Cum a murit o femeie de la o cremă pentru hemoroizi

Cum a murit o femeie de la o cremă pentru hemoroizi. O femeie a pierit din cauza unei intoxicații cu plumb, după ce a folosit o cremă pentru hemoroizi. Autoritățile sanitare trag un semnal de alarmă cu privire la acest unguent vietnamez pentru hemoroizi, care conținea o „cantitate extrem de periculoasă” de plumb.

Femeia, din Sacramento, a achiziționat acest unguent, numit Cao Bôi Trĩ Cây Thầu Dầu (Extract de Ricin pentru Hemoroizi), din Vietnam, printr-un anunț pe Facebook. Acest produs i-a fost trimis de către o rudă din Vietnam.

Ulterior, femeia a decedat din cauza unei intoxicații grave cu plumb. Autoritățile sanitare au descoperit că unguentul conținea 4% plumb, o cantitate considerată extrem de periculoasă.

Cum a murit de la o cremă pentru hemoroizi

Potrivit Departamentului de Sănătate Publică din comitatul Calaveras, California, unguentul era promovat în principal în grupurile de pe Facebook ca fiind un remediu „miraculos” pentru hemoroizi, sugerându-se utilizarea sa intrarectală.

Chiar și cantități mici de plumb, care pot fi absorbite prin piele, pot provoca probleme grave de sănătate. Simptomele intoxicației cu plumb pot varia de la ușoare la severe, inclusiv oboseală, dureri musculare sau articulare, greață, dureri de cap, crampe abdominale severe, convulsii, comă și chiar deces.

Intoxicația cu plumb, cunoscută și sub numele de saturnism, este o afecțiune cauzată de acumularea excesivă de plumb în organism. Plumbul este un metal greu care poate fi toxic pentru organismul uman, iar expunerea prelungită la concentrații ridicate poate provoca probleme de sănătate grave.

Intoxicația cu plumb poate fi cauzată de mai multe modalități, printre care se numără:

  • Inhalarea vaporilor sau a particulelor de plumb: Aceasta poate avea loc în medii industriale unde plumbul este utilizat în procese de producție sau în procese de ardere a combustibililor care conțin plumb.
  • Ingestia de plumb: Acest lucru se poate întâmpla prin ingestia accidentală a plumbului, de exemplu, consumând accidental vopseaua pe bază de plumb sau apa contaminată cu plumb. În unele cazuri, produsele care conțin plumb, cum ar fi anumite unguente sau condimente, pot fi ingerate și provoca intoxicații.
  • Absorbția prin piele: Experții consideră că o parte mică din plumb poate fi absorbită prin piele, deși această cale de expunere nu este atât de comună ca celelalte două.

Este important să se evite expunerea la plumb și să se urmeze măsuri adecvate de siguranță pentru a preveni intoxicația cu plumb. Aceste măsuri pot include evitarea zonelor sau activităților care pot fi asociate cu expunerea la plumb și respectarea reglementărilor de siguranță în medii industriale sau în cazul manipulării substanțelor care conțin plumb. De asemenea, este esențială utilizarea echipamentelor de protecție adecvate și evitarea consumului de produse cunoscute că conțin plumb.

sursa

Îngrijorător! Pentru prima dată, avem o generație cu o rată de îmbolnăvire de cancer atât de mare

Pentru prima dată, există o generație cu o rată a cancerului mai mare decât cea a părinților săi, conform unui studiu al Institutului Național de Cancer din SUA.

Analiza, care a utilizat date de la 3,8 milioane de pacienți cu cancer, a relevat că persoanele născute între 1965 și 1980 (Generația X) prezintă o creștere semnificativă a incidenței cancerului comparativ cu generațiile anterioare, raportul fiind publicat în „Jama Network” și citat de Agerpres.

Cercetătorii au analizat tendințele prevalenței cancerului pe generații, folosind date din 13 registre ale programului Surveillance, Epidemiology, and End Results. Au fost examinate cancerele invazive diagnosticate la vârsta de 35-84 de ani între 1992 și 2018, fiind clasificate în funcție de zona afectată, sex și etnie. Rezultatele au arătat că Generația X este cea mai afectată.

Femeile din Generația X sunt mai predispuse la cancer tiroidian, renal, rectal, uterin, de colon, pancreatic, limfom non-Hodgkin și leucemie. La bărbați, crește incidența cancerelor tiroidian, renal, rectal, de colon, prostatic și leucemic. O veste pozitivă este scăderea incidenței cancerului pulmonar la ambele sexe și a cancerului de col uterin și limfom non-Hodgkin la bărbați.

Stilul de viață joacă un rol crucial în prevenirea cancerului, putând preveni până la 40% din neoplazii. Printre factorii de risc se numără fumatul, instabilitatea genomică, inflamația cronică, dezechilibrele imunitare și microbiota alterată, care pot favoriza trecerea celulelor pre-maligne la cele maligne.

Această problemă a fost discutată la ediția 2024 a Congresului Mondial de Oncologie (Asco) din Chicago. Saverio Cinieri, președintele Fundației Asociației Italiene de Oncologie Medicală, a subliniat că ne aflăm într-o „pandemie de cancer”, evidențiind că zilnic, în Italia, sunt diagnosticate 1.000 de noi cazuri de cancer.

Cinieri a explicat că procesul de cancerogeneză durează mulți ani, timp în care omul poate părea sănătos. Fumatul este un exemplu clasic de factor de risc, iar instabilitatea genomică, inflamația cronică, dezechilibrele imunitare și alterarea microbiotei sunt condiții care pot favoriza dezvoltarea cancerului.

Obiectivul este identificarea și modificarea acestor „factori de cancer” prin prevenție activă, inclusiv simple probe de sânge, combinate cu un stil de viață sănătos. Acest demers poate reduce povara bolii și permite concentrarea pe terapii din ce în ce mai personalizate și eficiente.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Servicii stomatologice gratuite pentru copiii din raioanele Cahul și Dubăsari

Echipele mobile de medici specialiști continuă să ofere populației consultații profilactice gratuite, acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Astfel, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla pe 17 și 18 iunie în Centrul de Sănătate Râșcani.

Tot în această săptămână vor fi prestate gratuit servicii stomatologice copiilor în diferite localități din raioanele Cahul și Dubăsari, și anume:

– pe 17 și 18 iunie – în Vadul lui Isac, Cahul;

– în perioada 19–21 iunie – în Pașcani, Cahul;

– în intervalul 17–19 iunie – în Molovata, Dubăsari;

– în zilele de 20 și 21 iunie – în Mărcăuți, Dubăsari.

Săptămâna trecută au efectuat examene profilactice gratuite peste 500 de persoane, dintre care 425 – screening pulmonar, iar circa 90 de copii au fost consultați de medicii stomatologi.

TENA Lady oferă mostra gratuită de absorbant urologic tuturor femeilor!

Încontinența urinară (IU) este o problemă comună în rândul femeilor, manifestată prin pierderea involuntară a urinei în situații precum râsul, tusea sau activitățile sportive. Atunci când aceste episoade devin frecvente sau deranjante, se consideră că persoana suferă de incontinență urinară, adică pierderea controlului asupra vezicii urinare. O definiție simplă a IU este „pierderea de urină în mod involuntar și inoportun”.

Statisticile arată că peste 55% dintre femeile din Europa sunt afectate de IU, o afecțiune care poate apărea la orice vârstă. Cu toate acestea, multe femei nu caută ajutor medical din cauza stigmei asociate și a credinței că IU este o consecință inevitabilă a îmbătrânirii. Această reticență poate avea consecințe psihologice și sociale semnificative, afectând calitatea vieții personale și profesionale, inclusiv activitățile fizice și viața sexuală.

Există mai mulți factori care contribuie la IU, inclusiv predispoziția anatomică a femeilor (cum ar fi o uretră mai scurtă), schimbările hormonale legate de ciclul menstrual și menopauză, slăbirea mușchilor pelvieni, intervențiile chirurgicale pelvine, tusea cronică, diabetul, obezitatea și lipsa activității fizice. Este important de subliniat că IU nu ar trebui considerată o afecțiune legată de vârstă. Potrivit statisticilor fiecare a treia femeie după 35 ani se confruntă cu problema  incontinenței urinare. 

Absorbante pentru incontinenţă
Produsele absorbante concepute special pentru incontinenţă urinară sunt cele mai populare produse printre pacienţi, pentru protecţia împotriva pierderii de urină.

Mai uscat, mai sigur și mai confortabil decât un absorbant menstrual obișnuit.

Gama TENA Lady vă oferă protecţie triplă pentru scurgeri, mirosuri neplăcute şi umezeală. Vă ajută să menţineţi senzaţia de prospeţime, siguranţă şi încredere atât ziua cât şi noaptea.
*Absorbția rapidă asigură un nivel ridicat de protecție
Produsele TENA sunt prevăzute cu suprafețe de inserție rapidă pentru o absorbție rapidă. Capacitatea crescută de absorbție → stratul absorbant transformă lichidul în gel și îl menține în interiorul absorbantului.

*Fresh Odour Control înseamnă prospețime garantată
Mirosul distinctiv al urinei provine de la bacteria care produce amoniacul ce creează un miros ușor caustic ce pur și simplu nu poate fi acoperit de parfum. Sistemul pentru neutralizaraea mirosurilor neplăcute, Fresh Odour Control, este creat pentru a reduce înmulțirea bacteriilor, eliminând mirosurile neplăcute, pentru prospețime și siguranță.
*Confort
Forma anatomică a absorbantului asigură confort și siguranța, în condiții de dimensiune mică a absorbantului. Bariere elastice din parțile laterale a absorbantului evită scurgerile. În plus, startul exterior mătăsos dă o senzație sporită de confort pielii, cea ce previne iritațiile.

TENA Lady ofera mostra gratuita de absorbant urologic tuturor femeilor.
Vino în rețeaua Farmacia Familiei sau Hyper DITA, precum și la comanda on line, TENA Lady oferă gratuit, tuturor femeilor, o mostră de absorbant urologic.
Promoția este valabilă până pe 31 august.

Halucinant! O femeie a plătit o sumă colosală unui fals atronaut rus care i-a cerut bani de rachetă să se întoarcă pe Pământ şi să se căsătorească cu ea
Articolul anterior
Femeile dorm mai puțin și mai prost decât bărbații! E dovedit științific
Articolul următor