Circa 70% dintre moldoveni nu au încredere în vaccinarea anti-Covid și nu și-ar dori să se imunizeze

Mai mult de jumătate dintre moldoveni spun că nu se vor vaccina împotriva Covid-19, din motiv că nu au încredere în vaccinuri. Unii zic că nu au nevoie de ser pentru că au imunitatea bună.

70% din populația țării noastre nu are încredere în vaccinarea anti-Covid-19. Așa arată rezultatele unui studiu efectuat de Ministerul Sănătății în luna decembrie. Specialiștii spun că autoritățile trebuiau să înceapă o campanie încă în luna noiembrie, pentru a spulbera toate miturile și fricile moldovenilor,relatează www.protv.md.

Expertul international in sanatate publica, Ala Tocarciuc, sparge miturile.

Aceasta mentioneaza ca cei cu imunitatea buna nu sunt imuni si la Covid, uneori facand forme mai severe decat cei care sunt imunocompromisi.

Expertul international in sanatate publica spune ca prima doza asigura imunizarea organismului pe jumatate. Adica cea de-a doua doza este necesara pentru a face un titru de anticorpi in proportie de 90 la suta. Totusi, unii moldoveni spun ca ar dori sa se vaccineze, doar ca au nevoie de mai multa informatie, care deocamdata nu este oferita de catre autoritati.

Ala Tocarciuc sustine ca autoritatile ar fi trebuit sa inceapa campania de informare cu mult timp in urma, dar spune ca nici acum nu e tarziu si ar trebui sa ofere cat mai multa informatie referitor la reactii adverse si continutul vaccinului.

Conform ultimului studiu realizat de catre Ministerul Sanatatii, doar 30% dintre moldoveni ar accepta vaccinul.

Covid-19: Numărul infectaților înregistrat astăzi, 24 ianuarie
Articolul anterior
Încă 14 moldoveni, răpuși de noul Coronavirus
Articolul următor
Alte articole interesante