Ce se întâmplă cu corpul tău dacă iarna dormi în șosete

Somnul de calitate este important pentru sănătate indiferent de sezon. Totuși, specialiștii susțin că să un somn bun pe timp de iarnă este chiar necesar, deoarece în timpul somnului organismul activează procesele regenerative necesare pentru menținerea sănătății.

separator

Majoritatea oamenilor se simt rău și sunt deprimați dacă nu dorm suficient. Recent, s-a făcut și un experiment în care un grup de oameni au dormit mai multe săptămâni în șosete. Rezultatul a fost uimitor, pentru că acest obicei le-a îmbunătățit considerabil starea generală ade sănătate. Așadar, de ce bine să dormi noaptea în șosete:

Șosetele înmoaie pielea uscată – unii oameni se trezesc cu picioarele uscate; mai ales în lunile de iarnă când temperatura scade. Acest lucru poate duce cel puțin la probleme estetice. Iar pentru a evita astfel de situații, aplicați o cremă hidratantă pe picioare înainte de culcare și îmbrăcați șosete din bumbac curate.

Ajută în cazul bolii Raynaud – o boală rară care afectează celulele sangvine umane și provoacă o reacție excesivă la frig, care, în cazuri grave, poate duce la ulcere sau necroze (necroza tisulară).

Reduc transpirația și febra – acestea ajută la reglarea temperaturii corpului, care nu trebuie să livreze căldură în cea mai îndepărtată parte a acesteia. Acest tip de control al temperaturii poate fi de ajutor în prevenirea transpirației și a căldurii, ceea ce poate duce la tulburări de somn.Iată câteva trucuri pentru a vă ajuta să dormiți mai bine:

  • Faceți o baie fierbinte înainte de a merge la culcare
  • Cu trei ore înainte de somn, nu trebuie să mâncați sau să beți (maximum este un pahar de apă)
  • Alegeți un nivel confortabil de iluminare

Sperăm că aceste informații vă vor ajuta să dormiți mai bine și veți scăpa în cele din urmă de afecțiuni de iarnă care de cele mai multe ori sunt enervante!

Profesorul Ion Mărgineanu înaintează, prin ploaie și ninsoare, pe jos spre Alba Iulia: ,,E păcat pe așa un viscol să trăiești fără un țel”
Articolul anterior
Este a doua căsnicie mai reușită decât prima sau nu?
Articolul următor
Alte articole interesante