Atenție! Poți fi infectat chiar dacă testul PCR este negativ

După ce un studiu efectuat la clinica MedLife, din România, a arătat că testele rapide nu sunt atât de eficiente, putând detecta doar unul din două cazuri pozitive, iată că nici testele RT-PCR nu sunt 100% sigure. Analizând peste 50.000 de probe de tip RT-PCR, specialiștii au ajuns la concluzia că testarea trebuie făcută doar după apariția simptomelor, pentru a avea un rezultat corect. Iar în cazul în care testul iese negativ și a existat un contact sau persistă simptomele caracteristice, li se acordă importanță și însemnătate celor din urmă.

„Spre deosebire de variantele anterioare SARS-CoV-2, tulpina Delta poate fi detectabilă doar după momentul apariției simptomelor. În conformitate cu ultimele recomandări, diagnosticarea infecției se recomandă a fi efectuată cumulând rezultatul testului cu simptomatologia și istoricul pacientul. Astfel, un rezultat RT-PCR NEGATIV, în prezența simptomelor specifice, NU exclude infecția SARS CoV-2, recomandarea FERMĂ fiind de izolare și retestare într-un interval de 48-72 ore”, se arată în comunicatul publicat de centrul de testare.

Concret, poți avea rezultat RT-PCR negativ, dar să fii infectat și să devii pozitiv peste o zi sau două. Astfel, în situația în care apar simptomele la scurt timp după un rezultat negativ, specialiștii recomandă repetarea testului.

foto: shutterstock

Transformarea spectaculoasă a unei tinere, la 1 an după ce a renunțat la mâncarea nesănătoasă
Articolul anterior
Cum arată astăzi îndrăgitele actrițe din serialele braziliene. Foto!
Articolul următor
Alte articole interesante