Cum scapi de durerile de cap

Vara poate fi o perioadă extrem de dificilă pentru persoanele care suferă de migrene. Deoarece temperatura de afară este înaltă şi organismul este suprasolicitat, iar prin transpiraţie organismul pierde apă şi sodium ceea ce duce la apariţia sau accentuarea durerilor de cap.

separator


Celnacov Radu,
Doctor reabilotolog-osteopat

Factorii ce declanşează durerile de cap

Cauzele durerilor de cap sunt diverse: stresul, abuzul de alcool şi tutun, răceala, hipertensiunea, dischineziile biliare, intoxicaţiile, fenomenele meteo etc. vara, însă, migrenele sunt cauzate şi de faptul că organismul se deshidratează.

Cum scapi de durerile de cap

În primul rând evită cauzele declansării durerilor de cap. Aeriseşte bine încăperea şi încercă să te relaxezi. Poţi aplica comprese cu apă rece pe frunte. Bea ceaiuri calmante din plante ca: muşeţel, sunătoare, flori de tei, urzică, valeriană, mentă, levănţică, cimbru etc. Poţi adăuga lamâie şi o linguriţă de miere la o cană de infuzie. Aceste plante combat oboseala şi stresul, calmează durerile de cap, relaxează muşchii şi revitalizează organismul.

Dar poţi pregăti cu același succes un amestec din ele: muşeţel, mentă, rădăcină de valeriană pui din ele părţi egale, apoi peste două linguriţe de amestec torni 0,5 l de apă clocotită. Şi laşi comoziţia peste noapte, dimineaţa beai o cană de infuzie.

Important este să faci o cură de 10 zile cu ceai de plante, în cazul în care durerile de cap apar frecvent.

– Renunţă la tutun şi alcool;
– redu consumul de cicolată şi produse de patiserie;
– evită consumul brânzei fermentate;

– consumă cât mai multe fructe şi legume şi renunţă la mâncarea grasă;
– bea multe lichide  – hidratează organismul;
– fă plimbări în aer liber;
– fă-ţi un regim de somn.

Dacă, însă, durerile de cap persistă şi sunt puternic însoţite de greaţă, fotofobie (sensibilitate la lumină), atunci trebuie să consulţi un medic specialist.

Tratamentul osteopatic – fără pastile!

Pentru ameliorarea şi tratarea durerilor sunt recomandate şedinţele de osteopatie scopul cărora constă în normalizarea circulaţiei fluidului cerebospinal, a sîngelui arterial spre creier şi a returului venos de la el, ceea ce duce la diminuarea tensiunii intracraniene, cu echilibrarea sistemul nervos vegetativ.

 

Tarator – supă rece de castraveţi
Articolul anterior
Andreea Ibacka are planuri mari: „Vreau să schimb scutece”
Articolul următor
Alte articole interesante