Insolația apare în urma expunerii îndelungate la soare și este foarte dăunătoare corpului. Există mai multe remedii prin care să scapi de ea și trebuie să ai grijă, pentru a nu te expune niciunul risc. Iară care sunt remediile de luat în calcul dacă ajungi să te confrunți cu această problemă, scrie spynews.ro.
- Cum îți dai seama că ai făcut insolație
- Ce remedii să folosești pentru vindecare
Insolația este o reacție a corpului în urma expunerii îndelungate la soare, fără nicio măsură de protecție. Simptomele sunt specifice și există câteva remedii pentru a putea scăpa de ea.
Ce simptome sunt la insolație
În momentul în care te confrunți cu insolația vei avea parte de mai multe simptome specifice. Printre acestea se numără febră, cefalee care pulsează, stări de greață, vărsături, amețeli, oboseală excesivă, dureri de cap, dar și creșterea temperaturii corporale.
Ea poate avea mai multe forme, mai ușoare sau mai grave, în funcție de timpul pe care l-ai petrecut în soare, fără nicio protecție.
În forma sa ușoară, simptomele se simt ca dureri de cap, amețeală, stare de oboseală și somnolență. Dacă este o formă medie, te vei confrunta cu dureri de cap, greață sau pierderea conștiinței. Totodată, temperatura corpului va crește mult și vei avea palpitații.
Dacă vorbim de cea mai gravă formă, aici se produce un șoc termic și pot apărea halucinații, pierderea conștiinței, puls și respirație accelerate.
Cum se tratează insolația
Pentru a trata o persoană care suferă de insolație, prima dată se mută undeva unde este răcoare, departe de razele soarelui. Se scot hainele de pe el, pentru a fi cât mai expus la aer și se răcorește corpul cu apă, prin pulverizare pe corp sau cu un burete.
Persoana va trebui să stea în poziție culcat, iar spațiul să fie unul răcoros. Este de evitat administrarea de medicamente sau aspirină pentru scăderea febrei. Se folosesc comprese cu gheață care se aplică pe abdomen, gât și subsuoară, în locul alcoolului. Totodată, se consumă multe lichide, atât apă plată, sucuri naturale ceaiur, cât și supe sau ciorbe.
În cazul în care simptomele sunt tot mai grave, este nevoie de intervenția unui medic, astfel că ar trebui dus la spital, pentru verificări.