Cercetători: Apa de gură ar fi eficientă împotriva coronavirusului. Cum l-ar putea opri

Apa de gură ar putea proteja de Covid-19, omorând coronavirusul înainte să apuce să infecteze celulele umane, arată un nou raport al oamenilor de știință, relatează Daily Mail.

separator

O echipă internațională de cercetători a descoperit că apa de gură poate distruge stratul de grăsime care învelește coronavirusul, oprind multiplicarea sa.

Pe de altă parte, Organizația Mondială a Sănătății spune că nu există vreo dovadă că apa de gură poate oferi protecție împotriva infectării cu coronavirus.

Autorii studiului nu precizează dacă apa de gură din comerț este eficientă, ci că este nevoie de o cercetare mai amănunțită în această direcție.

„Gargara cu apă de gură nu a fost luată în considerare până acum de autoritățile sanitare din Regatul Unit. Experimentele arată că unele tipuri de apă de gură conțin suficiente ingrediente cu efect virucid pentru a distruge învelișul lipidic în astfel de viruși. Ceea ce nu știm încă este dacă tipurile de apă de gură existente este eficientă împotriva membranei lipidice a SARS-CoV-2”, spune profesorul Valerie O’Donnell, șefă a Institutului de Cercetare a Sistemului Imunitare din cadrul Universității din Cardiff.

Echipa de cercetători este formată din virusologi și experți în probleme de sănătate din cadrul Școlii de Medicină a Universității din Cardiff, alături de universitățile din Nottingham, Colorado, Ottawa, Barcelona și Institutul Brabraham din Cambdridge.

sursa

Un copil din Chișinău a dispărut fără urmă. Rudele cer ajutorul oamenilor
Articolul anterior
Anunț oficial privind trecerea frontierei moldo-române după 15 mai
Articolul următor
Alte articole interesante