Cafeaua te protejează de cancerul la ficat!

Lăudată de unii, criticată de alții, totuși cafeaua aduce și beneficii organismului. Recent, în jurnalul Clinical Gastroenterology and Hepatology, a fost publicată o analiză care demonstrează că poate fi redus riscul de carcinom hepatocelular, cel mai răspândit tip de cancer la ficat, dacă consumi cafea regulat.

separator
Cafeaua te protejează de cancerul la ficat!

„Efectul benefic al cafelei ar putea fi mediat de faptul cunoscut că previne diabetul, un factor de risc pentru cancerul de ficat, şi pentru că are efecte pozitive asupra enzimelor din ficat. Cercetarea noastră confirmă ceea ce se crede – cafeaua este bună pentru sănătate, mai ales în ceea ce priveşte ficatul”, a explicat Carlo La Vecchia, autorul studiului.

Cercetătorii au efectuat un studiu a articolelor publicate între 1996 şi septembrie 2012, analizând un total de 3.153 de cazuri.

Oamenii de ştiinţă subliniază că majoritatea cancerelor de ficat pot fi evitate prin vaccinarea împotriva virusului hepatitei B, aplicarea măsurilor împotriva transmiterii virusului hepatitei C şi prin reducerea consumului de alcool. Aceste trei măsuri pot preveni 90% din totalul cazurilor de cancer la ficat.

Sursa

 

Ce conține terciul și când îl poți consuma?
Articolul anterior
Acum produsele cosmetice L’Oréal sunt mai accesibile!
Articolul următor
Alte articole interesante