Bloggerița Miroslava Duma, diagnosticată cu o boală rară: ,,Mi s-a spus că mai am doar 7 luni de trăit”

Miroslava Duma, unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri de modă de lume, a anunțat pe pagina sa de Instagram că suferă de o boală rară la plămâni, mai mult chiar, doctorii îi dăduseră un diagnostic sumbru.

separator

Bloggerița de modă și fondatoarea site-ului de modă & cultură buro247.ru, a vorbit deschis despre starea ei de sănătate în cadrul unei postări pe care a făcut-o pe Instagram.

„La începutul acestui an am fost diagnosticată cu o boală rară de plămâni și mi s-a spus că mai am doar 7 luni de trăit. Am fost îngrozitor de speriată, însă, uitându-mă înapoi, am realizat că aceste luni de recuperare au fost probabil cele mai fericite luni din întreaga mea viață”, și-a început Miroslava Duma postarea.

„M-am oprit brusc din a alerga la maraton și am realizat cât de mult iubesc viața, cât de frumoasă este lumea noastră și cât de mult vreau să stau aici. Cu oamenii pe care îi iubesc. Pentru prima dată în viața mea, am văzut albastrul deschis al cerului. Și verdele frumos al copacilor. De parcă înainte am trăit pe o altă planetă. Mă trezeam fericită, doar pentru că mai pot petrece încă o zi aici. Fără să cer mai mult și fără să încerc să alerg mai repede.

Întreaga mea viață am căutat aprobare și am fost obsedată de „like-uri” atât în lumea fizică, dar și în cea virtuală, fără să realizez că trebuie să învăț cum sa îmi acord mie mai întâi acest „like”. Ani de autocritică, stres, dietă, exagerare fizică, mentală și emoțională au făcut ca sistemul meu imunitar să se prăbușească și m-am îmbolnăvit singură.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Earlier this year I was diagnosed with a rare lung disease, and given 7 months to live. It was crazy scary then, but looking back, I realise that the past few months of recovery were possibly the happiest months of my entire life. I suddenly stopped running the marathon and realized how much I love life, how beautiful our world is and how much I want to stay here. With the people I love. For the first time in my life, I saw the bright blue of the skies. And the beautiful green of the trees. As if I had lived on a different planet before. I wake up happy, just because I can spend one more day here. Not asking for more or trying to run faster. My entire life I was seeking approval and obsessing over “likes” both in the physical and virtual worlds, without realizing that I actually had to learn how to “like” myself first. Years of self criticism and doubt, stress, dieting, physically, mentally and emotionally pushing and pushing myself got my immune system to collapse and I had made myself fatally sick. I now realise that these past months were also the most creative months of my entire 34 years. Yet success to me today is not measured by external indicators anymore, but by what’s inside. It is measured by my own health, and the health of those I love. It is measured by how I choose to contribute to the world. For the past 2 years, the Universe caused me to experience a number of remarkably serendipitous events that sometimes felt surreal; like how a silly mistake, made by my lawyer, led me to an early diagnosis, and gave me a chance to live. I saw signs everywhere. As if someone was telling me: “don’t give up”. Today I continue to follow my big dream, and genuinely believe it can help save our planet. No matter what. And against all odds. One day I hope I’ll be able to tell you all about it. And most importantly: Thank you to all the wonderful people in my life, I love you with all my heart (and my lungs 🤓).

O postare distribuită de Miroslava Duma (@miraduma) pe

Acum realizez că ultimele luni au fost cele mai creative din toți cei 34 de ani ai mei. În acest moment, pentru mine succesul nu se mai măsoară prin indicatori externi, ci prin ceea ce este în interior. Este măsurat prin propria mea sănătate și prin sănătatea celor pe care îi iubesc. Se măsoară prin modul în care am ales să contribui la această lume.

În ultimii doi ani, Universul m-a făcut să trec prin evenimente remarcabile, care uneori au părut ireale: precum o greșeală prostească, făcută de avocatul meu, a dus la un diagnostic timpuriu care mi-a oferit șansa la viață. Am văzut semne peste tot. De parcă cineva îmi spunea „nu renunța”.

Azi îmi urmez marele vis și chiar cred că planeta poate fi salvată. Indiferent de situație. Și indiferent ce stă în drum. Într-o zi sper să pot să vă povestesc despre asta.

Și, cel mai important: Mulțumesc tuturor oamenilor minunați din viața mea, vă iubesc cu toată inima (și plămânii) mei”, scrie elle.ro

Important! Ce se întâmplă în organism după ce încetezi să mai fumezi țigări electronice

Țigările electronice au fost considerate o alternativă sănătoasă a celor clasice, dar studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat că acestea pot afecta plămânii și, în plus, dau dependență, scrie digi-world.tv.

Ce se întâmplă în organismul tău, însă, atunci când renunți să mai utilizezi țigări electronice? Aceasta este întrebarea pe care și-au pus-o mulți oameni, iar un expert a încercat să ofere un răspuns.

Potrivit The Healthy, atunci când încetezi să mai folosești țigările electrice, tensiunea arterială scade, iar circulația sângelui se îmbunătățește, potrivit Nikolei Djordjevic, project manager al Med Alert Help.

Aceasta susține că, în anumite cazuri, poate să se îmbunătățească și respirația. Aceste țigări electronice conțin două ingrediente glicol propilen și glicerină vegetală, care atunci când sunt încălzite produc niște compuși chimici ce afectează tractul respirator, potrivit unui studiu publicat în International Journal of Environmental Research and Public Health.


Țigările electronice, la fel ca și cele obișnuite, dau dependență, motiv pentru care odată ce ai încetat să le mai folosești te poți confrunta cu simptome precum creșterea dorinței de a fuma, schimbări ale stării de spirit, probleme de concentrare, iritabilitate, dar și anxietate. Unele persoane se pot confrunta și cu dureri de cap, transpirații, insomnie, constipație.

Totodată, țigările electronice îți pot afecta simțurile, motiv pentru care odată ce ai renunțat la ele poți să observi o îmbunătățire a capacității de a mirosi ori a gustului. În plus, cele mai noi studii arată că nicotina poate crește chiar și nivelul de zahăr din sânge.

O lună mai târziu după ce ai încetat să folosești țigările electronice vei observa o îmbunătățire a sănătății plămânilor, care vor funcționa mai bine. Astfel, respirațiile scurte și tusea nu vor mai reprezenta probleme pentru tine, potrivit sursei citate.

A fost înregistrat primul caz de gripă sezonieră

Agenția Națională pentru Sănătate Publică continuă supravegherea infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel național. Astfel, în perioada 18.11.2024-24.11.2024, au fost înregistrate 4889 de cazuri de infecții respiratorii, majoritatea fiind la copii (60%). Datele indică o creștere cu 1% față de săptămâna precedentă și o descreștere cu 24,1% în comparație cu perioada similară a sezonului precedent, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În perioada menționată, a fost înregistrat un caz de gripă sezonieră, de tip B, la o femeie în vârstă de 33 de ani, din raionul Criuleni. Persoana nu a fost vaccinată împotriva gripei.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 30 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 6 în regiunea transnistreană), fiind o creștere cu 3,5% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate 6 cazuri.

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

Ai lucruri mai importante de făcut? De sărbători, produsele METRO vin direct acasă!
Articolul anterior
Alarmant! Fiecare a şaptea femeie din Moldova suferă de depresia postnatală
Articolul următor