Cele mai ciudate mituri despre fertilitate

Perioada fertilă a unei femei este intervalul dintr-o lună calendaristică, în care șansele acesteia de a rămâne gravidă sunt cele mai mari. Conform unui stud.iu recent publicat de site-ul www.thefrisky.com , femeile tinere subestimează posibilitatile de a rămâne însărcinate, în timp ce femeile între 30 și 40 de ani, și le supraestimează. De fapt, circulă o multitudine de mituri despre fertilitate, iată doar câteva dintre acestea.

separator

1. Trebuie să faci sex zilnic ca să măreşti şansele de a rămâne însărcinată

Fals. Majoritatea femeilor au un ciclu menstrual care vine o dată la 28 de zile, iar acest lucru înseamnă că există aproximativ 6 zile pe lună în care poți să rămâi însărcinată, explică site-ul medical webmd.com Această perioadă, care este adesea semnalată sub denumirea de ”fereastră a fertilității” și cuprinde ziua în care ovarele eliberează un ovul și următoarele 5 zile după acest lucru. Prin urmare, tu poţi să faci sex zilnic, dar acest lucru nu va mări şansele de a rămâne însărcinată.

2. Poţi face fată sau băiat dacă faci anumite lucruri

Fals. Poate ai auzit deja tot felul de poveşti legate de anumite lucruri pe care dacă le faci poţi să controlezi sexul copilului. Să faci sex în primele zile din fereastra fertilă dacă vrei băiat sau la finalul ferestrei fertile dacă vrei să ai fată sau multe alte aberaţii de acest fel. Nu există aşa ceva şi nu poţi influenţa cu nimic sexul copilului.3. Stai cu picioarele ridicate 20 de minute după ce ai făcut sex

Fals. Poate ai văzut în filme că unele femei stau cu picioarele ridicate pe pereţi după sex ca să crească şansele de a rămâne însărcinate. Trebuie să ştii că sperma este foarte agilă şi reuşeşte să ajungă singură unde trebuie. Nu trebuie să stai în cap sau cu picioarele ridicate pentru că nu există dovezi care să ateste că aceste trucuri pot mări fertilitatea.

4. Nu e bine să foloseşti lubrifianţi când vrei să rămâi însărcinată

Parţial adevărat. Unii lubrifianţi sunt siguri, în vreme ce alţii trebuie evitaţi dacă vrei să rămâi însărcinată. Nu trebuie să foloseşti lubrifianţii care conţin spermicide pentru că sunt special concepuţi ca să distrugă spermatozoizii, iar în cazul tău nu se doreşte acest lucru. Potrivit specialiştilor citaţi de site-ul specializat ovuline.com, chiar şi alţi lubrifianţi care nu conţin spermicide pot să aibă anumite efecte negative asupra calităţii spermei şi pot să perturbe echilibrul florei vaginale. Citeşte cu atenţie specificaţiile de pe produs înainte de a-l folosi! De asemenea, reţine că pentru o lubrifiere bună unele femei au nevoie de mai mult de 20 de minute de preludiu.

5. Nu poţi rămâne însărcinată când alăptezi

Fals. Unele femei consideră alăptatul ca o formă de contracepţie şi consideră că nu au cum să rămână însărcinate atunci când alăptează. E drept că şansele nu sunt foarte mari pentru că în timpul alăptării se inhibă anumiţi hormoni implicaţi în procesul de ovulaţie, însă există o mică posibilitate să rămâi însărcinată. Potrivit experţilor, se pare că există o şansă mai mică de 6% să rămâi însărcinată când alăptezi dacă bebeluşul este alimentat exclusiv la sân, are sub 6 luni şi nu ţi-a revenit menstruaţia.
6. Trebuie să ai orgasm ca să rămâi însărcinată

Fals. Unele cercetări ar sugera că orgasmul ajută spermatozoizii să ajungă mai uşor la ovul, însă specialiştii susţin că nu sunt obligatorii ca să rămâi însărcinată. Închipuie-ţi că dacă acest mit ar fi adevărat, atunci rata infertilităţii ar fi una mult mai mare: 75% dintre femei nu ajung la orgasm numai prin penetrare şi 10-15% dintre femei nu ajung la orgasm. Prin urmare, orgasmul este mereu de dorit, însă nu e obligatoriu să-l ai ca să rămâi însărcinată.

Sursa

Un bebeluș s-a născut acasă, iar altul, în ambulanță în drum spre spital
Articolul anterior
Trupa DoReDos a evoluat în semifinala Eurovision 2018! Vezi video
Articolul următor
Alte articole interesante