 14 mai, scrie newtv.md.

„Săptămâna trecută a fost una nefavorabilă pentru rujeolă. Sunt patru cazuri suspecte, dintre care doar unul la copil, ceea ce este îmbucurător. Celelalte trei cazuri fiind în rândurile adulților”, a menționat Bolocan.

Menționăm că tratament specific contra rujeolei nu există, dar putem preveni boala prin vaccinare.

Screening și consultații medicale gratuite pentru locuitorii din trei raioane

Echipele mobile de medici specialiști continuă să ofere populației consultații profilactice gratuite acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Astfel, săptămâna curentă, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în mai multe localități din raionul Dondușeni și anume:

– pe 14 mai – în Codrenii Noi,  unde vor fi deservite persoanele din satele Țaul, Codrenii Noi, Briceva, Caraiman;

 – pe 15 mai –  în Crișcăuți, unde vor fi deservite persoanele din Crișcăuți, Horodiște, Teleșeuca;

– pe 16 mai – în Elizavetovca – vor fi deserviți locuitorii din Elizavetovca, Braicău, Briceni;

– pe 17 mai – în Rediul Mare, pentru persoanele din Rediul Mare și Pivniceni.

Tot în această săptămână vor fi prestate gratuit servicii medicale stomatologice copiilor în diferite localități din raioanele Căușeni și Nisporeni:

– în  intervalul 14 – 17 mai – în Taraclia, Căușeni.

– în  zilele de 14  și 15 mai  – în Marinici, Nisporeni;

– în zilele de 16 și 17 mai  – Șișcani, Nisporeni.

Săptămâna trecută  au efectuat examene profilactice gratuite  circa 400 de  persoane, dintre care peste 120 –  screening pulmonar și  circa 270 de copii au fost consultați de medicii stomatologi.

Primul pacient cu Parkinson din lume care a primit celule cerebrale crescute în laborator: și-a recăpătat mirosul și poate face sport

Premieră absolută în lumea medicală. Un bărbat diagnosticat cu Parkinson și-a recăpătat mirosul după ce i s-au implantat în creier 7 milioane de celule crescute în laborator.

Thomas Matsson este primul pacient cu Parkinson din lume care a primit milioane de celule cerebrale crescute în laborator.

Operația a avut loc în 2023, iar până astăzi el și-a recăpătat mirosul și poate face sport.

Cercetătorii de la Universitatea Lund din Suedia au implantat cu succes 7 milioane de celule cerebrale crescute în laborator în pacientul care suferă de boala Parkinson.

Cetățeanul suedez Thomas Matsson a fost primul din lume care a testat metoda acum aproximativ un an.

Matsson a fost diagnosticat cu Parkinson pe când avea 42 de ani, potrivit Euronews.com

Astăzi, Matsson recunoaște din nou mirosurile și face sport. Matsson spune că reușește să joace golf, ceea ce nu a mai putut să facă de 10 ani.

„Starea de dezorientare a dispărut. Am cele 7 milioane de celule ale mele și încep să funcționeze acum”, a spus Matsson.

„Fac patinaj pe distanțe lungi, slalom, schi fond, tenis și, mai ales, golf”, a spus el.

Cum functioneazã tratamentul revoluționar?

Boala Parkinson este o tulburare neurodegenerativă care afectează mișcarea din cauza pierderii celulelor care produc dopamină, care ajută la transmiterea semnalelor care controlează mișcarea și coordonarea ca neurotransmițător.

Terapia celulară concepută de cercetătorii de la Universitatea Lund implică expunerea celulelor stem din ouă fecundate- numite celule stem embrionare- la factori de creștere și semnale pe care le-ar primi în mod normal în timpul dezvoltării embrionului pentru a le direcționa să devină celule mature de dopamină.

Celulele sunt apoi implantate într-o zonă de 4 mm în centrul creierului pacientului, cel mai aproape de trunchiul cerebral, pentru a înlocui celulele dopaminergice pe care pacienții cu Parkinson le-au pierdut.

După câteva luni, aceste celule încep să trimită fibre nervoase și să producă dopamină.

„Speranța noastră este că ar putea fi administrat ca un tratament unic și speranța este ca pacienții să își reducă medicația, să evite efectele secundare ale tratamentului medicamentos și să obțină un efect motor bun pe termen lung de la celule pentru viață”, a explicat Gesine Paul-Visse, medic senior în neurologie la Spitalul Universitar din Skåne și profesor adjunct la Universitatea Lund.

Matsson nu s-a simțit bine imediat când s-a trezit de la procedura de 13 ore. A suferit o psihoză timp de 10 zile.

„Printre altele, am scăpat de două ori din secție. A doua oară, poliția a fost cea care m-a condus înapoi. Nu este ceva ce vreau să experimentez din nou. Absolut nu”, a spus Matsson.

Nu se știe dacă a fost un efect al expunerii îndelungate la anestezie sau dacă a avut de-a face cu adaptarea creierului  la noile celule cerebrale.

sursa

Ingredientul miraculos care reface ficatul şi reduce astenia
Articolul anterior
O moldoveancă e cea mai sexy bunicuță din Italia! A devenit câștigătoare în cadrul concursului Miss Nonna Fashion 2018
Articolul următor