Când ești răcit, pofta de mâncare ți se reduce considerabil, iar un gât inflamat face și mai dificilă alimentația. Cu toate acestea, trebuie să îi furnizați corpului nutrienții necesari pentru a se pune pe picioare, prin consumul de alimente potrivite, care stimulează sistemul imunitar.
Iată 7 alimente pe care le poți mânca atunci când ești răcit.
1. SUPA DE PUI
Supa de pui vă ajută să obțineți lichidele de care aveți nevoie pe durata răcelii și este hrănitoare. Studiile sugerează că supa de pui fierbinte poate îmbunătăţi acţiunea substanţei care protejează celulele corpului de bacterii şi viruşi.
2. USTUROI
Usturoiul a fost folosit în medicina alternativă pentru o varietate de afecțiuni de-a lungul secolelor. Se pare că atunci când este consumat în timpul răcelii, usturoiul sporește imunitatea și reduce din severitatea simptomelor.
3. GHIMBIR
Ghimbirul vă poate ajuta să ameliorați durerile de stomac și greața. Unele studii sugerează că luptă împotriva inflamației. Îl puteți include în mâncăruri sau băuturi.
4. CEAI FERBINTE
Ceai verde, de tei, negru etc., există o gamă largă de ceaiuri care vă pot îmbunătăți starea atunci când sunteți răcit. Inspirați aburul fierbinte pentru a vă curățați nasul înfundat. Adăugați o lingură de miere și suc de lămâie pentru a vă calma durerea în gât.
5. IAURT
Iaurtul cu culturi vii nu numai că poate ajuta la calmarea durerii în gât, dar vă poate stimula și sistemul imunitar. Optați pentru iaurtul fară zahar.
6. FRUCTE CU VITAMINA C
Vitamina C este un nutrient care ajută stimularea sistemului uminitar, care este deosebit de important atunci când sunteți bolnav. În timp ce suplimentele vă pot ajuta, corpul dumneavoastră poate absorbi nutrienți precum vitamina C mai eficient din alimentele pe care le consumați.
Luați în considerare fructele bogate în vitamina C precum: căpșuni, roșii, citrice.
7. TERCI DE OVĂZ
Când sunteți bolnav, un castron fierbinte cu terci de ovăz poate fi o alegere alimentară ușor de consumat și hrănitoare.
Făina de ovăz, la fel ca alte cereale integrale, este, de asemenea, o sursă naturală de vitamina E., care stimulează imunitatea. De asemenea, conține antioxidanți polifenoli, precum și fibre beta-glucanice care întăresc imunitatea.