Cele mai ciudate mituri despre fertilitate

Perioada fertilă a unei femei este intervalul dintr-o lună calendaristică, în care șansele acesteia de a rămâne gravidă sunt cele mai mari. Conform unui stud.iu recent publicat de site-ul www.thefrisky.com , femeile tinere subestimează posibilitatile de a rămâne însărcinate, în timp ce femeile între 30 și 40 de ani, și le supraestimează. De fapt, circulă o multitudine de mituri despre fertilitate, iată doar câteva dintre acestea.

separator

1. Trebuie să faci sex zilnic ca să măreşti şansele de a rămâne însărcinată

Fals. Majoritatea femeilor au un ciclu menstrual care vine o dată la 28 de zile, iar acest lucru înseamnă că există aproximativ 6 zile pe lună în care poți să rămâi însărcinată, explică site-ul medical webmd.com Această perioadă, care este adesea semnalată sub denumirea de ”fereastră a fertilității” și cuprinde ziua în care ovarele eliberează un ovul și următoarele 5 zile după acest lucru. Prin urmare, tu poţi să faci sex zilnic, dar acest lucru nu va mări şansele de a rămâne însărcinată.

2. Poţi face fată sau băiat dacă faci anumite lucruri

Fals. Poate ai auzit deja tot felul de poveşti legate de anumite lucruri pe care dacă le faci poţi să controlezi sexul copilului. Să faci sex în primele zile din fereastra fertilă dacă vrei băiat sau la finalul ferestrei fertile dacă vrei să ai fată sau multe alte aberaţii de acest fel. Nu există aşa ceva şi nu poţi influenţa cu nimic sexul copilului.3. Stai cu picioarele ridicate 20 de minute după ce ai făcut sex

Fals. Poate ai văzut în filme că unele femei stau cu picioarele ridicate pe pereţi după sex ca să crească şansele de a rămâne însărcinate. Trebuie să ştii că sperma este foarte agilă şi reuşeşte să ajungă singură unde trebuie. Nu trebuie să stai în cap sau cu picioarele ridicate pentru că nu există dovezi care să ateste că aceste trucuri pot mări fertilitatea.

4. Nu e bine să foloseşti lubrifianţi când vrei să rămâi însărcinată

Parţial adevărat. Unii lubrifianţi sunt siguri, în vreme ce alţii trebuie evitaţi dacă vrei să rămâi însărcinată. Nu trebuie să foloseşti lubrifianţii care conţin spermicide pentru că sunt special concepuţi ca să distrugă spermatozoizii, iar în cazul tău nu se doreşte acest lucru. Potrivit specialiştilor citaţi de site-ul specializat ovuline.com, chiar şi alţi lubrifianţi care nu conţin spermicide pot să aibă anumite efecte negative asupra calităţii spermei şi pot să perturbe echilibrul florei vaginale. Citeşte cu atenţie specificaţiile de pe produs înainte de a-l folosi! De asemenea, reţine că pentru o lubrifiere bună unele femei au nevoie de mai mult de 20 de minute de preludiu.

5. Nu poţi rămâne însărcinată când alăptezi

Fals. Unele femei consideră alăptatul ca o formă de contracepţie şi consideră că nu au cum să rămână însărcinate atunci când alăptează. E drept că şansele nu sunt foarte mari pentru că în timpul alăptării se inhibă anumiţi hormoni implicaţi în procesul de ovulaţie, însă există o mică posibilitate să rămâi însărcinată. Potrivit experţilor, se pare că există o şansă mai mică de 6% să rămâi însărcinată când alăptezi dacă bebeluşul este alimentat exclusiv la sân, are sub 6 luni şi nu ţi-a revenit menstruaţia.
6. Trebuie să ai orgasm ca să rămâi însărcinată

Fals. Unele cercetări ar sugera că orgasmul ajută spermatozoizii să ajungă mai uşor la ovul, însă specialiştii susţin că nu sunt obligatorii ca să rămâi însărcinată. Închipuie-ţi că dacă acest mit ar fi adevărat, atunci rata infertilităţii ar fi una mult mai mare: 75% dintre femei nu ajung la orgasm numai prin penetrare şi 10-15% dintre femei nu ajung la orgasm. Prin urmare, orgasmul este mereu de dorit, însă nu e obligatoriu să-l ai ca să rămâi însărcinată.

Sursa

Bonă în străinătate, 7.500 de euro pentru 6 săptămâni. Anunțul incredibil al unei familii

Un anunț de angajare mai mult decât atractiv a apărut recent pe site-urile de publicitate din Austria, în care un cuplu rezident în localitatea austriacă Maria Wörth din districtul Klagenfurt-Land (Carintia) caută o bonă pentru fiica lor care se va naște pe 7 iulie. Pentru o perioadă de șase săptămâni, bona va primi un salariu de 7.500 de euro.

Potrivit heute.at, bona ar câștiga 250 de euro pe zi, în condițiile unui program de muncă normal, respectiv opt ore pentru cinci zile din săptămână, scrie rotalianul.com.

Însă „plata generoasă” a familiei americano-austriece care așteaptă un bebeluș presupune un altfel de program pentru bona dorită.

„Timpul de lucru ar fi de 12 până la 18 ore zilnic”, se precizează în anunț, unde ar fi incluse și turele de noapte. În schimb, zilele de odihnă, weekend-urile libere sau problema asigurării de sănătate nu au fost menționate.

De asemenea, de la viitoarea bonă se așteaptă și sarcini suplimentare.

Pe lângă activitățile obișnuite bonelor, cum ar fi îmbăierea, schimbarea scutecelor, pregătirea și curățarea biberoanelor, spălatul hăinuțelor, adormirea bebelușului sau scoaterea sa la plimbare, pentru micuța încă nenăscută se dorește și „intrarea sa într-un ritm optim de somn” și documentarea dezvoltării greutății sale.

Ca și cerințe ale angajatorului, una singură este specificată în anunț: experiența cu nou-născuți. Cunoașterea limbii engleze este un avantaj pentru obținerea slujbei, dar nu este obligatorie, la fel și cunoștințele de limba germană, conform textului din anunț.

În schimb, bona câștigătoare a postului se poate aștepta la o „vară împreună, la lac”. Persoanele interesate pot aplica prin trimiterea unui e-mail la adresa neugeburtenbetreuung2023@gmail.com .

Descoperire uluitoare despre oamenii cu ochi albaștri. Cum se explică că cei mai mulți dintrei ei locuiesc în Europa

Descoperire uluitoare făcută de oamenii de știință despre oamenii cu ochi albaștri. Această mutație genetică petrecută cu mult timp în urmă explică de ce numărul cel mai mare a posesorilor de ochi albastri sunt în Europa. Se pare că toți au același strămoș comun! Nu același lucru e valabil despre oamenii cu ochii verzi!

Adevărul despre această culoare a ochilor. Ce au în comun oamenii care au  ochi albaștri – Capital

Nu este un secret pentru nimeni că ochii albaștri sunt mai rari decât cei căprui sau negri, dar oamenii de știință au făcut abia acum lumină asupra modului în care au apărut, de fapt, ochii albaștri.

Se pare că toți oamenii cu ochi albaștri împărtășesc același strămoș, dezvăluire care îi face pe oamenii cu această particularitate să se simtă inconfortabil când se întâlnesc cu „frați” lor ancestrali.

Oamenii de știință știau că ochii albaștri sunt dați de o genă recesivă, dar când au cercetat de unde provin exact aceste gene, un studiu a descoperit că toate pot fi urmărite până la o singură persoană.

Toți oamenii cu ochi albaștri au un strămoș unic

Știm că oamenii cu ochii albaștri sunt mult mai rari decât cei cu ochii căprui, doar între 8 și 10% din populația lumii având această caracteristică.

Oamenii de știință au dezvăluit că mutația genetică provine de la un om singular care a trăit între 6.000 și 10.000 de ani în urmă.

Cercetătorii au încercat să descopere ce a cauzat această schimbare studiind gena OCA2, care determină nivelul de pigment maro din ochiul uman, timp de mulți ani.

Cu toate acestea, s-a dovedit că mutația genetică care are ca rezultat ochi albaștri provine de la o genă complet diferită numită HERC2, care stopează complet gena OCA2 și „diluează” maroul în albastru.

Nu același lucru e valabil despre oamenii cu ochii verzi

De unde știu biologii că totul se leagă de un strămoș comun? Pentru că fiecare persoană cu ochi albaștri are aceeași mutație.

Deși mai sunt încă multe cercetări de făcut, se crede că mutația s-ar fi putut răspândi atunci când oamenii au migrat din Africa în Europa, ceea ce ar explica într-un fel de ce în principal oamenii de origine europeană par să aibă ochi albaștri.

Descoperirea a fost făcută de o echipă de cercetare de la Universitatea din Copenhaga, scrie kanald.ro, potrivit Lad Bible. Studiul a analizat, de asemenea, variația altor culori de ochi mai puțin obișnuite, cum ar fi verdele, ceea ce a dovedit și mai mult ideea că o singură persoană are originea genei cu ochi albaștri.

Autorul studiului, profesorul Hans Eiberg de la Departamentul de Medicină Celulară și Moleculară, a declarat pentru Science Daily: „Persoanele care au ochii verzi pot fi explicate prin faptul că au o cantitate redusă de melanină în iris, ceea ce este foarte diferit de cazul celor cu ochi albaștri.”

„Din aceasta, putem concluziona că toți indivizii cu ochi albaștri sunt legați de același strămoș. Toți au moștenit același comutator exact în același loc din ADN-ul lor”, a spus omul de știință.

O mamă, care și-a forțat copiii să mănânce săpun și să facă dușuri fierbinți, a fost condamnată la închisoare

O mamă, care și-a abuzat în nenumărate rânduri copiii, forțându-i să mănânce săpun și să facă dușuri fierbinți, a fost condamnată la 15 ani de închisoare.

Cum ar putea preveni România violența domestică?

Cheryl Pickles, în vârstă de 35 de ani, din County Durham, și-a abuzat copiii timp de mai mulți ani, împreună cu partenerul ei, Andrew Hadwin, în vârstă de 39 de ani.

Procesul în care ei sunt acuzați de rele tratamente împotriva copiilor, s-a încheiat în luna ianuarie a acestui an. Cei doi au fost codamnați pentru mai multe capete de acuzare, printre care neglijența copiilor și pervertirea cursului justiției, relatează ChronicleLive, citată de protv.ro și Daily Star.

Partenerul ei a murit în închisoare în februarie, după ce a fost arestat preventiv. De asemenea, el fusese acuzat de trei capete de acuzare, printre care și viol asupra unui alt copil.

În prezent, se desfășoară anchete pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs decesul său.

Abuzurile comise de cei doi au ieșit la iveală atunci când unul dintre copii a dezvăluit cu curaj ceea ce i s-a întâmplat, în 2018.

Ancheta, care s-a întins pe parcursul a patru ani și a implicat peste 150 de martori, a arătat că Hadwin și Pickles au forțat copiii să mănânce săpun, i-au închis în dulapuri și i-au obligat să facă dușuri și băi fierbinți.

De asemenea, cuplul le tăia accesul la mâncare, lăsându-i pe copii să caute resturi de mâncare în gunoi. Într-o altă situație, copiii au fost găsiți la 4 dimineața mergând pe jos până la un supermarket, aflat la șase kilometri distanță. De asemenea, cei doi comandau mâncare gătită la pachet și îi obligau pe copii să îi privească cum mănâncă, în timp ce stăteau în poziții de stres.

Pickles a fost găsită vinovată de cinci capete de acuzare, printre care cruzime față de copii și unul de pervertire a cursului justiției. Ea a fost găsită nevinovată de activitate sexuală cu un copil.

Femeia a fost condamnată la 12 ani pentru cruzime și la trei ani pentru pervertirea cursului justiției, pedepse care vor fi executate consecutiv.

Un bebeluș s-a născut acasă, iar altul, în ambulanță în drum spre spital
Articolul anterior
Trupa DoReDos a evoluat în semifinala Eurovision 2018! Vezi video
Articolul următor